Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Podkrecenie Procesora Programem!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym wam pokazać w jaki szybki i wygodny sposób możecie podkręcić swojego potwora^^ bez żadnego grzebania w BioS a poza tym podkrecenie w biosie nie daje takich efektów jak programem moze tylko bardziej poprawić płynność gry itp...

Program który wam teraz przedstawię nazywa sie Easy Tune6 jest zazwyczaj zawsze na płytce od waszej płyty głównej czyli od dobrze znanego GIGABYTE! można nim sterować procesorem grafiką pamięcią ram i obrotami wentylatorów!

Stabilność tego programu z płytami głównymi: Intel P55/H55/H57/X58/P45/P43/G45/G43/G41 i AMD AM3/AM2+/AM2.

Aby było prośćiej nagrałem dla was Filmik Bedzie o wiele wiele szybciej:)

O To I oN:

Aby stale sprawdzać temperaturę naszego procesora i żeby go nie spalić! Polecam pobrać program CORE TEMP jest on szybki wygodny i prosty w obsłudze! I proszę suwakami przesuwać o max 10 i sprawdzać temeraturę

LINKI DO WW PROGRAMOW:

EASY TUNE6

CORE TEMP

Jeśli jednak bedziesz potrzebować płynniejszej gry koniecznie sprawdź to!

To jest ukryta treść, proszę

Te 2 programy działają ze sobą znakomicie!!!

Liczę na skromne +:) o wszystkim proszę pisać w odpowiedziach na pewno odpisze;)

Mam nadzieję ze nie jest zabronione rozpowszechnianie takiej tresci na forum? A jednak jesli tak to prosze Skasować temat!

kilo jaj

szgna2pac.gif

Opublikowano

ps czuje że nie jeden procek się spali

joke

To jak cos przeniosą hhaha napisałem tam ze trzeba powolutku o 10 do góry podnosic i volt tak samo na przemian ale raczej sie nie spali bo niebieski ekran wyskoczy:>

ja np mam połozony komp na biurku ściągniętą poczkna pokrywe i połozony wiatraczek na grafice zeby mu wiało dobrze prockowi i zbiłem temperaturę na 24 stopnie;D

ale tak podkrecam ze na 99 sie 3ma;D

szgna2pac.gif

Opublikowano

Duzo jest tematow i poradnikow na temat podkrecenia procesora. Ja obecnie mam 3.2 procek wiec nie wiem o ile bym go podkrecil zreszta nie potrzeba go podkrecac ;)

Tut spoko pewnie komus co ma slaby procek przyda sie leci + ;)

Tomee17.png
Opublikowano

Już było takie coś tylko tyle że bez filmiku ;) A jeśli ktoś ma dość nowy komputer to podczas podkręcania po prostu się wyłączy nie ma opcji spalić no chyba że ktoś podkręca jakiś bardzo stary. Ja podkręcałem przez ten program i kiedy dałem za dużo szłem od 200 i kiedy doszłem do 50 dawałem co 5 wtedy komp mi się wyłączył i tyle , nic się z nim nie stało ( bo miał za małe napięcie )

O spalenie się nie bujdzie xD

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja mam 12GhZ w procku ramu 4gb grafe gb wiec narazie nie bd podkrecal

hah nie ma procesora z taktowaniem 12 ghz dla zwykłych śmiertelników ;)

pewnie masz 4x3ghz ale to nie jest 12ghz

Opublikowano

Ja dziękuje... Ostatnio pobralem AMD Overclock dla mojego Radeona 5450HD i po uruchomieniu programu komp sie resetował co chwilę i musiałem stery reinstallowac do karty na awaryjnym...

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Ten program smiga pod amd i intela zalezy od płyty głównej polecam ten program:> i bez obawy ze cos sie z prockiem stało a dla tych co maja 4 rdzenie tylko jeden procesor pracuje to jest normalne poczytajcie w googlach inne sa tak jakby od parady wiec nie mnóżcie wszystkiego razem tylko sam np 3.2GhZ a nie 12 bo to pracuje tylko na 3.2;)

szgna2pac.gif

Opublikowano

Piszecie tak a nie wiecie do poki nie wypróbujecie:D

Ten program co jesli do warrocka ma duuze plusy:D ale mozna bana załapać trzeba ostroznie jak z kobieta:P

szgna2pac.gif

Opublikowano

Jeśli ktoś chce mieć nie widzialnego speed hacka to niech odpali WR i potem ten program o po trochu podkręca efekt jest zarąbisty :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Tut taki sobie dla nieogarów sie przyda... Ja ogarniam et6 bez zadnych poradnikow

nie dam ci + ani - nie potrzebnie karzesz sciagac im program do temp. skoro jest w et6 ostatnia zakładka

pare UP wyzej zgada sie że podczas podkrecania komp sie nie spali bo jak przesuniecie za duzo to resetuje sie komp (ale polecam wam nie przesuwac odrazu kilkanascie albo kilkadziesiac ja przesuwac po 2, 3 mniejsze ryzyko)

a jesli chcecie naprawde podwalic proca to polecam odkrecic zdecydowanie w BIOSIE a potem programem to uzupełnic i dorzucic reszte :P

pozrawiam...

Opublikowano

to predzej sie procek moze spalic... sam procesor jak podjebiesz p biosie nie wystarczy trzeba miec do tego głowe i mierzyc i volt do góry tez podnosic...

szgna2pac.gif

Opublikowano

Dobra sciągne to.

Ale jeżeli cos mi się stanie z prockiem to się wkuźwie :P

@Edit

This is not a gigabyte product setup will be abort.

btw. Moj procek ma temp 84 stopni C lolz :D

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...