Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT Łowisko]spining splawik co wybrac:)

Metin2S14

Co lepsze  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze

• spining
      15
    • sp?awik
      12
    • nic nie gram w to
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!@!

Coś o mnie : Jestem doświadczonym graczem łowisko mam 31 lvl spina za 1tyś (mam juz 2 brakuje 2:P do next spina) rek ryby 75 KG Tą gre polecił mi kolega :)

Chciałbym wam opisać mniej więcej co i jak ze spiningiem ponieważ dużo osób pyta sie co lepsze spin czy spławik. A więc tak...

Plusy Minusy:))

+ Spinigu są takie :

- jest tańszy Od spławikowej wędki

- ma większy udźwig

- Od spiningu za 400 tysiecy bodajże wgl nie wyławia się śmieci

- Spiningu:

- jeżeli masz lepszą błystke (ja mam 8 do 120 bodajże) to branie jest za 3/4 zarzuceniem

- jest drogi kołowrotek (dla początkujacych graczy to -)

- na tym pierwszym spiningu co 10 wyciagniec jest wieksza rybka i zrywa sie błystka - bynajmniej ja tak miałem

Dodam coś o wędce spławikowej:))

zacznijmy od +:

- praktycznie co chwile są brania

- ładnie wygląda:))

- Łatwiej rozpoznać branie niż na spiningu

- Spławikowej wędki są takie:

- Częste smieci

- Czasami idzie spławik pod wode a to nie ryba ani nic po prostu taki bug

- Jest Droga

- za 2 mln ma 80 udzwig (wole dołozyc 2 i mam spina do 120 KG)

Jak rospoznać branie:)

Na spiningu tych lepszych po prostu rusza sie szczytówka ale np musisz miec zrecznosc ;DD bo ta szczytówka sie rusza tylko 2sec i jak nie pociągniesz to po prostu bedzie po ptokach jak to sie mówi

Na spławiku jest łatwiej wystarczy ze spławik zacznie drżeć i iść pod wode Wtedy zacznijcie ciągnąć

Czym wyciągać rybki

Na spiningu radze myszką ponieważ spacją jest cieżko

A na wędce spłąwikowej radze spacje ponieważ potem boli paluch od mychy;))

Podsumowywując polecam spining:)) Dodam jeszcze że na karpia najlepsza przyneta to ciasto same lustrzenie:))

Jeżeli chcesz zarobic kase polecam błystke mysz

Zbieram ++++ jak by cos

Japier**** dzieci minusuja :-/

ZBIERAM ++

Opublikowano

ladny poradnik ale moze mi doradzicie tutaj :P

jakos tak wyszlo mam 19poziom bo wczesniej mlodszy brat gral moim kontem i sie bawil :D

mam 19 poziom i wedke ta za 35tys i 110tys kasy.

i teraz nie wiem co zrobic czy kupic tego spininga za 120tys czy wedke za 200 ? zeby bylo oplacalne :D

1284282093u138092.png

34080977.jpg

Sygna By

Grapes ZAKAZ KOPIOWANIA !

1284282093u138092.png

Opublikowano

kolowrotek to sciema mozna lowic na ten 1 on jest tylko do zlozenia zestawu popatrzcie na citygangs.pl tam jest dobre forum o lowisku na nk netlogu i ruskiej wersji ;D

jakos tak wyszlo mam 19poziom bo wczesniej mlodszy brat gral moim kontem i sie bawil :D

mam 19 poziom i wedke ta za 35tys i 110tys kasy.

i teraz nie wiem co zrobic czy kupic tego spininga za 120tys czy wedke za 200 ? zeby bylo oplacalne :D

kup wedke za 200 000 a pozniej spining za 1mln lub jak ci sie nie chce za 600 000 polecam odrazu za 1mln pozniej za 10mln ;d

Opublikowano

co lepsze :

wędka do 80kg

żyłka do 185kg

haczyk od 6kg do 100kg

czy :

spining do 80kg

kołowrotek do 150kg

żyłka do 185kg

błystka od 8kg do 120kg

Opublikowano

Zadam takie pytanie czy opłaca się kupować wędkę za 6mln czy też lepiej jest dozbierać 4mln prawie drugie tyle i kupić wędkę za 10mln. Wie ktoś może czy będzie jakaś promocja odnośnie cen...

Opublikowano

promocje sa jak dochodza nowe lokacje wiec tego szukaj na jakims ruskim forum tej fry gdzies tam zamieszczaja takie info ;D

Opublikowano

Aż tak dobrze nie umiem rosyjskiego żebym sobie sam przeczytał, a translator przetłumaczy tak że wszystko będzie co innego pisało niż jest na forum. Ma ktoś może wędkę za 6mln, i jaki ma rekord??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...