Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Książka na początek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam jakieś ciekawej książki na początek, do tej pory czytałem tylko i wyłącznie lektury szkolne... słyszałem że fantastyka na początek jest dobra, może polecicie mi jakieś tytuły nie koniecznie z fantastyki ?

Opublikowano

Hmmm.. książka z 3 klasy o wilku i koleji :D jedyna która mi się spodobała ;)))

0092644162c54cbb9289b6e67ef37e4b.png

Respect is earned, not given. You people have done nothing to earn my respect. 

Opublikowano

WarCraft. Wszystkie części tej serii czytałem nocami. Dla mnie? - REWELACJA!

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Polecam serdecznie książki kryminalne takie jak Śmierć letnią porą i Jesienna sonata oraz wszystkie części Harry Pottera i Troje (nie taka jak w filmie).

bez linków

Opublikowano

Ja ostatnio czytałem dwie książki które mnie osobiście sie podobały pierwsza książka na podstawie której został nagrany serial : Demony dobrego dextera - Jeffa Lindsaya? a druga Chata - Williama Younga. Polecam bo dwie zaprawde naprawde fajne książki chociaż nie łatwe. Jeśli chodzi o fantastyke to np. książki T.Pratchetta i z początku mi się podobały, ale z czasem ten cały świat dysku wydał mi się nudny, ogólnie nie lubie fantastyki ale "de gustibus est non disputandum"

Opublikowano

Co do fantastyki gorąco polecam serie Eragorn i Siewca burz.Mnie wciągnęły na długie godziny.

pozdr

\m/ \m/

GG: 9261310

Opublikowano

Jeżeli lubisz kryminały, polecam Agathe Christie. Fantastyki ogólnie nie lubię, ale Harry Potter potrafi wciągnąć na długie godziny. Jeżeli interesujesz się hip-hopem/ rapem polecam Przewodnik Krytyki Politycznej "Jeśteś bogiem" o Paktofonice.

Opublikowano

Też polecam Harry'ego Pottera, przeczytałem wszystkie po kolei :P Opowieści z Narnii też spoko, chyba 4 części przeczytałem. Fantastyczne są bardzo wciągające ;) Lubię też przygodowe i ogólnie wszystkie, które są ciekawe, dobrze napisane i wzbudzają silne emocje :) Książka lepsza niż film, gra czy co tam jeszcze... Kiedyś codziennie wieczorem z nosem w książce, bo książka lepsza niż film, gra czy co tam jeszcze... niestety teraz się jakoś zapomina, każdy siedzi przed kompem (ja też :( )...

...

...

Wiesz co? Idę poczytać.

Opublikowano

Hm.. narazie przekonaliście mnie do Narnii zamówiłem sobie na allegro książkę 7 częsci w 1 ;] Ale czekam na dalsze tytuły :)

A jutro idę do biblioteki założyć kartę xD

Opublikowano

sherlock holmes :D

Na podstawie filmu to jest zajebiste.

@Topic.

Harry Potter.

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ja aktualnie czytam książkę, która ma 700 stron, mianowicie "W naszym domu".

Tu masz recenzje:

http://www.biblionetka.pl/art.aspx?id=489579

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Bezapelacyjna królowa kryminału Agata Christie (Poirot i inni), Sir Arthur Conan Doyle (Holmes), Ian Fleming (ten od Bonda), Mario Puzo (Ojciec chrzestny, ogólnie cała bibliografia jest genialna!), Umberto Eco, Josephine Tey, Raymond Chandler.

To kryminały na początek, co do fantastyki/grozy, to jest dojść ciężka sprawa, bo większość dobrych sag jest trudna do ogarnięcia, ale polecam Stephena Kinga, Howarda Phillipsa Lovecrafta(wielcy przedwieczni są genialny, cała mitologia), Anne Rice (cała kronika wampirów ;)), J. R. R. Tolkien (zgaduje ;D) ale jak cię jeszcze będzie ciągnąc, to tacy twórcy jak Sir Arthur C. Clarke, czy Philip Kindred Dick są godni polecenia ;)

/@UP Zawartości książki nie mierzy się w ilości stron.

Opublikowano

U mnie zaczęła się fascynacja światem fantasy od książek takich jak Droga Cienia ( i jej następne części Na Krawędzi Cienia i Poza Cieniem ) jeśli jesteś zainteresowany ciekawymi tytułami pisz na priva, pomogę, teraz spadam na dwór

//Nieregulaminowa sygnatura.

Miyoshi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...