Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne][Info]New ServerFiles by Sherer&Mastick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To co w temacie!

Nowe SF, tym razem robione wraz z Mastickiem ;)

Krótki opis co w nich znajdziemy:

FreeBSD 8.2 STABLE - Wersja Stabilna, 0 lagów.
W pełni spolszczony system FreeBSD
Innowacyjne zabezpieczenia (firewall, zabezpieczenie przed Bash Panel itp.)
Mysql w wersji 5.5.14
Zainstalowane moduły lighttpd i php
Nowe pliki serwerowe - 2011 v2 (nowa konstrukcja)
Pliki serwerowe pozbawione całkowicie bugów oraz spolszczone (germany spolszczone od 0`a)
Przeglądarka Internetowa

Kiedy pliki planujemy wrzucić?

Za około 14 dni (możliwy poślizg 3 dniowy)

STATUS PLIKÓW

20%

Status bd aktualizowany codziennie!

Wszystkie pytania, prośby itp. Prosimy kierować w tym temacie!

Opublikowano

Ja powiem tak:

Pewnie kolejne twoje gówno, jak tamte niby Pro Elo pliczki by sherer, miały one więcej bugów niż te pliki od mcncc.pl...

Weź lepiej nie rób takiej zapowiedzi, bo na pewno będą te pliki takie gówniane jak ten cały serwer Kaladar i wszystkie twoje inne pliki...

@sherer

Człowieku ogarnij się, za takie wypowiedzi, bd lecieć warny - możesz wyrażać swoje zdanie, ale nie obrażając nikogo.

Kontakty z modem? pff hahah

Za taki post warn? Post jest na temat...

@edit

Czy ja kogoś tu obraziłem?

Mówię tylko, że gówno potrafisz zrobić, według mnie to nie jest obraza...

/To jest obraza ;x

Ale żadnych kontaktow z modem nie ma.

Jeśli ktoś w tym temacie otrzyma warna to raczej nie ode mnie.

Żeby nie było ...

Opublikowano

@Up

Właśnie pod takim względem będą te pliki.

Nie robimy ich bardziej od strony bsd etc. ale przyłożymy wagę dużą do map.

A spolszczone bedzie w 100%.

ex

Opublikowano

Ja powiem tak:

Pewnie kolejne twoje gówno, jak tamte niby Pro Elo pliczki by sherer, miały one więcej bugów niż te pliki od mcncc.pl...

Weź lepiej nie rób takiej zapowiedzi, bo na pewno będą te pliki takie gówniane jak ten cały serwer Kaladar i wszystkie twoje inne pliki...

Człowieku ogarnij się, za takie wypowiedzi, bd lecieć warny - możesz wyrażać swoje zdanie, ale nie obrażając nikogo.

Opublikowano

Ja tam zacięcie oczekuje na te pliczki. Korzystałem ze wszystkich wydań pliczków sherer'a i są dla mnie bardzo dobre. To że jakiś mały bug się skrobnie, to nie znaczy, że całe pliki są zwalone.

Weźcie sami coś zróbcie, a potem my będziemy się was czepiać.

Taka jest moja wypowiedź. Pozdrawiam

:)

sygna200.jpg

By ja ;]

Opublikowano

Z tego co wiem to KDE ta się wyłączyć przez sysinstall czy może się mylę? A tak poza tym jest odczuwalna różnica w wydajności kiedy pakiet jest ON? To jest tylko moje zdanie mi interface FreeBSD się bardzo podoba dużo ładniejszy od DOS :) Czy pliki będą miały wbudowaną stronkę bo to by był kolejny +a jeśli moglibyście podać na oko minimalne wymagania systemowe to byłbym bardzo wdzięczny. Ogólnie jestem nastawiony pozytywnie zobaczymy co wyjdzie z takiej współpracy. Good Luck!

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

tak ? jesli to beda takie pliki jak kaladara to ja podziekuje sherer ty wogle cos potrafisz zrobic aby w tym buga nie bylo? No ale nic powodzenia wam zycze ;)

aa i o jednym zapomnialem . . .

jesli te zabezpieczenia beda takie jak na kaladarku

to napewno serwer na tych plikach dlugo postoi

^^

Opublikowano

UP Człowieku nie zniechęcaj go tak odrazu. Chłopak się stara i ciężko pracuje żeby zrobić dobre pliczki. Najgorzej to stać w miejscu zamiast iść do przodu i uczyć się na własnych błędach.

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

Czy te pliki będą działały/będą skonfigurowane również pod dedyki? Jeśli tak, to jaki wtedy system wykupić? FreeBSD nadal?

Bo rozumiem, że na Hamachi to standardowa konfiguracja będzie? ;D

Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością...

Opublikowano

Więc tak, ja korzystam z wersji sherera najstarszej na plikach 2010r.

Ale jak zobaczyłem nick Mastick, to mi się odechciało pobierać

Ktoś napisał od strony technicznej. Może coś w tym jest

Nie mniej jednak, to można zrobić samemu, czyż nie ?

Opublikowano

Pkt z lokalnego regulaminu działu.

17. W tym dziale piszemy jedynie tematy w których są zawarte jakieś pliki lub poradniki.

nie wiem co robi tu ten temat xD

Modkowie chyba nie są, aż tak uprzywilejowani aby łamać regulamin.

Opublikowano

@up a jakiego niby ty chcesz klienta do tych plików na bank każdy zadzaiła 2010 tylko z pongiem odrazu sherer prosiłbym cię o informecje w temacie downloadu plików o ss handlaży co w nich jest bonusy raty xD jakie porty na all ch i jakie porty trzeba odblokować :P

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

Te pliki będą tak zryte, że aż szkoda gadać. Te jego niby hajtowe pliczki odbugowane 2010 nie zostały nawet przez niego przetestowane. Napisał " no niby odbugowalem , ale z nimi są zawsze problemy" , nawet nie sprawdził... To po co robić kolejne pliki na odpier.... Twoja strata czasu i nasza. Nie chcemy ludzi na mpcforum z takim podejściem.

sygna1.gif

Opublikowano

Według mnie to będą kolejne maksymalnie zbugowane pliki, ale tak zawsze jest... ile map planujecie wgrać?

...możecie minusować.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Według mnie to będą kolejne maksymalnie zbugowane pliki, ale tak zawsze jest... ile map planujecie wgrać?

...możecie minusować.

Daronian luz :P

Pracujemy nad plikami powoli - pozbędziemy się wszystkich bugów jak idzie ;)

Stworzymy osobny game dla nowych map ;)

@krzysio78

A my nie chcemy pijawek, które nabijają posty

Opublikowano
FreeBSD 8.2 STABLE - Wersja Stabilna, 0 lagów. - Nie wiem co za różnica między 7.2, a tym. No może taka, że jest większy numer wersji i to już jest powód do zainstalowania na niej serwera.

W pełni spolszczony system FreeBSD - Więcej ludzi się pogubi, niż dowie się czegoś pożytecznego

Innowacyjne zabezpieczenia (firewall, zabezpieczenie przed Bash Panel itp.) - Standard, który jest prawie na każdych twoich plikach, może tym razem będzie IPFW, więc każdy będzie po zmianie portów rebootować system i zmienić ipfw.conf

Mysql w wersji 5.5.14 - w ostatniej było 5.5.1x, nie wiem co za różnica.

Zainstalowane moduły lighttpd i php - dobrze

Nowe pliki serwerowe - 2011 v2 (nowa konstrukcja) - opisz bardziej ... zmiana ścieżek to nie nowa konstrukcja ..

Pliki serwerowe pozbawione całkowicie bugów oraz spolszczone (germany spolszczone od 0`a) - jakie niby bugi usunąłeś? Game 2010 jak i game 2011 ma ich w cholere, ale cóż, pobiorę to się dowiem. Zobaczymy czy syserr będzie mieć wielkość 0 b po włączeniu serwera.

Przeglądarka Internetowa - może być fajne

Opublikowano

Leci + i już nie mogę się doczekać :)

[Video][Tut]Jak Dodać Mapę na własnego serwera Metin2.wmv

By ZorQ

http://www.mpcforum.pl/topic/416201-videotut-jak-dodac-mape-na-wlasny-serwer/

Opublikowano

Mhm byłbym za tym żebyście dodali jakieś skrypty pomagające serwerowi i inne duperele... Co macie na myśli mówiąc, że spolszczone germany? Chodzi wam o niemieckie questy standardowe na SF2010?

11573538277329494069.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...