Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad tym czy przypadkiem nie dałoby się zrobić czegoś takiego aby program działał np 30/31 dni od 19.07.11 do 19.08.11. Po tym okresie program przestaje działać i wyświetla komunikat w stylu "licencja wygasła"...

Najlepiej jakby datę pobierał z jakiegoś serwera bo tak to każdy mógłby sobie w komputerze datę zmienić i program znowu by działał...

Wie ktoś jak takie coś zrobić??

Opublikowano

Niech na bieżąco sprawdza, jaka jest data za pomocą makr @DAY @MOUNTH @YEAR i jesli makra zrównaja się z wytycznymi zablokuje działanie.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano
Opublikowano (edytowane)

Witam. Może mi ktoś poprawić ten kod??

To jest ukryta treść, proszę

Chyba mam za dużo include'ów i coś jest nie tak z "$Data_na_kompie" i "$Data_w_sieci" bo te wartości się nie równają nawet kiedy tak naprawdę powinny ponieważ z tego co widzę to jak jest pierwszy dzień miesiąca to @MDAY = 01 a $sDate = 1 to samo dzieje się z miesiącami mimo że wpisałem zera przez cyfry od 1 do 9... może mi ktoś pomóc??

/// EDIT poradziłem sobie wystarczyło cyfry wpisywać tak --> "cyfra" wtedy zera też były liczone

Edytowane przez HPTD
  • Dodaj nową pozycję...