Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Ze względu, że mam niezbyt dobry komputer jak na te czasy, mogę maximum 2 silki odpalić, nieraz się nawet nie udaje. Chciałbym jednak dokupić części do komputera, żebym odpalał te 5 silków na kompie bez problemu. Mój sprzęt:

1 GB RAM

karta graficzna 256 (GeForce 6200)

Procesor: 3.10 1-rdzeniowy

Co należy dokupić aby te 5 silków odpalić? Czy wystarczy jeżeli kupie 2 GB RAM-u?

Dodam, iż przy 2 silkach komp się rzadko resetuje, albo jeden z silków się przytnie.

Prędkośc internetu 256kb/s.

Dziękuje za odpowiedź.

Edytowane przez VooX
Opublikowano

Zacznij do pamięci RAM, potem karta graficzna. Zminimalizowany Silk nie zabiera zbyt wiele procesora (szczególnie na CL).

Potem zabierz się na lepsze połączenie z Internetem.

Opublikowano

Najlepiej kup nowy komputer, a jak nie to wymień procesor na jakiś 2-3 rdzeniowy 2.8GhZ

Kartę graficzną na jakąś przynajmniej 8600GT albo lub jakąś ATI radeon

Zwiększ pamieć do min. 2 ramu a jak masz 7 lub Viste do 3.

Raczej będzie ci śmigać ;D

1312476347-U203760.png

Sygnatura by R4donix.

Czekam na dalsze propozycje czegoś podobnego

:)

http://www.mpcforum.pl/topic/416750-zlecenie-sygnatura-avatar/

Opublikowano

Mam Windows XP Proffesional.

Nie mam tyle pieniędzy, stać mnie jedynie na dokupienie RAMu, kupuje 2 GB, ponieważ z tego co czytałem Windows XP odczytuje maximum 3 GB RAM. Więc nowe komputery, procesory odpadają, chcę wiedzieć, czy jeżeli dokupię sam RAM czy będą śmigać te 3-4 clienty.

Opublikowano

zakup sobie phbota, odpalaj boty na clu. Dokup te 2 gb ram, bo z tego co wiem, bot nie ma logowania przez clientlessa, tak jak ibot. Do tego sciagnij jakiś manager do phbota, na projecthax.com jakieś tam znajdziesz.

A i moze te 3-4 silki pociągnie, ale wszystko sie będzie cielo. Także polecam zakup phbota;)

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Mam Windows XP Proffesional.

Nie mam tyle pieniędzy, stać mnie jedynie na dokupienie RAMu, kupuje 2 GB, ponieważ z tego co czytałem Windows XP odczytuje maximum 3 GB RAM. Więc nowe komputery, procesory odpadają, chcę wiedzieć, czy jeżeli dokupię sam RAM czy będą śmigać te 3-4 clienty.

XP może do 3,2GB RAM-u ze względu na to, że masz system 32 bitowy. Tylko systemu 64 bitowe obsługują do 192 GB pamięci RAM.

Jak kolega napisał wyżej - dokup RAM i zakup phbot-a (lub innego bota z CL).

Opublikowano

Phbot ma podobno dużo bugów, więc lepiej zakup sobie sbota.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Opublikowano (edytowane)

http://allegro.pl/najszybszy-hypergamer-3d-surround-extreme-v2-0-i1711445088.html

Proszę, odpalisz 20+ silków :) miłego bocenia ;d

@topic

na przyszłość polecam SBOTA, wart wydania pieniędzy :)

@down

jeżeli nie wiesz co to spam to się nie udzielaj

P.S Miłego "REPORTOWANIA"

Edytowane przez ipaikillah

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Phbot ma podobno dużo bugów, więc lepiej zakup sobie sbota.

Miał dużo bugów, ale jest coraz lepiej.

@UP

Report za spam - trzeba było przejrzeć cały temat nim wyślesz takie debilne posty.

Opublikowano

Mam SBOT-a, nie mam zamiaru jechać na CL,mam 3 chary 101+ i każdego chcę widzieć. Nie chcę żadnego CL bo to mogę mieć na ibocie. Więc się pytam czy dokupienie 2 GB RAM starczy aby odpalić "spokojnie, bez problemów i szybko" 3-4 clienty, bo do tego jakieś noobki dojdą. chcę je wszystkie widzieć. Bo na tym sprzęcie co pisałem w poście pierwszym, gdy odpalam drugiego silka to różne rzeczy się dzieją, komp tego nie wytrzymuje bo nieraz się sam zresetuje, nieraz jeden ze silków się zetnie

Proszę o porządną odpowiedź, bez żadnych "lepiej kup sobie wiertarkę", chccę jedynie wiedzieć czy przy dokupieniu tego RAMU to ile silków pójdzie na kompie.

Opublikowano

2 gb dużo nie zmieni, sprzet jest wiekowy, moze Ci sie uda odpalić te 3 silki, ale nie wiem, kup to sie przekonasz. A propo - skoro Ci sie sprzet resetuje to proponuje zmienic zasilacz, bo Ci w koncu wszystko wybuchnie.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie zasilacza no-name lub z czarnej listy masz ;) więc poczekaj aż ci wybuchnie :) jak nie wymienisz :)

A pozatym masz taką samą prędkość internetu co ja czyli jednak istnieje gdzieś indziej średniowiecze :)

Edytowane przez Alore
gotowcezallegrosw1.png
Opublikowano

Ciekawe jak wsadzi 2-3 rdzeniowy procesor w jakąś zabytkową płytę główną, a jeśli wsadzi to musi wymienić zasilacz, żeby nic nie skopcić.

Najpierw niech kupi 1GB ramu i zobaczy czy będzie różnica.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP