Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc]Jak usunąć kawałek cuba

Franci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam wielki problem zrobiliśmy spleff arene na serwie ale jest problem !!! ponieważ jak niektórzy wiedzą polega się na podkopywaniu się łopatami i wpadaniu np. do lawy ale jednak jest tam cub ale jak usunąć cuba bez usuwania całego ?

poprostu chce podzielić tego cuba aby mógł tam każdy kopać cub nazywa się miasto jak ktoś może niech napisze mi komendy mogę dać ssy tej areny

sygnafranc.png

Opublikowano

/region delete <nazwe cuboida>

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

@Up. Czytaj ze zrozumieniem. On nie chce usuwać całego tylko części. Kiepsko ogarniasz jak na KidMod'a...

@Topic. Tworzysz nowego cuba na miejscu spleef areny

/region define arena nicki_graczy

Potem dajesz /setparent [nazwacubaareny] [nazwacubamiasta]

Nie jestem tylko pewien czy taka kolejność nazw w /setparent jest, ale wiem że to ta komenda :)

Mam nadzieje, że pomogłem

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Wtedy usunie całego cuba. Polecam ci zrobić nowego (o grub. 1 , czyli to szkło) dla wszystkich graczy (wiem trzeba wpisywać) i później wpisać /region setparent (nazwa tego cuba - szkło) (nazwa cuba na tą arene/miasto)

Sorki UP był szybszy

jLRw2A6.png

Opublikowano

ale taqm jest cub na cale miasto i w tym problem i chce miec tylko tam usuniety na terenie 10x10 aby byl wszedzie cub na miasto a na tej arenie nie bylo wogole

@fredi ale nie bede dodawal 100 graczy na ta arene ;/

musze mieć to jeszcze dziś daje +/- jak kto woli i 5 !

sygnafranc.png

Opublikowano

W miejscu "dla graczy" stawiacie cuba z ownerem jaki grupa defaultowa np. Gracz, czyli zaznaczyć i dać cuba komendą

/region define Przyklad(nazwa cuba) g:Gracz(nazwa grupy zwykłych graczy)

, a później ustawić mu parenta - cuba na miasto, inny większy obszar komenda

/region setparent Przyklad(nazwa cuba, który ustawiliśmy wcześniej) Miasto(nazwa cuba miasta itp.)

Opublikowano

robisz nowego cuba /region define nazwacuba nastepnie /region setparent nazwacuba nazwamiasta potem /region flag nazwacuba build allow

I koniec !

Zbieram - ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...