Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Gra odczytuje teksture broni z pen driva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam znowu problem. Nadałem sobie nowej broni teksture, no z dysku d czyli pen driva. Zapisałem ją do item3, oczywiście wpis w index jest. No i w grnnny viever sprawdzam ścieżkę, to ona się zgadza. Więc wbijam do gry i broń z teksturą widzę, jedank po wyciągnięciu pen driva już nie widać tekstury(ale broń tak):( Dziwne, ze np bronie od Fasta77, które są w item2 widzę normalnie nawet bez pen driva. Możecie mi pomóc?

Opublikowano

No bo każdy model broni ma przypisana tekstura, że tak powiem. No i jak ja nadam modelowi nową teksturę za pomocą 3dmax(funkcja bitmap) to protu broń nie ma koloru(tekstury) i jest biała. Chodzi o to, ze u mnie dysk d to pen drive. Jak go włożę to broń normalnie ma teksture, ale jak wyciągne to już nie :(

Opublikowano

Trzymaj włożonego pendrive skoro działa przy włożonym albo daj teksture na inna scieżke. Po co sobie sam robisz problemy. Z tego co wywnioskowałem, powinno pomóc. Głowy nie dam ze względy na zawiłość tekstu :>

korneleknew.png

Opublikowano

Ja polonistą nie jestem akurat :D No, dobra teraz to już mi i modeli nie odczytuje. Ale jak mam dać ludziom mojego klienta jak np nie mają dysku d?

Opublikowano

Cza pakować :D:D No innej rady nie ma.

Ew edytować exe. Tam jest zapisana scieżka plików o ile się nie myle :)

korneleknew.png

Opublikowano

Nie no. Nie ma ograniczenia co do ilości broni. Muszą być źle pakowane ew coś źle robione przy dodawaniu skoro nie odczytuje ich.

korneleknew.png

• 1 miesiąc temu...