Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem gram FA mam 40 lvl i nie wiem gdzie za bardzo zarabiać byłbym wdzięczny jak by ktoś mi wszystko wytłumaczył ;-)

Opublikowano

No to tak,

Kasę będziesz zdobywał robiąc wszystkie questy, (wliczając też nie które opłacalne Supportery).

Jak wbijesz wyższy lvl (a nawet 80 można wbić w 1 dzień) to idź na dungeona np. LiD

...

Opublikowano

Najlepiej do 100lvla oszczedzaj kaske i dopiero potem kup sobie eq. A kase bardzo latwo zarobic robiac misje. Za supportery dostajesz chaos lampy, z ktorych wylatuja fajne itemki, ktore mozesz drogo sprzedac w AH :D

Opublikowano

Tak, mi tez nie dziala cabal teraz ;/

Supportery to sa misje od pomnika, ktory jest w ds w lewym dolnym rogu.

Misje od niego sa bardzo nudne (wiekszosc polega na zabiciu 60 potworow albo wydropieniu z nich 50 message ;/), ale za niektore sa fajne nagrody, np. Chaos Lampy, z ktorych dropia itemki warte dosc duzo :)

Opublikowano

aha to już wiem grasz może na jupiterze pomógłbyś mi troszkę wszystko zrozumieć , ostatni raz grałem rok temu a teraz bardzo duzo się zmieniło

Opublikowano

Gram na Marsie.. Gdybys sie przeniosl to moglbym ci pomoc, lecz wyjezdzam dzisiaj i wracam dopiero 1.08 a wtedy juz pewnie bedziesz wszystko wiedzial :D Ale jak Cabal zadziala to mozesz zalozyc postac na Marsie i moge ci pomoc dzisiaj :)

Opublikowano (edytowane)

Na Marsie wiecej polakow chyba jest :)

edit: Juz chyba cabal dziala bo strona zatrybila ;d jbc. Pisz do mnie na Marsie na nick oDXMo :)

edit2: A jednak nie dziala jeszcze ;/

Edytowane przez damek
Opublikowano

Ehhh... Około 13 - 14 już serwer ruszy, konserwacja jest, oraz naprawiają buga ( prawdopodobnie ).

Wiesz moze jakiego buga naprawiaja?

Opublikowano

jak chcecie sobie tak pogadac to na PW albo gg

co do zarabiania, to rob questy, oplaca sie robic bo duzo kasy jest za nie a latwo je wykonac i przy okazji po kilku questach troche honoru nabijesz, troche skill expa tez poleci

teraz rob wLiD (weaken Lake in Dusk) od oficera w GD codziennie dostajesz za darmo wejsciowke ale musisz ja uzyc w ciagu 1 dnia od wziecia wejsciowki

tak jest ze wszystkimi 3 dungami typu weakenned, oczywiscie w miare mozliwosci rob wszystkie dungi jakie mozesz

od 55 jak juz bedziesz mial troche kasy i mozliwosci, to nie exp i nie rob questow, jedynie lvl'ingi

chodzisz caly czas na EoD'y (frozen tower of Undead, oczywiscie weak) robisz ich jak najwiecej dopoki nie dropniesz 2/3 itemkow (zaleznie kim grasz): helmu tit battle/matrial/armor dla swojej klasy z 2 slotami i craftem 16 CD, jako 2 i 3 (jak grasz wojem to tylko helm i daike/GS) blade/katana/orb/crystal 2 sloty craft 16 CD zaleznie kim grasz

bardzo to sie przydaje i zaoszczedzisz duzo na tym, wydasz moze z 10kk-20kk na eody (u mnie bylo ok 16kk) i masz eq, za ktore pozniej zaplacisz ponad 10x wiecej (o ile nie wiecej jak 10x bo n ie pamietam teraz cen itemkow) i w miare mozliwosci podbijasz je na wyzszy +

oczywiscie na weak dropia UCH/UCM wiec zysk jest tez

jak skonczysz eody i bedziesz mial itemki (albo nie bedziesz miec cierpliwosci zeby robic) to wbijaj lv i rob zalegle questy

teraz do +/- 100lv zbierasz all kase (co jakis czas kup sobie wejsciowke na LiD'a RS'a albo EoD'a bo czasem mozna niezle zarobic)

oplaca sie takze robic misje by Hooly Cross, szczegolnie te z ktorych sa chaos lampki i odd circle i pozniej te z ktorych jest kasa (poznie sa tez misje na moobki z dungow np na LiD i najlepiej je zostawiac na potem i wszystkie naraz wykonywac, latwiej i mniej kasy pojdzie na wejsciowki ;p)

mam nadzieje ze dosc zrozumiale napisalem ;p

PS

na LiD'a jak chodzisz bij te pierwsze moobki all te ogry czy cos te mage tez (to sa te az do zab) bij je bo czasem UCH moze dropnac a to tez zarobek

na EoD'zie czasem moze dropnac wejsciowka na EoD' B2F warta przed ep.VI 2kk teraz nie wiem ile

PZDR. ;]

Opublikowano

chyba mam konto na skype jakies stare, ale nie pamietam passow, bo ze skype'a bardzo rzadko korzystam, moge ci co nie co napisac na PW na forum, lub wyslac e-mailem na poczte (bo z komunikatorow tymu gg, aqq itp nie korzystam, a jak juz to bardzo rzadko) wiec jbc to postaram dzisiaj ci cos wyslac przydatnego :) ale pewnie po 20, wysle na PW chyba ze wczesniej bedziesz i bedziesz chcial na maila to wysle na maila ;]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...