Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Program do nagrywania...

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Szukam programu do nagrywania GamePlayów, filmików, itp. Najlepiej coś podobnego do Frapsa, aby żeby ten programik ważył kilku GB, mile widziane także polskie programy.

Także szukam programu, aby stworzyć własne intro początkowe, czyżby to był program do animacji graficznych?

Z góry dzięki, będą nagrody. =)

Opublikowano

Aby coś nie ważyło "dużo" trzeba to skompresować (nawet z 500gb na 50mb..) np. tital video converter'em

A programy do nagrywania to np. camtasia studio.

Opublikowano (edytowane)

Jeśli nie fraps to Camtasia studio

Długo już nim nagrywam i naprawdę jest godny polecenia.

Co do intra początkowego to raczej AAE + tutoriale na necie.

Edytowane przez SmYczeK19

. . .

Pomogłem ?

Lubię to !

Opublikowano

Dobrze... zdecydowałem się na Camtasie studio, ale jaki program polecicie do obróbki nagranego filmu.

Czyli dodawanie intro, dodawanie muzyki, napisów, itp. Korzystałem z Windows Movie Maker, ale może jest coś lepszego?

Opublikowano

Brawo... Camtasia Studio nie jest do nagrywania filmów z gier -.- Fraps jest najlepszym programem, dlaczego pliki tyle ważą? Bo mają najlepszą jakość. A program to Adobe After Effects ale to musisz dużo się uczyć aby coś załapać.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Allok to mp4 video converter i freemake video converter - do obróbki ;)

Buahahahahahhahahahahahhahahahhaahhahhhhahahhaa

Te programy konwertują i pogarszają jakość filmu aby zmniejszyć wagę, a on chce program do obróbki video w którym doda napisy, efekty itp. Nie udzielaj się dziecko na temat czegoś na czym się wgl nie znasz.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Dobrze... zdecydowałem się na Camtasie studio, ale jaki program polecicie do obróbki nagranego filmu.

Czyli dodawanie intro, dodawanie muzyki, napisów, itp. Korzystałem z Windows Movie Maker, ale może jest coś lepszego?

Jeżeli nie chcesz się bawić w coś innego niż dodawanie muzyki, napisów i podstawowych efektów (zoom itp.) to Polecam SonyVegasa, który nie jest wcale taki trudny ;) Wystarczy obejrzeć dobre TuToriale na YT a będziesz wszystko wiedzial ;]

PS

co do INTRA... to też takie podstawowe (napis np. daronian przedstawia, który się jakoś rusza) to można również w Vegasie łatwo zrobić ;]

Po TuTki napisz mi na pw. a podesle Ci linka ;)

Pozdrawiam

xamizo