Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[ PROBLEM ] Dodawanie nowych mobów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zacząłem dodawać nowe moby na server. Wgrałem moby z tego tematu według poradnika " http://www.mpcforum.pl/topic/279394-tutdownloadpl-nowe-potwory-zombie-mistyki/ ". Wszystko wgrało się prawidłowo, działa. Zabrałem się za moby z tego poradnika " http://www.mpcforum.pl/topic/404927-tutspis-mapmetinow-i-mobow/ " Wybrałem pare ciekawych. Wgrałem folder do Monster2, zrobiłem wpisy, spakowałem. Potem w root, npclist.txt dodałem wpis 2531[TAB]schelinf query do mob_proto servera sam zrobiłem. Loguje się do gry, wpisuje /m 2531 Mob zadaje obrażenia, lecz go nie widzę. | Mam jeszcze drugi problem. Mam folder z zombie speaker, chce zrobić takiego samego mooba ( model ), ale zmienić kolor. Więc w monster2 kopiuje zombie_speaker, wklejam zombie_speaker1 ( wszystkie pliki i dane zamieniam na spekaker1 ) pakuje. W root, npclist.txt dodaje wpis 2532[TAB]zombie_speaker1mob_proto server query robie. Ok, mob w grze działa. Edytuje speaker1 kolor moba, pakuje. Wchodze do gry, nic się nie zmieniło. Zmieniam kolor w speaker, pakuje. Wchodze do gry, kolor moba zmienił się u speaker i speaker1. Proszę o pomoc. Pozdrawiam, JonyNawalony

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

Spróbowałem dodać drugiego moba, to samo. Wydaję mi się, że to wina plików tych mobów... npclist i monster tak samo dodaje, jak wcześniejsze. Wcześniejsze działają, a te... jakieś chinśkie ;)

KONIEC

2013-08-15

Opublikowano

Zrobiłem tak: Stworzyłem nowego moba w mob_proto, ID: 3333. W root, npclist.txt wykorzystałem Twój wpis. Loguje się do gry, nie ma moba. W root, npclist.txt to samo id: 3333 tylko inny folder, mob. 3333[TAB]zombie_god Loguje się do gry, mob jest. W Twoim Monster2 nie widziałem mobów z tej paczki. Jestem bezradny.

KONIEC

2013-08-15

Opublikowano

KONIEC

2013-08-15

Opublikowano

Pakuje tak samo jak inne. Dlaczego inne działają, a akurat tylko moby z TEJ paczki nie działają.. Może ktoś ma gotowe monster z nimi.

KONIEC

2013-08-15