Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Runes Of Magic  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która gra lepsza ?

• Runes Of Magic
      9
    • Shaiya
      14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale chyba powinieneś zamieścić taki temat w pogaduszkach .

Ja osobiście pół roku nie grałem w Shaiya i mam zamiar wrócić to tej gierki ;) , bo to jedyna gierka którą ja znam w której głównie się liczy dobre party :P

userbar_04.jpgMLGuser.png2408.gif5280.jpg

2677.jpg31732.png

3903.png

Opublikowano

To jest tak jak porównywać Need For Speed'a z MineCraftem...

Wybierz co CI się bardziej podoba, ja nie mam nic innego jak zagłosować na Shaiye, bo w ROM'a nie grałem.

@UP

Po 3. Grałeś w ROM'a ? Jakby ROM był gorszy to miałby gorszą grywalność niż Shaiya, ale tak nie jest....

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

ROM jest 100x lepszy a co do graczy to mówmy szczerze Shaiya to miał być hit a jest tylko kit.

Gra się w ogóle nie rozwija co skutkuje ilością graczy.

Shaiya

po 1 lepsze skile

po 2 fajniej sie gra

a jej największy - to expienie

Ty faktycznie w ROMa nie grałeś w takim razie.

7033945cf0d09cd50787bfca5633e026.gif
Opublikowano

Graj w ROM:a

Raz lepsza grafika

Dwa Nie ma żadnych głupich poziomów trudności

Trzy Gra ciągle się rozwija co skutkuje ogromną wielkością klienta !!!

x

Opublikowano

Ale na serio to poco tutaj zakładałeś ten temat przecież wiadomo ze więcej głosów będzie na shaiya ...

userbar_04.jpgMLGuser.png2408.gif5280.jpg

2677.jpg31732.png

3903.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie tak jak na pisał upek próbowałem grać w roma ma mega dużego klienta i spore wymagania slim (normalna wersja) ma 4,1GB a full wersja 8,1GB więc... w pracę na romem wkładają dużo czasu ale ma też swoje minusy największy z nich to brak expienia jedzie się tylko i wyłącznie na misjach.O shaia jeszcze ci nic nie powiem bo jeszcze w to nie gram :)

1248991649.gifDziękuje!

Pomogłem? Kliknij na +

Opublikowano

Ciśnij w shaiye.

A co do tego że shaiya się nie rozwija, jak ktoś nie grał od początku, to za przeproszeniem niech nie pierd*** Gracie 2tyg i chcecie żeby 1000 graczy doszło? Ah szkoda słów...

Opublikowano

Gram w Shaiyę PL od początku jej istnienia. Jedyne co się rozwinęło to Item Shop/Item Mall (zależy jak kto to lubi nazywać), strona główna gry, gorączki zakupów, kowal AP, dodano parę nowych możliwości kupna AP, Darki, które pomagały lajtom zawsze miały zapewniony Kamień Zmiany Frakcji na życzenie... A przepraszam, piszemy tutaj o zmianach w grze. ^^

To z zmian w grze.. Hm... Launcher, rewolwer (tak, tego czegoś śmiesznego co gdy wciska się "r" to rzuca skill kiedyś nie było) oraz korzystanie z potek po wciśnięciu Z oraz X. Jeszcze w zimę był śnieg, a na Wielkanoc latały "kjujićki" na 70lvl. Więcej grzechów GM'ów co do zmian w Shaiyi - nie pamiętam/nie było ich. :D

W ROMa grałem tyle, co zobaczyłem początek wyglądający jak u lajtów, gdy zaczyna się grę elfem i na tym skończyła się moja historia w tej grze. :D

Dlatego ja się nie wypowiadam, która gra jest lepsza - wszystko zależy od tego, kto co lubi.