Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym dowiedzieć się jak zdobywać "lapize" nie wiem czy dobrze to pisze ;p

Czytałem że wypadają z aren tylko moje pytanie jest gdzie znajdują się te areny?

A 2 pytanie gram wyrocznią i czy moje sam siebie uleczyć bez tworzenia "PT"?

Opublikowano

Tak więc odpowiadam szanownemu panu ;)

1. Gdzie Dropią ,,Lazpizie"

Lapy dropią na mapach PVP np. mapa pvp 1~15. Najlepiej wybrać się na drop lapów na mapę PVP kiedy osiągniemy najwyższy lvl który zamyka nam dostęp do tej mapy PVP w tym przypadku lvl 15 jest najwyższym . [Trzeba się namęczyć zanim dropniesz]

Wejście na każdą arenę PVP znajduję się w mieście ;] Trzeba się tylko rozejrzeć masz zdjęcia[tylko 1-15 nast. teleporty są w innych miastach] :

U Darków miasto Gildier:

To jest ukryta treść, proszę

U Lightów miast Keoloseum:

Nie znalazłem zdjęcią ale jak się spytasz to ci powiedzą ;]

Co do tych kamienie łap forum na którym jest all opisane ;]

To jest ukryta treść, proszę

2. Czy Możesz Sam Siebię Uleczyć ???

Jak myślę raczej powinna się sama uleczać skoro innych ulecza [nie wiem bo nie grałem :P]

Mam nadzieję że ci pomogłem jak coś pisz priv :D

Opublikowano

Trochę sprostuję Twoją wypowiedź Router. ;)

"Lapizje" palące mają bardzo małą szansę na drop wszędzie. Nie palących nie można nigdzie zdobyć poza kupieniem od innych graczy/z IM. Palące będą dropać w CS (Caelum Sacra), które wkrótce wejdzie z ep4.5. Lapizje służą do wbijania elementu eq/broni na +, np. +1.

k0stEK prawdopodobnie miałeś na myśli "lapisy"

Dropią one na mapach PvP, między innymi na w/w przez Routera 1-15, jednakże szczerze Ci powiem, że lapisów które tam dropią nie opłaca się ani wkuwać, ani sprzedawać. Najlepiej w ogóle ich nie dropić. ;) Później, na mapie 1-60 możesz dropnąć lapisy lv III. Są to przyzwoite lapisy na początek, na lapisy z 20-30 i 1-15 radzę w ogóle nie zwracać uwagi, bo są... Słabe. Jakbyś miał jakieś pytania co do lapisów, pytaj śmiało w temacie.

Co do drugiego pytania - Tak, możesz sam siebie uleczyć. Gdy jesteś poza pt wciskasz F1 na klawiaturze - namierza "Ciebie" Jak jesteś w pt możesz używać klawiszy F1-F7 aby namierzać innych graczy bez klikania na nich w grze lub w oknie pt. Gdy klikniesz F1 używasz tylko skilla do leczenia - tak samo możesz użyć buffa na siebie (np. aury spokoju) gdy nie jesteś w pt.

Opublikowano

@Up schowajcie sie >.>

jemu chodzi o lapizjie a nie lapisy (tak przynajmiej NAPISAŁ Lapizje)

Lapizje dropi wszedzie lecz tak rzadko ze... mało komu sie zdaza a z tym namierzaniem siebie up ci wytłumaczyli

3t6EGVz.png

Opublikowano

Jakim08, k0stEK napisał, że "wypadają z aren" - domyślam się, że ma na myśli lapisy, bo nie spotkałem się nigdzie z informacją, jakoby z aren (poprzez "arena" rozumiem: mapy pvp 1-15, 20-30, 1-60, d1, d2, jungle, dd1, dd2, sky city) dropały lapizje - tylko lapisy. Zresztą ludzie często mylą pojęcia, piszą "lapazje" etc, mając na myśli co innego.

Nawet jeśli się pomyliłem i nie chodziło o lapisy, to przynajmniej wytłumaczyłem podstawy ich dropu - może komuś się przyda. ;)

A o lapizjach już napisałem - można je dropnąć, lecz powiedziałbym, że masz jeszcze mniejsze szanse niż przy wkuwaniu sonica lv 2 bez OP i LC - a tutaj szanse są prawie równe 0. ;)

Chociaż przyznaję, że jest to możliwe, osobiście znam jedną osobę, która dropnęła lapizje palącą do broni w czasach i ja sam mam gdzieś jeszcze stare łapki dla warka na 1-15 wbite na +1 w czasach, gdy tylko coyot miał latarkę na 1-15, a lapizja była warta majątek.. Dziś można je kupić za 1.5kk...

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za pomoc z tym "F1" to jest spora pomoc.

Nareszcie dowiedziałem się z skąd zdobywać lapisy ;p

Dziękuje wszystkim za pomoc temat do zamknięcia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...