Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Jak zrobić żeby minecraft ci nie zacinał kompa

Lesiu12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek mojego tuta chciałbym powiedzieć że to mój pierwszy własny tut i proszę o wyrozumiałość.

Przez minecrafta ci komputer zwiesza? O to pomoc dla ciebie!

Na początek tak:

(1)Zobacz czy twój komputer od środku obudowy jest czysty? Jeśli nie to wyczyść

(2)Kiedy ostatni raz zmieniałeś pastę na procesorze , który jest na płycie głównej? Jeśli dawno albo nigdy to wyczyść procek ze starej pasty i nałóż nową (polecam pastę z cząstkami srebra)

(3)Kiedy ostatni raz zmieniałeś pastę na procesorze od karty graficznej (pod tym wiatraczkiem który jest na karcie graficznej przymocowany) ? Jeśli dawno to wymień

(4)Idź do miejsca gdzie można kupić części od kompa i poprosić sprzedawce o sprawdzenie części komputerowych (k. graficzną i zasilacz)

(4) Jeśli dobrze ci chodzą częsci od kompa to znaczy że musisz kupić nowe chłodzenie!

Sam to doświadczyłem i chciałem zrobić pomoc dla minecraft'owców którzy nie mogą grać w mc przez zwiechy

Opublikowano

Hehe, to nic Ci nie da. Tak możesz tylko przyśpieszyć komputer, to nie minecraft zacina kompa. Komputer jest zanieczyszczony = wszystko działa wolniej. Tu nie ma logiki. Minecraft mi przycina kompa = wyczyszcze komputer czy Komp mi przycina = wyczyszcze go ... Co ma minecraft do czystości kompa ?

Opublikowano

@up2

Mi zacina kompa u mamy regularnie a u mnie jak się rozgrzeje to chodzi jak rafineria ^^

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...