Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Od dłuższego czasu mam dziwny kłopot. Otóż niedawno zepsuła mi się konsolka PS2 więc postanowiłem (by nie wydawać kasy której i tak nie mam) zainstalować emulator zamiast naprawiać sprzęt. Puki co mam tylko dwie gry i różnice w ich prędkościach są katastrofalne. O ile jedna śmiga mi bez zarzutu o tyle druga włuczy się, jakby brodziła w kisielu. Emulatorem jest pcsx2. Oczywiście kombinowałem już z ustawieniami, ale to tylko pogorszyło płynność gry która działa bez zarzutu. Bardzo proszę o pomoc szczególnie tych, którzy wcześniej z tym emulatorem mieli styczność. I odrazu uprzedzam: nie sądzę, by była to wina mojego sprzętu. Intel Core 2 Quad, 4 GB RAM i GeForce 9600.

Dla bardziej obczajonych ode mnie wrzucam parametry, które wyświetlają mi się na pasku na górze (w trybie gry w oknie):

Gra działająca poprawnie:

14208 | 512x448 | 60fps | Interlaced (field) - None | 16:9 | 0/12020/364 | 30%CPU | 338.34 | 364

I gra działająca za wolno:

1600 | 640x448 | 60fps | Interlaced (field) - None | 16:9 | 0/8000/27 | 15%CPU | 170.00 | 152

Dodaję na wszelki wypadek. Gry różnią się rocznikiem (poprawnie działająca - 2004 Źle działająca - 2007). Na koniec dodam, że nie sądzę by to był problem z grafiką. W końcu obie bazują na jednej platformie.

Z góry dzięki!

POZDR

Opublikowano

MOże problem z grami jedna może jest starsza drugo nowsza mi bynajmniej sie zacina WWE SvR 2011, a WWE SvR 2008 nie

Opublikowano

Nie chodzi o zacinanie się :/ Trochę źle to ująłem, ale starsza działa jak należy, a nowsza działa płynnie ale w zwolnionym tempie. Może mam coś nie tak w konfiguracji bo jest to zastanawiające, że przy nowszej mam mniejsze zużycie procesora...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...