Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam zamiar kupić sobie komputer (zestaw) i mam dylemat, podobają mi się dwa zestawy, ale nie wiem który wybrać. (Nie! Nie chcę składaka, allegro i innych dupereli) Chcę, żeby starczył na 3-4 lata oraz, żeby można było pograć w najnowsze tytuły. Najbardziej chodzi mi o kartę graficzną i procka. Tutaj specyfikacje tych zestawów:

Zestaw I (moim zdaniem lepszy)

procesor: amd phenom II x4 955BE 3,2ghz

płyta główna: gigabyte amd870 870a

pamięć: 8,0gb ddr3 1600mhz hyperx

dysk twardy: 1,0tb 32mb cache sata3

karta graficzna: radeon hd6790 1,0gb ddr5

napęd: nagrywarka dvd sata 22x

karta muzyczna: high definition audio

karta sieciowa: wbudowana 1 gbit

porty zewnętrzne: 8x usb 2.0, 2x usb 3.0

obudowa: aerocol strike x tower

zasilacz: ocz stealthxstream 600w

Zestaw II

procesor: intel core™ i5-2300 2,8ghz

płyta główna: gigabyte intel ha65m

pamięć: 8,0gb ddr3 1333mhz

dysk twardy: 2,0tb 32mb cache sata3

karta graficzna: geforce gt-440 1,0gb ddr5

napęd: nagrywarka dvd sata 22x

karta muzyczna: high definition audio

karta sieciowa: wbudowana 1 gbit

porty zewnętrzne: 8x usb 2.0, 2x usb 3.0

obudowa: midi tower z usb i audio

zasilacz: modecom logic 600w 12cm

Opublikowano

KURWA!Pojebałoi cie?Taki komp z 3k?2x razy lepszy Ci złoze za 3k

Ty kumasz, że on napisał, że nie chce Składaka ??.

Zrobiłaś se składaka i teraz każdemu gadasz, że mu złożysz lepszego.

To że ty masz składaka to nie znaczy, że każdy ma mieć i to w dodatku stąd skąd ty zamówiłaś .

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Tradycyjnie.Chcesz dobrze wpadnie jakiś ... i z sapami.No to spoko niech kupi kompa za 3tysiące który jest wart 1800zł-.-Bo szkoda wysilić się i mieć za tą samą cene coś 2 razy lepszego?Lepiej kupić zestaw i przepłacic 1000zł, nie?Widać ze wszystko Ci rodzice kupują i nie potrafisz docenić tego co masz.

@edt jak musisz mieć zestaw a nie składaka to za tą kase można coś lepszego znaleźć.

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Wart 1800zł ? Pojebało cię koleś ? Nawet z ciekawości zsumowałem ceny podzespołów i wychodzi 2500-2790zł . Te różnice są w zależności od najtańszego sklepu do sklepu z średnimi cenami.

Więc wzięli mu max 100-300zl za złozenie ... Skoncz zgrywac takiego pro elo mastaha w skladakach bo jestes załosny. Nawet nie raczyłeś sprawdzić ile jest naprawde warte.

Ten jest lepszy od tego co kolega dał jako 1 zestaw ? U mad bro ? Tam kurwa gorsza karta ... 6970 jest duzo lepsze od tego badziewia.

Dodatkowo on ma wyjebaną obudowę do chłodzenia. Pewnie też nie sprawdziłeś. Pamięci ma tutaj tylko 4gb ? hahaha kolejny FAIL . Tam ma 8gb :).

Polecasz gościowi gorszy zestaw ^.^

Sprawdźmy drugą propke:

Tutaj też tylko 4gb ram śmiechu warte. Nie ma podanego dokladnego modelu procka . Chodzi o ilość Ghz i nr. serii.

I tak dużo gorszy zestaw. Słabszy zasilacz i karta też nie powala . Radek 6970 jest naprawdę solidny.

@ TOPIC

Bierz 1 zestaw bo jest bardzo dobry :).

jqeuR.png

Opublikowano
Wart 1800zł ? Pojebało cię koleś ? Nawet z ciekawości zsumowałem ceny podzespołów i wychodzi 2500-2790zł . Te różnice są w zależności od najtańszego sklepu do sklepu z średnimi cenami.

Więc wzięli mu max 100-300zl za złozenie ... Skoncz zgrywac takiego pro elo mastaha w skladakach bo jestes załosny. Nawet nie raczyłeś sprawdzić ile jest naprawde warte.

http://www.proline.pl/?p=CYCLONE+ZEKE+X

Ten jest lepszy od tego co kolega dał jako 1 zestaw ? U mad bro ? Tam kurwa gorsza karta ... 6970 jest duzo lepsze od tego badziewia.

Dodatkowo on ma wyjebaną obudowę do chłodzenia. Pewnie też nie sprawdziłeś. Pamięci ma tutaj tylko 4gb ? hahaha kolejny FAIL . Tam ma 8gb :).

Polecasz gościowi gorszy zestaw ^.^

Sprawdźmy drugą propke:

http://www.proline.pl/?p=CYCLONE+HARVEY+X

Tutaj też tylko 4gb ram śmiechu warte. Nie ma podanego dokladnego modelu procka . Chodzi o ilość Ghz i nr. serii.

I tak dużo gorszy zestaw. Słabszy zasilacz i karta też nie powala . Radek 6970 jest naprawdę solidny.

Faktycznie mój mega fail.Miałem chujowy dzień;/Bierz pierwszy

Opublikowano

Tam kurwa gorsza karta ... 6970 jest duzo lepsze od tego badziewia.

6970 może tak, ale on ma do wyboru 6790. -.-