Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Robię bota w AutoIT i nie wiem jak zrobić coś takiego np.: Mamy trzy okna, które pojawiają się w następującej kolejności: Wyskakuje okienko nr.1 - bot klika dalej i po okienku nr.1 nie wiemy czy wyskoczy okienko nr.2, a dopiero po nim okienko nr.3 czy odrazu okienko nr.3. Co zrobić, aby gdy wyskoczy okienko nr.2 bot wykonał funkcję, a jeżeli nie wyskoczy to, żeby pominą funkcję należącą do okienka nr.2 i wykonał odrazu funkcję należącą do okienka nr.3? Pomocy daję + za dobre odpowiedzi.

Opublikowano (edytowane)

If WinWaitActive("nazwaokienka") Then

nazwa_funkcji()

EndFunc

itd.

Mogę Ci napisać cały taki program, ale nie dzisiaj, jutro bd miał czas jakby co ;)

Edytowane przez wojtekch

stop1.png

pierdl szysko, fotographój tap madl!

Opublikowano (edytowane)

@wojtekch To nie będzie działać ponieważ w Metin2 okienka nie mają nazwy :/. Ja spróbuję zastosować do łapania tych okienek ImageSearch. Ale nie wiem dalej jak pominąć funkcję do tego 2 okienka jeżeli nie wyskoczy :(.

Edytowane przez Hancoock1995
Opublikowano

Ok. Już mam teraz jeszcze potrzeba mi coś takiego. Myszka znajduje się na moim obrazku i z niego ma się przesunąć dokładnie 29px w górę. Można zrobić coś takiego?

Opublikowano

można wystarczy dodać albo odjąć sobie od aktualnej pozycji , a jak określić pozycje myszkj to raczej umiesz

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Każde okno, czy to jest okno easymetin, metina czy jakiegoś innego bota ma swoje parametry ("class","id"?) które można sprawdzić za pomocą dołączonego do auto it programu ;)

Chyba że chodziło Ci o coś innego.

stop1.png

pierdl szysko, fotographój tap madl!

• Dodaj nową pozycję...