Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak wyłączyc klawisz FN w Biosie

Fruu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , Dzisiaj pomogę wam wyłączyć klawisz "Fn".

Sam mnie denerwował bo kupiłem laptopa i przy graniu w metina aby włączyć umiejętność muszę

wcisnąć FN+F1 a teraz pokażę wam jak to zrobić ;).

Podaczs uruchamiania wciskamy zaleznie od płyty głównej: "Delete" , "Esc" , "F2" , "F12".

Powinno byc napisane <Press .... to open setup> coś takiego na samym początku.

Aha Jest to poradnik dla Windows 7

1. Po samym uruchomianiu BIOS'u jesteśmy na 1 zakładce , aby przechodzić miedzy nimi używamy strzałek.

2. Przechodzimy do zakładki " System Configuraction" , a następnie przechodzimy do "Action Kays Mode".

3. Zmieniamy "Enabled" na "Disabled".

Ta oto operacja zmieni wam ,ze aby zmniejszyć dźwięk trzeba nacisnąć FN+F9 ,a gdy gramy w Metina możemy normalnie używać skili ;).

To działa sprawdziłem na własnym lapku...

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam ja nie moge mimo tego poradnika wylaczyc klawisza fn ze wzgledu na to ze moj bios jest strasznie okrojony i nie ma tam opcji system configuration , moj laptop to packardbell easynote lk

Opublikowano

A ja mimo tego, że gram na laptopie to bez większych problemów, czy też zabawy w biosie mogę używać skilli przy użyciu f1-f4. Więc nie wiem w jakim celu umieściłeś ten poradnik, ale dostaniesz plus za chęci. Nie wiem. Może ktośma z tym problemy, ale nigdy się z tym nie spotkałem.. Moim zdaniem to teżzależy od laptopa, którego się używa. Ja jestem w posiadaniu Samsung R720. Więc nie muszę wyłączać klawisza funkcyjnego :3

Opublikowano

Poradnik jak najbardziej przydatny, sam kiedyś miałem z tym problem grając na lapku od HP. Myślę, że dla mniej ogarniętych użytkowników nie potrafiących wpisać w google "Jak wyłączyć klawisze funkcyjne + model PC" się przyda także dobra robota i leci like :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...