Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hey, od kilku dni zajmuję się RPG makerem, gra stworzona w 40% ale... na stronie http://rpgmaker.pl/?co=download&typ=programy są programy do edytowania różnych skryptów itd. Co prawda grafika mi się podoba ale tekst i pola do walk są... prostackie... jak je zmienić? jest jakiś program do zmieniania okien dialogowych? I jeszcze jedno, mam programik do robienia postaci, ale jak utworze postać "3D" to nie odpala mi w makerze, widać jakby to był zwykły JPG.

Heheh temat inny treść inna xD co do silniku... to jak wsadzić pliki na neta aby mogli zagrać jak w margonem przez wysyłanie danych z serwera?

Edytowane przez lolorenia

JEŚLI POMOGŁEM DAJ +!

Opublikowano

Nawet jeśli się da to prędkość wysyłania będzie nieziemska...

W ogóle to denerwuje że w wszystkich grach w tym stworzonych są takie same postacie i mapy, no czy raczej w takim samym stylu.

Żeby 'wsadzić na neta' musisz kupić sobie serwer dedykowany, vpsa, lub hostować serwer u siebie, jeśli masz dobre łącze i zewnętrzne ip i na nim uruchomić wersję gry, która działa jako serwer i odbiera wszystkie dane od gracza, przechowuje i przesyła do innych. Wątpię że w tym czymś da się coś takiego zrobić.

ps: rpg marker ma chyba swoje forum

Nie siłą, a młotkiem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Hey, od kilku dni zajmuję się RPG makerem, gra stworzona w 40% ale... na stronie http://rpgmaker.pl/?co=download&typ=programy są programy do edytowania różnych skryptów itd. Co prawda grafika mi się podoba ale tekst i pola do walk są... prostackie... jak je zmienić? jest jakiś program do zmieniania okien dialogowych? I jeszcze jedno, mam programik do robienia postaci, ale jak utworze postać "3D" to nie odpala mi w makerze, widać jakby to był zwykły JPG.

Heheh temat inny treść inna xD co do silniku... to jak wsadzić pliki na neta aby mogli zagrać jak w margonem przez wysyłanie danych z serwera?

Serio? Zajmujesz się Makerem od niedawna? Ja makeruje od 2 lat i mnie się podoba tak jak jest;-)

A jeżeli tobie się niepodoba to naucz się jakiegoś języka programistycznego/skryptowego!!! Polecam język Ruby

A i jeszcze jedno na Twierdzy RPG Makera(rpgmaker.pl) jest od ch**ja programów oraz plików które będą ładnie wyglądało.

Zostaje ci jeszcze GIMP w którym edytujesz wiele plików jak chcesz!

A jeśli chcesz to wsadzić w internet to naucz się PHP lub HTML i sprubój na bezpłatnych stronach które zakładają strony takie jak yoyo.com czy ugu.pl

PS. i jeszcze sory że tak naskoczyłem, zły dzień w szkole!!!

Edytowane przez KaWu
Opublikowano

Serio? Zajmujesz się Makerem od niedawna? Ja makeruje od 2 lat i mnie się podoba tak jak jest;-)

A jeżeli tobie się niepodoba to naucz się jakiegoś języka programistycznego/skryptowego!!! Polecam język Ruby

A i jeszcze jedno na Twierdzy RPG Makera(rpgmaker.pl) jest od ch**ja programów oraz plików które będą ładnie wyglądało.

Zostaje ci jeszcze GIMP w którym edytujesz wiele plików jak chcesz!

A jeśli chcesz to wsadzić w internet to naucz się PHP lub HTML i sprubój na bezpłatnych stronach które zakładają strony takie jak yoyo.com czy ugu.pl

PS. i jeszcze sory że tak naskoczyłem, zły dzień w szkole!!!

Nie można reklamować serwisów , wychodzących poza forum

jeżeli się myle powiedzcie , ale tylko słyszałem z tego filmiku , co zrobić żeby dostać bana :)

Opublikowano

Kiedyś jako dzieciak sam miałem ochotę na 'wyklikanie' gry i powiem że RPGMaker to nie jest właściwy wybór.

Polecam program GameMaker, zobacz sobię gre Almora ona właśnie została stworzona w GM.

Wykonuję wszelkiego rodzaju modyfikacje/instalacja dla CMS: PHP-Fusion, Drupal, WordPress, MyBB, phpBB, IP.Board.

Poszukuję grafika komputerowego z bardzo dobrą znajomością oprogramowania Adobe Photoshop do stałej współpracy. Na dzień dzisiejszy potrzeba wykonać około 20 szablonów WWW.

Oferty i pytania proszę kierować na PW lub e-mail RastaJoint(at)spoko.pl.

Nie pomagam na prywatnie odnoście gry

Metin2 czy Tworzenia stron www, masz problem? Pisz na forum a postaram się go rozwiązać

• Dodaj nową pozycję...