Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet Radiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejta wam.

Postaram się wam przybliżyć mój problem jak tylko potrafię (liczę na pomoc bo już nie ogarniam).

Mam internet radiowy, normalna radiówka 1 Mb nie narzekam.

Ale od pewnego czasu pojawia się problem z tym gównem,

otóż :

Surfując po necie, (lub jak komp stoi kompletnie nie tykany) nagle brakuję internetu.

Klikając jakąś stronkę lub jakiś link, wyskakuję mi "POŁĄCZENIE ZOSTAŁO ZRESETOWANE"

Gadu Gadu tez wtedy nie działa, ale o dziwo jestem połączony z siecią bezprzewodową

Siła sygnału znakomita kreski są full itd...

Ale neta dalej nie ma. Po kilku godzinach jest a później znów nie ma <3 .

Mam program "cFosSpeed" no i jak NIE MA NETA I NIE DZIAŁA MI ŻADNA STRONA ANI GADU

to na tym wykresie szaleje kreska download`u (tak jakbym coś pobierał lub przeglądał www) ale jest ona szara podpisana "OTHER" .

Jeśli ktoś wie ock i jest w stanie mi pomóc to bardzo bym prosił : >

Będę wdzięczny wdzięczny wdzięczny wdzięczny fest :D

@down

Napraw nie działa :) tzn nie daje to nic...

No nie wiem. Wyłączam wszystkie zbędne prog. i procesy..

Opublikowano

Spróbuj może tak:

Prawym na ikonę sieci bezprzewodowej i '' napraw '', a jak piszesz że ściąga to może jakieś aktualizacje np. do firefoxa, anty virusa itd.

A nie możesz się wtedy połączyć bo net jest przeciążony. :)

Opublikowano (edytowane)

Jezeli masz internet radiowy to Pozdro dla ciebie wystarczy ze jest jakas zjebana pogoda ty juz nie masz neta lub bardzo zamula

internet radiowy to JEDNO WIELKIE GOWNO masz 20mb to dziala ci jak 2mb

@Edit nie polecam :)

Edytowane przez ssjpolakssj

Mój Temat

http://www.mpcforum.pl/topic/233868-artificialaiming-radar-v-27-wersja-17/

Pomogłem daj + to nie boli

Opublikowano

Jezeli masz internet radiowy to Pozdro dla ciebie wystarczy ze jest jakas zjebana pogoda ty juz nie masz neta lub bardzo zamula

internet radiowy to JEDNO WIELKIE GOWNO masz 20mb to dziala ci jak 2mb

@Edit nie polecam :)

co to do cholery jest ? Kolega prosi o pomoc a nie o twoja krytykę nic nie dająca.

od kogo masz ten internet, czy po restarcie systemu internetu dalej nie ma? na jak długi kres go nie ma?

Opublikowano (edytowane)

Moze to byc wina dostawcy, skontaktuj sie z nimi i moze czegos sie dowiesz.

Czy w routerze masz Logi? Jezeli tak to moze je wyslij to moze ktos ci pomoze a tak to moze byc duzo rzeczy ;p

Edytowane przez Eryk2109.
Opublikowano

Nie mam routera net jest na jednym komputerze, restartowałem wiele razy i nic..

Te "braki" nie zależą od pogody ani od pory dnia czy roku -.- w każdej chwili tak może się stać...

@spevil

Raz nie ma na caly dzien i jest dopiero kolo 24 :D

a raz nie ma na 30 min raz na kilka h i tak dalej...

Jakieś pomysły ? : >

Opublikowano

Też mam radiówkę... i to jest wina usługodawcy i nic na to nie poradzisz. Sieci usługodawcy są podpięte pod jeden serwer. I jeżeli ten serwer się wyłączy ty nie masz internetu. Też tak mam czasami, ale da się wytrzymać, bo już nie długo będę miał światłowód :D

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Program CFosSpeed daje wpis do rejestru :

To jest ukryta treść, proszę

Oznacza to że między tobą a punktem dostępu nie ma być przerw w postaci pakietów.

Jeżeli owa przerwa jest to połączenie jest zrywane....

Ja odinstalowałem to i wale go....

OndteAw.png
  • 2 lata później...
Opublikowano

Witam też miałem  podobne problemy z radiówką ale odkąd zmieniłem dostawce na firme Airmax moje problemy skończyły sie. 

Obsługa wyjaśniła mi gdzie moze leżeć problem i mieli racje. Zaproponowali mi zmiane technologii z 2,4Ghz na 5GHz  i zapomniałem o problemach. Ogólnie firma Airmax polecam są bardzo solidni wystarczy spojrzeć na ich komentarze

To jest ukryta treść, proszę
Opublikowano

Ja posiadam radiówkę.. I faktycznie (rzadko) są problemy, ale tak to mam 11mb/s pobiera mi się z prędkością 1mb/s, więc nie narzekam. Pogody mogą być różne a i tak działa normalnie. 

Może zadzwoń do dostawcy internetu jeśli problem nie leży po twojej stronie i poproś, żeby coś z tym zrobił a jak nie to żeby obniżył opłatę za ten miesiąc z powodu, że nie miałeś cały czas internetu i winna leży po ich stronie. 

A jak nie to zmień radio tak jak pisał kolega wyżej, może też coś z kablami masz nie tak, że Ci nie działa. Sprawdź wszystko, a potem jak nie wiesz co to dzwoń do chuja i niech zapierdala naprawiać :D

Logo.JPG