Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Szybki zarobek na PL'u, na niskich poziomach

stachu2907

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowiłem napisać poradnik o tym jak szybko dorobić się sporej ilości yang na polskich serwerach metin2. Nie wiem czy już był taki poradnik nie przeglądałem szczerze mówiąc ^^

Zaczynamy.

Robimy postać wojownika.

Wbijamy mu piąty level i idziemy do nauczyciela arahan ( ciało, body ). Po wybraniu klasy dajemy jeden punkt w wir miecza, a resztę w aurę miecza ( co level dodajemy do aury ). Expimy do piętnastego levela. Po wbiciu tego levela powinniśmy ulepszyć swoje eq do ok. +4/5. Polecałbym pajęczą włócznię oraz żelazną zbroję. Po ogarnięciu eq spamujemy na wołaczu o gildię typu "Szukam gildii do oddawania expa" Wiele gildii szuka takich jak Ty byleby zdobyć doświadczenie nie ma go za wiele ale szybko się expi na metinach więc coś tam zawsze wpłacimy. Po ogarnięciu eq i gildii idziemy na metiny do m1. Najlepiej gdyby nie wbiło się 16levela bo wtedy z metków na piąty level nic zupełnie nie poleci. W jinno najwięcej metinów występuje przy wiosce, na górze mapy ( spoty zaprzys. ) i po prawej stronie ( koło tej wody ). W chunjo na obrzeżach miasta, na dole mapy ( głównie środek ) oraz po lewej ( koło tej wody )W shinsoo poza miastem i po prawej stronie oraz na dole mapy . Metiny które można ubić to Cierpienia 5level, walki 10level, bitwy 15level, chciwości 20level oraz czerni 25level.

Z zrespionych przez metina mobów możemy dropnąć drogocenne ulepszacze typu żółć niedźwiedzia, która jest sporo warta.

EQ które powinno umożliwić zmiażdżenie tych metinów

-pajęcza włócznia +4/5/6

-żelazna zbroja +4/5/6

-bojowa tarcza +4/5/6

-tradycyjny hełm +4/5/6

-powinniśmy dropnąć miedziane kolczyki ( z każdym plusem daje więcej do siły ) +4/5/6

-buty+4/5/6 ( do szybszego chodzenia przydają się ^^) fajnie gdyby miały coś hp

-naszyjnik +4/5/6 (szybkość skila) fajnie gdyby miał coś hp

-bransoleta+4/5/6 najlepiej srebrna ( sporo warta );/

Wszystkie przedmioty z metinów można opylić za sporą ilość yang, najcenniejsze to moim zdaniem aura miecza, berserk, wir miecza, silne ciało, duchowe uderzenie. Reszta też ma jakąś cenę. Na serwerach jest inaczej więc proponuje poszukać w sklepie dane ku i obniżyć daną cenę o jakiś tam procent.

Teraz inny sposób edytuje i coś napisze ^^

Robimy postać wojownika po wbiciu 5levela udajemy się do instruktora duchowego(mental, umysł).

Gdy już mamy skile wybieramy jeden w tąpnięcie, a resztę w silne ciało(co level dodajemy do silnego) do 10levela expimy w m1, do 15na zaprzys. a do 21levela na dzikusach(polecam Jak-To i inne tego typu moby, możemy na nich dropnąć cenne przedmioty takie jak kawałek klejnotu, kawałek zepsutej zbroi oraz zardzewiałe ostrza) Po wbiciu 21levela udajemy się na małpy. W jinno jest to na górze drugiej mapy, w chunjo tak samo, w shinsoo po prawej. Na małpach idzie się sporo dorobić na medalach oraz przedmiotach takich jak zbroje i biżuteria może się trafić maks pż a to trochę warte ^^) Oczywiście nie zapominając o gildii gdyż wielu sądzi, że na 21najlepiej dropią medale.

EQ jakie powinno starczyć do expienia tam

-gizarma +4/5/6

-tygrysia zbroja +4/5/6

-5kątna tarcza +4/5/6

-żelazny hełm +4/5/6

-powinniśmy dropnąć miedziane kolczyki ( z każdym plusem daje więcej do siły ) +4/5/6

-buty+4/5/6 fajnie gdyby miały coś hp

-bransoleta+4/5/6 najlepiej srebrna ( sporo warta );/

3sposób

Robimy postać wojownika i wbijamy mu piąty level

Wybieramy drogę duchową (mental, umysł) dajemy jeden punkt w tąpnięcie, a resztę w silne ciało i wbijamy mu 13level(każdy następny level dajemy silne ciało) . Koniecznie musimy znaleźć gildię na oddawanie expa. Z 13levelem idziemy do Imhy. W jinno prawy dół mapki m2, chunjo lewy dół mapki, to samo shinsoo. Expiąc na tych potworach ( potwory są agresywne i same atakują uważaj! ) Drop z tych potworów jest wszelaki od "gównianych" mieczyków na słabsze levele po bronie na 30level ! Sporo ksiąg (sun-zi) i sporo ulepszaczy ( żółcie itp. ) Najlepiej gdybyśmy zostali przy 13levelu gdyż to najlepszy żeby tam bić po jakiś drop.

EQ na expienie tam

-gilotynowe ostrze +4/5/6

-żelazna zbroja +4/5/6

-bojowa tarcza +4/5/6

-tradycyjny hełm +4/5/6

-buty+4/5/6 ( do szybszego chodzenia przydają się ^^) fajnie gdyby miały coś hp

-bransoleta+4/5/6 najlepiej z hp.

Teraz przedstawię jak można zarobić na 30levelu.

-Jednym ze sposobów jest monotonne łowienie ryb ale musi komuś się strasznie nudzić bo ja akurat nie mam cierpliwości do łowienia. Wędkę i przynęty znajdziemy u rybaka. Po nałożeniu robaka używamy umiejętności łowienia( V > umiejętność łowienia) Po złowieniu ryby, otwieramy ją ppm lub sprzedajemy. Z ryby może wylecieć drogocenna małż ! A z małży perła.

-Drugim jest jeżdżenie po mapkach takich jak sohan i świątynia hwang w poszukiwaniu rud. Najbardziej opłacalne rudy znajdziemy moim zdaniem jednak na orkach. Oczywiście rudy znajdziemy na każdej mapie, także w miastach. Wyjątkiem jest imha gdzie nie znajdziemy chyba żadnej(ja nie widziałem)lochy pająków, DT, av1/v2, św smoka, to chyba tyle. Potrzebny będzie nam kilof który można zdobyć u Daekobe w każdym drugim mieście. Cena to 80k chyba nie za dużo prawda?;d Najcenniejsze rudy-

Ebonitu

Diamentu

Srebra

Nieb. łez.

-Trzecim jest jeżdżenie po drugich miastach i bicie metków czerni, ciemności i zazdrości. Jest to dosyć opłacalne ze względu na ulepszacze które dropią ze zrespionych mobów, ale także przez sam drop z metina. Dropią z nich kd +0-4 oraz księgi umiejętności. Z metków zazdrości ( ze zrespionych mobów a dokładniej łuczników może poleciec FMS )

-Czwartym jest drop przeróżnych ulepszaczy typu, nieznane lekarstwa + i bez. Zębów orka, ksiąg klątw, ezoterycznych przewodników. Na tych ulepszaczach idzie nieźle zarobić. Leki + i bez dropimy na sohan ( złe zarażone ludzie i psy) zęby orka z orków w dolinie ( czarne orki ) ks klątw także w dolinie ( ezot. dręczyciele ) ezoteryczne przewodniki też w dolinie ( wysokie arahany czy jakoś nie pamiętam ^^ najlepszy spot wg. mnie to chunjo, a dokładniej przy wejściu do groty wygnańców. (Lewy dolny róg, ta wyspa.))

-Piątym jest przetapianie rud pozyskanych z podpunktu drugiego. Do tego potrzebne będzie nam byle jakie kd +0-2 oraz troszkę złota i przede wszystkim sporo farta :D Po uzyskaniu 100rudy jakiejś żyły idziemy do alchemików, znajdujących się w m1 i m3. Jeżeli mamy 100ebonitu najlepiej u Earla- ebonitowego alchemika, srebro i srebrnego itp. Najlepiej przetapiać żyły z podpunktu drugiego.

Jeżeli przypomnę sobie jakieś fajne zagrywki na niższych levelach to edytuje post i napiszę.

Najlepiej dropić wojownikiem bodym. Powinno wystarczyć eq typu kosa bojowa+5/6 tygrysia+6 bojowa/tradycyjny +6 i jakieś eq z hp by się przydało^^ Polecam lecieć bulidem 2:1 wit siła a skile m1 aura reszta w wirek/berek. Jak kto woli. Mam nadzieję, że poradnik się przydał, a jeżeli tak to proszę o -

PS. Wszystko jest moim dziełem można kopiować, mi to nie przeszkadza a komuś może pomóc :)

Opublikowano

Mogłeś się bardziej postarać , napisałeś to ogólnie , lecz mogłeś dodać też inne tryby zarabiania ...

Np. 15 lvl mentalem iść podropić Kawałek klejnotu jest to mniejszy zarobek , lecz nie trzeba go szukać po całej mapie ;p

mca.png
Opublikowano

Jak dla mnie to napisałeś tutaj jakie eq na metki w m1 i nic więcej :D ale łap + za chęci !

@up on woli ---

dalem - bo zaczynam gre na PL sie przyda

hehemessi.png
Opublikowano
o.O tutek przyda mi się na PL'u. Lece do Imhy masz tego - ;]

satabplayer.png

I'm the Cult of Personality

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...