Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zbugowane postacie woj,ninja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mam problem na moim serwie przy wyborze postaci jest zbugowana woj i ninja dlaczego tak sadze poniewaz wywala przy logowaniu z sura i szamanem tak nie jest normalnie sie loguje nawet luncher nie pomaga.Nie wiem co jest moze przez quest poczatkowy lub przez pliki pomocy beda + lub - z gory dzieki a i sory za orto :)

minecr10.pngindev-10.pngalpha-10.pngbeta-p10.pngbadge-11.pngminer10.pngbuilde10.png
Opublikowano

Czyli jak zrobisz nowa postać ninje lub woja to masz buga? W takim przypadku masz zjechane game.

a jak to naprawic dasz mi jakies gotowe lub co albo tut jakis

minecr10.pngindev-10.pngalpha-10.pngbeta-p10.pngbadge-11.pngminer10.pngbuilde10.png
Opublikowano

Pobierz nowy, czysty folder data. Możesz pobrać jakieś pliki serwerowe i z nich wziąć folder data.

a dalbys mi jakiegos linka bylbym wdzieczny

Opublikowano

Zbugowane postacie są przyczyną niepoprawnych wpisów w tabelce player.player_index trzeba do niej wejsc i usunąć niepoprawne wpisy albo najlepiej wyczyścić całą i założyć postacie od nowa...

- zabezpieczenia: logowania do serwera na klucz RSA, baz danych - TUNEL SSH, FIREWALL, ANTY-DOS, aktualizacja systemu

- jaile: (podział serwera dedykowanego na kilka pod serwerów z oddzielnymi adresami IP, usługami, kontami użytkowników, konfiguracją itd.), aktualizacja jaili, autorestart jaila z wewnątrz jaila

- optymalizacja logów, bazy mysql, naprawianie bazy mysql, automatyczny backup na zewnętrzny serwer FTP, poprawny licznik graczy online, itd.

- programowanie: edycja/pisanie skryptów php, zapytań (query) SQL.

Opublikowano

Zbugowane postacie są przyczyną niepoprawnych wpisów w tabelce player.player_index trzeba do niej wejsc i usunąć niepoprawne wpisy albo najlepiej wyczyścić całą i założyć postacie od nowa...

Może tak być, ale nie zawsze. Fakt, że może mieć scrashowaną tabelkę, ale pod uwagę w sytuacjach awaryjnych bierze się różne względy pod uwagę.