Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Myśl] Kiedy bd płacić za CA ?

Gość Maxiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pisze ten temat bo się zastanawiam kiedy Nexon bd kazał sobie płacić ( okresowo ) aby grać ??

Bo tera jest w zasadzie już tak kto nie płaci nie rga , jak podpadnie nawet w najmniejszym stopniu BB ....

Ostatniego czasu , ta rzeż na kase dla nexona się nasiliła , a Nx kidów jest coraz więcej..

Czy pisze gdziesz że to płatna gra ???

Mym zdaniem Nexon już przesadza i ta cała zgraja .

PS.Prosze Kidów//Moderów i inne władze nie zamykać tematu chciał być aby ktoś się tu wypowiedział itp.

A i nie zgodne z tematem posty bardzo prosze karać.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Będzie tu spam zaiste... no ale dobra na razie nie zamykam. Myślę że nie zrobią peło płatnego CA... Stracą za dużo ludzi

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Co do czego dam przykład :

Niemiec raportuje polaka za wulgi czy coś .

Oczywiste i zaiste polak wyrwie bana ...

Ja np raportowałem niemca za bugii wyzwiska no co wy !

Niemcowi bana ?

Na kim NEXON bd żerował ?

Mam to gdzieś napisałem im co o nich sądzę .

Jak dla mnie są firmą nie uczciwą żerującą na graczach,która ma w dupie tych co nie ładują NX .

9368_gold.png

Opublikowano

A ja mam w dupie ludzi którzy myślą, że kasę można brać z powietrza a serwery same się utrzymają.

Ejj a może mam lepszy pomysł... Sam zrób taką grę i dawaj ją całkowicie za free! Każdy przyjdzie i będzie grał, a ty nawet będąc miliarderem będziesz patrzył jak bankrutujesz.

Twierdzicie, że osoby grające na NXach nie dostają banów... To ciekawe czemu co chwilę jest temat w którym ktoś się żali, że dostał bana chwile po załadowaniu NXówi i że ogóle Nexon jest be bo dasz mu kasę to Cię zbanuje...

Ludzie przeczycie samym sobie.

A i jeszcze jedno. Osoby które używają określenia NX kid to po prostu dzieci. Każdy statystyczny dorosły polak ma na tyle pieniędzy, żeby móc kupować sobie co miesiąc NX...

Jeżeli jest na tyle dobry aby w prawdziwym życiu zarobić tyle by móc sobie coś kupić to niech to robi jego sprawa. Płatne bronie w CA nie są przesadzone i każdy lepszy gracz poradzi sobie z takim.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

@Up

Bd spokojny i nie bd się z tobą kłucił.

ALE !

Wchodzisz na forum i mi za pośrednictwem słów odrazu ciśniesz , tym co ja napisałem.

Eh.

Trudno ale.

NX KID-Nie miałem np.Na myśłi polaka co se kupi speca na ft ipt. tylko osoby z Nx co na gówno wydają.

Owszem trza jakoś to utrzymać , ale nie tak jak on , on daje gre , my dajemy kase , dajemy kase dostajemy bany żal.

Albo nie płacimy wypad oto chodzi .

Pisze że płatne ??

Nein.

Sorry ale to nie przymus.

Ja jestem za słowami co napisał Omek.

PS.Prosze nie odwoływać sie do tego co napisałem (oprócz upoważnionych osób ) proszę dać swoją wypowiedz.

@Enzil jeszcze jedno , w tym subforum użytkownicy tylko odpisują na problemy , chwalą prace itp. Ale w takich tematach żadko odpowiadają , więc raz na pół roku chyba moża , dać swoje zdanie odm tego jest forum co nie ?

@2X DOWN o 5 ZŁ BYM SIĘ NIE BURZYŁ ALE O NP.50 ??

Nie każdy jest bogaty sorki.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

jedni chleją drudzy kupują nx

jedni palą drudzy kupują nx

jedni ćpają drudzy kupują nx

jedni chleją palą ćpają i też kupują nx :D

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Po prostu denerwuje mnie to, że ktoś jedzie po Nexonie za to, że on robi to co robi każda inna firma - zarabia.

A wypowiadać się można, temat zostawiam otwarty :)

PS.

Ja osobiście wolałbym CA płatnego np. raz przy rejestracji (dajmy na to SMS 5zł) niż to co jest teraz.

Płatna rejestracja - mniej bezkarnych hackerów (jak dostanie bana to musi płacić, a nie robi w kilka minut nowe konto i rozwala telekillem), mniej hackerów to zmniejszenie czułości hack shielda a więc jednocześnie zmniejszy się banów dla uczciwych graczy.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Po prostu denerwuje mnie to, że ktoś jedzie po Nexonie za to, że on robi to co robi każda inna firma - zarabia.

A wypowiadać się można, temat zostawiam otwarty :)

PS.

Ja osobiście wolałbym CA płatnego np. raz przy rejestracji (dajmy na to SMS 5zł) niż to co jest teraz.

Płatna rejestracja - mniej bezkarnych hackerów (jak dostanie bana to musi płacić, a nie robi w kilka minut nowe konto i rozwala telekillem), mniej hackerów to zmniejszenie czułości hack shielda a więc jednocześnie zmniejszy się banów dla uczciwych graczy.

Nie mam nic do ich zarobków lecz pora może trochę sprawiedliwiej oceniać graczy ...

Czym jest Niemiec lepszy od Polaka ?

Tym,że 90% topi w tą grę miliony jest nie tykalna ?

Polak to dla nich mięso armatnie .

Każdy raport na polaka kończy sie banem .

No może 10% sie udaje.

A raporty na niemców ?

Masz 100% dowody na jego wine ale nie... NEXON go nie zbanuje ...

I gdzie tutaj jest sprawiedliwość ? !

9368_gold.png

Opublikowano

Niemcy też często dostają bany. Ogólnie wszyscy teraz dostają bany...

Nexon wyjątkowo wyczulił Hack Shielda i próbuje wytępić hackerów. Niestety jednocześnie blokuje wielu uczciwych graczy.

Dlatego ja byłbym za płatną (tanio, ale płatnie ~ 5zł) rejestracją. Twórcy gry nie musieliby bardzo mocno wyczulać hack shielda bo hackerzy baliby się o bądź co bądź płatne konto.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Niemcy też często dostają bany. Ogólnie wszyscy teraz dostają bany...

Nexon wyjątkowo wyczulił Hack Shielda i próbuje wytępić hackerów. Niestety jednocześnie blokuje wielu uczciwych graczy.

Dlatego ja byłbym za płatną (tanio, ale płatnie ~ 5zł) rejestracją. Twórcy gry nie musieliby bardzo mocno wyczulać hack shielda bo hackerzy baliby się o bądź co bądź płatne konto.

Prawdę mówiąc nawet za 10 zł rejestracja .

Liczba hackerów spadła by na masakrycznym poziomie i bany nie były by rozdawane za free.

Może to głupie,że piszę o tym na forum tematyka.haxy,ale to prawda .

Nic na to nie poradzę .

9368_gold.png

Opublikowano

To moze teraz ja cos powiem o tej grze oraz firmie

Zaczolem kiedys grac w ca i sciagnolem kolegow do ft i w 5osob gralismy bez przerwy w ten tryb i wszedl pewien niemiec na ktorym bylo widac pare ladnych setek euro i sie wkurwil ze zabieramy mu fragi i zaczol na nas wrzucac wiec zrobilismy to samo on to zraportowal i ban na wszystkie 5 kont z ktorych wydalismy okolo 100zl

Kolejna sytuacja

Gram sobie na serwerze i ktps mial elite latal z shootgun. Podnioslem jego bron i kick i to tylko dlavtego ze jakis neos kupil sobie eliye za 16k nx

Gra jest spoko ale firma juz nie;/

Najlepiej jak by gra przeszla do systemu b2p i by kosztowala 60zl a wszystkie bronie mozna by kupic za gp i za nx

333post;p

76561197998026328.png
Opublikowano

CA nie będzie nigdy grą P4P...

Żadna gra nexona nie jest płatna i nie będzie, od tego są mikropłatności...

np. Meple Europe ma już chyba 4 lata, "Global" koło 6 lat, i przez ten czas nigdy nie było płatne, tak samo będzie z CA.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Mikropłatności > System B2P, tak będzie zawsze (z wyjątkiem Blizzarda) - mikropłatności nie są obowiązkowe, ale pomagają w grze.

Opublikowano

Wy tam się macie i tak w miarę dobrze bo też tam troszku tych nx kupujecie!

Najgorzej się mają te osoby co mają dobrego skilla a nie posiadają elitki !

Normalnie masakra żeby expić :/ A do tego jak się ma niski lvl i dobre staty to wylot z rooma

ma się duży lvl to też żle czyli wylot z rooma :/

_K4R0LiN4_ .png
Opublikowano

@enzil na majorze2

Nexon mnie tez denerwuje co dzień wchodzę i patrze czy dostałem bana wydałem w konto okolo 300zl szkoda mi tej kasy.

A jeżeli sobie pomyśle że mój młodszy brat dostał bana za hacki i grał na tym kompie co ja to jestem tak wkurwiony że nie wiem.

Jak to możliwe że on został zbanowany pewnie dlatego ze, miał niska range i nx nie ładował to jest nie do pomyślenia jak oni sobie robią z ludzi jaja :angry:

Ps.a to z ta rejestracją za 5zl nawet bym dał 50 zł zeby nie obawiać sie bana to bardzo dobry pomysł : B)

Opublikowano

Na którymś tam lvl dostaje się elite za free na zawsze ;)

MAJ(2)

ja też jestem wkurzony bo miałem CPT wydałem na niego około 500 600 zł które sam zarobiłem ale jakoś gram od początku nie jest łatwo ale daje rade ... Oczywiście jest tak jak mówił _K4R0LiN4_

Opublikowano

Leje na to czy ktoś kupuje nx czy nie. To jego sprawa.

Ja zakupiłem sobie 2 bronie na perma i mi to wystarczy. Dobrze mi się gra.

Gram dla siebie, nikogo nie cisnę i olewam to jak ktoś coś wrzuca. Jestem na tyle poważnym człowiekiem by się tym nie przejmować.

Oczywiście jakieś dzieci mnie raportują jak kilka razy pod rząd strzele im HS ale jak narazie jest ok.

Nie ściągam żadnych hacków, ani do CA ani do innych gier, nie wykorzystuje błędów w grze.

Poprostu ciesze się grą i tyle. A jak pojawi się hacker z telekillem to wychodzę bądź kick jeśli jest u mnie bo co będę się użerał z gnojem.

A bany to faktycznie czasami przesadnie dają ale wszyscy jesteśmy za by pozbyć się hackerów i grać normalnie.

Cóż.. takie słowa na MPC :P

BrutalusPL.png
Opublikowano

Ale tu poważne wypowiedzi lecą :P

Dobra to teraz ja napiszę swoją historię :

- mam konto z rangą CSM 4 zostało zbannowane 1 raz, oczywiście pisze na forum o co chodzi a tam mod do mnie że na tym komputerze były dane 3 banny wtf - co to ma do banna teraźniejszego. Dobra odbannowali mnie jestem happy,

loguuje się następnego dnia bann - omg znowu ? - znów pisze i leci wiadomość od moderatora że jestem oszustem skoro zostałem zbannowany (chodzi o te stare konta) OMG dobra znowu unbann

Ponownie loguje się wczoraj rano i co bann - lol ale się do mnie dojeba*i ... piszę na forum - mod do mnie że szanse na unbanna są małe i żebym pisał do supportu, tylko o lol bo zakładke support mam pustą, dobra napisałem mu na yahoo i znów unbann

Loguje się dzisiaj rano - co bann ha ha ha lol , teraz nie pisze na forum poczekam jak potoczą się dalsze losy, ale to trochę popierdzielone bannują za nic żeby dac unbanna... Jaki jest w tym sens ? Coś bije delikatnie nexonowi ostatnio...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

System B2P jest raczej domeną Battlefield/CoD. Takie gry jak Warrock czy CA same muszą płacić za serwery (w codach i bfach są dedyki), oraz występuje w nich tzw. Item Shop (99% zysku), który wspomaga grę.

Opublikowano

Mogłoby być tak że za rejestracje się nic nie płaci ale po np 7dniach trzeba wpłacić abonament w wysokości 50zł który pozwala nam grać np 90dni :)

Ilość hackerów by sie diametralnie zmniejszyła a do tego mogliby robić więcej promocji jak np dana broń za nx/gp za połowę ceny!

_K4R0LiN4_ .png
Opublikowano

@UP

Nie ma na to szans, nexon nigdy nie wprowadzi abonamentu, ponieważ zbyt wiele graczy porzuciłoby granie w CA.

Myślę że lepszym pomysłem byłoby wprowadzenie płatnej rejestracji, wtedy liczba hakerów zmniejszyła by się diametralnie.

Opublikowano

dobra wszystko i tak sobie piszecie a nigdy nie trafi w ręce nexona...

@Karolina

Ha ha ha świetnie miało by odstraszyć hackerów tylko że by zakładali konta na tydzień hackowani > następne konto - hack > konto > hack...

sygnatura_old.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...