Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję osób chętnych do nauki programowania w AutoHotkey (AHK) a potem/lub współpracy przy pisaniu skryptów/programów/botów w tym języku.

Opis z wiki:

"AutoHotkey (używa się także skrótu AHK, z angielskiego: Auto Hot Key).- skryptowy język programowania typu Open Source umożliwiający automatyzację akcji wykonywanych za pomocą klawiatury i myszki w systemie Windows. Potrafi on symulować wciśnięcie dowolnej sekwencji klawiszy i dowolne ruchy myszką. Umożliwia zdefiniowanie własnych skrótów klawiszowych, kreowanie własnych aplikacji z okienkami, kompilowanie skryptów AutoHotkey do postaci programu dla Windows."

Ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo łatwy język programowania w którym można pisać całkiem fajne programy.

Parę tutoriali możecie znaleźć np. tutaj: http://www.youtube.com/user/ahkTuts

Zainteresowanych chętnie nauczę od podstaw programowania w tym języku (pętle, zmienne itp). Nie musisz mieć żadnych podstaw z programowania żeby uczyć się tego języka. Osobiście jak zaczynałem znałem jedynie 'Hello world' w C, a już po jednym dniu umiałem całkiem sporo rzeczy :)

Programy itp. jakie pisałem już w AHK to np.

-boty do naszej klasy i filmweba

-proste boty do gier typu call of duty

-proste programy do podmieniania słów, robienia skrótów klawiaturowych itp

-bot do gry przeglądarkowej Shakes and Fidget (w trakcie)

-program na zlecenie ułatwiający wystawianie przedmiotów ze sklepu internetowego na sprzedać na allegro (w trakcie)

-wiele innych

Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na PW. Dobrze by było gdyby zgłaszały się osoby młode ale > 13... Z doświadczenia wiem że osoby > 20 nawet jeżeli spodoba im się AHK, to nie mają na to czasu bo wolą bezpieczną pracę na stanowisku kasjera w carrefourze za najmniejsza krajową niż najpierw zainwestować trochę czasu w wiedzę a potem np stworzyć jakiś biznes... Dobrze byłoby gdybyś miał skype lub TeamViewer tak żeby łatwiej było wszystko wytłumaczyć :)

• Dodaj nową pozycję...