Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Darmowe SM na wszystkich serwerach!

Hooltras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam poradnik warty dosyć dużo, jednak podziele się nim z wami. Mam nadzieję, że to docenicie... serwery też niech się cieszą bo nie będą Was doić przez niewiadomo ile ;)

Jak pomnożyć SM?

Więc do rzeczy:

1. Pobieram przeglądarek ile znamy czyli macie liste ;)

Z silnikiem Gecko

Producentem silnika Gecko na licencji GPL jest Mozilla.

SeaMonkey

Mozilla Firefox (wcześniej Firebird i Phoenix)

Camino dla Mac OS X (wcześniej Chimera)

CompuServe

BackArrow (oparta o Skipstone)

DocZilla, przeglądarka SGML

Epiphany

Galeon

K-Meleon dla Windows

K-MeleonCCF dla Windows (oparta o K-Meleona)

Kazehakase

Madfox (oparta o Firefoksa)

Netscape (oparta o Gecko i Trident)

Netscape Navigator (wersja 6 i nowsze)

Salamander

Skipstone

Flock

Minimo

Z silnikiem KHTML/WebKit

Producentem silnika KHTML na licencji GPL jest zespół K Desktop Environment. WebCore bazuje na KHTML, ale zawiera znaczne zmiany w stosunku do pierwowzoru.

TheWorld Browser (wersja 4.0+)

Maxthon (wersja 3.0+)

Midori

QtWeb

Konqueror

Safari (WebCore)

ABrowse

OmniWeb (WebCore)

Shiira (WebCore)

iCab

Arora

SkyKruzer

Sputnik

Sunrise

Google Chrome

Chromium

Origyn Web Browser

Inne

Opera (silnik Presto, wcześniej Elektra)

Internet Explorer dla systemów Mac OS (Tasman)

Amaya

Arachne

AWeb

Dillo

Emacs/W3

Espial Escape

HotJava

IBrowse

Jazilla

NetPositive

NetSurf

Off By One

Oregano

P-Navigator

Voyager

Przeglądarki mobilne

Zainstalowane domyślnie

NetFront – producent Access Co. Ltd..

Nokia Seria 40 – producent Nokia.

Nokia Seria 60 – producent Nokia (Aktualnie Mini Map – zmodyfikowany silnik KHTML).

Obigo – producent Obigo AB, własność Teleca Systems AB

Openwave – producent Redwood

Opera – producent Opera Software ASA

Pocket Internet Explorer – producent Microsoft

Instalowane przez użytkownika

Andromeda

Bluelark – producent Bluelark

Doris – producent Anygraaf Oy

NicheView – producent Interniche Technologies Inc.

Minimo – producent Mozilla Foundation

Palm™ Web Browser Pro – producent PalmOne Inc.

Picsel – producent Picsel Technologies Ltd.

Pixo – producent Sun Microsystems

RocketBrowser – producent Rocket Mobile Inc.

SAS

Skweezer – producent Greenlight Wireless Corporation

Thunderhawk – producent Bitstream Inc.

Wapaka

WebViewer – producent Reqwireless

Novarra

2.Jak już pobierzecie... uruchamiacie jedną przeglądarke i kupujecie Smocze Monety za np 6 zł /najlepiej na hwanga czyli z 30zł.

3. Doładowujecie Sb konto.

4. I teraz na koncie mamy np 250SM....

5. Otwieramy, jak najwięcej przeglądarek zdołamy... i logujemy się na IS z każdej z nich.

Teraz na każdej z nich widzimy, że mamy np. 250SM... otwieramy karte która Nas interesuje z np hwangami (tak trzeba zrobić na wszystkich przeglądarkach).

Przykład:

Np na jednej przeglądarce, kategoria bronie

na innej przeglądarce kategorie zbroje itp...

W zależności co Nas interesuje.

jak już to zrobimy... to rozsiadamy się wygodnie w fotelu... i kupuje...

Jak to działa?

Działanie jest banalne, ale nie moge wszystkiego zdradzać by nie ułatwić roboty innym serwerom.... (adminą mogę pomóc jak napiszą na PW) tak czy inaczej... możecie z każdej przeglądarki wydać 250SM lub (zależy od IS) kupić jeden przedmiot... dlatego radze celować w wysoko wartościowe przedmioty jak np hwangi itp... bo z każdej przeglądarki kupić hwanga to jest trochę ;)

Z tego co mi wiadomo to błąd naprawił avalon i oczywiście my ;) czyli Nexusmt2 i Metin2game.

Reszta mi jest nie wiadoma... ale napewno na kilku działa bo moi koledzy kupują od wczoraj... nazw serwerów nie pamiętam ale na 99% serwerów będzie działać, my (nexusmt2) naprawiliśmy to dzisiaj.

radzę najpierw to sprawdzić na niskiej wartości jak np doładować SM za 6zł i otworzyć na dwóch róźnych przeglądarkach i zobaczyć, czy na serwerze który Nas interesuję... to to działa a dopiero na masową skalę.

Bóg z Wam i miłej zabawy.

Zbieram +++ ;)

Zakaz kopiowania/ powielania tematu czy zawartości w niej zawartej.

Zaznaczam... rózne są IS... na częśći będzie trzeba z każdej przeglądarki kupować ten sam przedmiot bo inaczej wyskoczy błąd... więc racze wpierw zrobić wersja najbardziej pewną a dopiero kombinować i zmieniać karty, kupować różne itemki itp.

najważniejsze... u mnie po takich zakupach.... stan SM na koncie pokazał się na -... więc takie konto będzie spalone i pewnie zbanowane.Radze zrobić nowe konto.

Opublikowano

Wiesz że większość Adminów cię znienawidzi ? x D

ha ha, ale i tak dzięki, że się natrudziłeś i napisałeś to.

Wiem ;)ale to też dla ich dobra... bo jeden gość się dowie... i im będzie psuł serwer, tak to raz Sb kupicie, admini naprawią i po problemie... teraz nie będe pisał do każdego adma i mu tłumaczył.

Opublikowano

Próbowałem tak kiedyś i przed chwilą mi to nie działało i nie działa, myślę, że to nikomu nie zadziała :)

@edit

Sprawdzałem to na:

NevrasT, metin5 (chyba, że coś źle robię :D)

PS: To trzeba kupować jeden przedmiot z jednej przeglądarki?

Opublikowano

Próbowałem tak kiedyś i przed chwilą mi to nie działało i nie działa, myślę, że to nikomu nie zadziała :)

oj... obawiam się, że nawet nie spróbowałeś.

U mnie działało na avalonie działało... moi koledzy są podjarani więc działa... oczywiście może się zdarzyć, że na jakimś serwerze nie zadziała... ale nie jestem w stanie sprawdzić wszystkich.

Opublikowano

A ja tam nie mam zamiaru wykorzystywać tego buga ;] Może i działa ale mnie to nie interesuje, jakby ktoś na moim serwerze mi tak dojebał to nie byłoby fajnie .

h65xnex.png

Opublikowano

Ja pierdziele tyle pobierania ;oo

Najpierw sprawdź na dwóch przeglądarkach czy na serwerze na którym chcesz kupić to to działa... 6zł Cie nie zbawi... A dopiero pobieraj masowo.

hahah... tu działa... już zaragowali http://www.alceria.pl/itemshop.php

tu też na 100% zadziała... ten sam IS co u mnie http://nevos.bo.pl/

tu też na 100% zadziała... ten sam scrypt IS co u mnie http://xenoxmt2.xn.pl/

to tak tylko się rozejrzałem... jak ktoś się wzbogaci to niech napiszę, że działa.

Opublikowano

@edit

Sprawdzałem to na:

NevrasT, metin5 (chyba, że coś źle robię :D)

PS: To trzeba kupować jeden przedmiot z jednej przeglądarki?

Tak... kupujesz itemek na każdej przeglądarce, najlepiej ten sam.

Opublikowano

Piszesz tak chaotycznie ,że nic nie zrozumiałem ;f

@Edit Już miałem to zabezpieczone :f. Wystarczy usiąść przy itemshop.php :) Wystarczy 5-10sek sleep na kupowanie i twojego błyśnięcia tym nie ma :*

logoopm.png

Opublikowano

Wg. mnie to jutro rano na pewno będzie już chociaż 1 skrypt naprawiający tego buga. Admini ze zbugowanym IS muszą być zaiście wkurwieni tym :) Pozdrowienia dla nich

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Nie ma możliwości działać na :

Nevrast

iMetin

PandoraMT2

DragonMT2

EliteMT2

Future2

Tyle do was ja już podpowiedziałem co zrobić ,żeby to naprawić :)

logoopm.png

Opublikowano

Admini, niech się odstresują przy dobrej nudce dobrego zespołu:

Ale już widze, że kilka IS off... więc dobrze będzie.

o tych bym polemizował... ale nie mam kasy na fonie a koledzy nie grają na masówkach, chyba że na globcu.

PandoraMT2

DragonMT2

EliteMT2

Nevrast

A z tym Future to dawaliłeś bo jeszcze Cie nie ma więc nie ma możliwości aby działało ;)

Opublikowano

Bug jest po prostu straszy! xD

Naprawiałem go aż 10 min! wystarczyło sobie podstawy php przypomnieć.

Pozdro Admin CreativeMT2 :P

PS:Jeżeli ktoś naprawdę nie wie o co chodzi to niech pisze do mnie.

cm2_sygnatura.jpg

Mentor
Opublikowano

Moze i dobre , ale i tak kazdy Admin serwera jakiegos który przeglada MPC juz to naprawia lub naprawil :P

Opublikowano

Rozwiązanie jest banalne.

Dzieje się tak, dlatego, że po zalogowaniu do systemu ilość monet z bazy jest przechowywana w zmiennej sesyjnej. Logując się na kilku przeglądarkach na każdej z nich masz np 100 monet (oczywiście przed zakupami).

Skrypt IS działa tak, że najpierw sprawdza z zmiennej sesyjnej czy jest odpowiednia ilość kasy (zmiennej, która nie została zaktualizowana zanim skrypt przystąpił do liczenia). Potem od tej zmiennej sesyjnej odejmuje (koszt), daje item, zmienia wartość w bazie i koniec. Gdyby na jednej z przeglądarek się relognąć to już by metoda nie zadziałała. Błąd leży po stronie aktualizacji kasy z bazy przed obliczeniem i odjęciem kasy za zakup.

Oczywiście mógłbym wam tu napisać dokładną funkcję, która by zabezpieczyła ale po co ;D Pomeczcie się troch :)

BTW. sposób o sleep() zwalił mnie z krzesła! xDD

=== EDIT ===

Przykładowy skrypt logowania:

90346993667919060517.png

Funkcja ratująca IS:

77459461575764750212.png

makeSafe() - funkcja, która sprawia, ze podany do niej argument (string, najczęściej z geta czy posta) jest bezpieczny. Nie zawiera znaków specjalnych, dane są bezpieczne do dodania do bazy. Uniemożliwia ona przemycenie i wykonanie kody z $_GET czy $_POST ;]

connectDB() - funkcja, która loguje się do bazy danych

getReloadISCash() wywołaj PRZED ta częścią skryptu, w której obliczasz stan portfela gracza w IS.

Oczywiście skrypt musicie sobie przepisać (za łątwo by było xD) i dostosować do własnych potrzeb (pozmieniać funkcje, nazwy zmiennych) :)

@all moje autorstwo

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

@hawaj R1 - daj spokój ;D Skrypcik igła więc nie czepiać sie ;D Albo pisać samemu :P

Jak mnie ukarają za tego skrytpa to aż pójdę sobie kanapki zrobić, od rana tylko komp xD

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...