Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj przy tworzeniu serwera napotkałem pewien problem otóż port 22 jest odpowiedzialny za połączenie w fillezilla a gdy coś robiłem na serwerze patrzyłem coś w portmap i ktoś był na porcie 22 a ja nie siedziałem w fillezilla ?? mam się czego obawiać ? czy to może jakiś błąd ? oto jest pytanie xD

Witaj u Jinx! :)

Mentor
Opublikowano

Witam dzisiaj przy tworzeniu serwera napotkałem pewien problem otóż port 22 jest odpowiedzialny za połączenie w fillezilla a gdy coś robiłem na serwerze patrzyłem coś w portmap i ktoś był na porcie 22 a ja nie siedziałem w fillezilla ?? mam się czego obawiać ? czy to może jakiś błąd ? oto jest pytanie xD

Skad wiesz ze ktos był na porcie 22 ? Ooo

Napisz po polsku to zdanie ...

PS. Port 22 mozesz wyłaczyc i tak bedziesz mogl do FileZilli wchodzic ...

Opublikowano

no bo w port mapie mam dodany port 22 i jest napisane ilość połączeń i tam było 1 :P

Opublikowano (edytowane)

ale mogłeś się wcześniej łączyć z fillezillą a o ile pamiętam port map nie usuwa połączeń jeżeli go nie wyłączyłeś :)

@edit

ale łączyłeś się z nią wcześniej przy włączonym port mapie??

Edytowane przez Quori
Opublikowano

A zmieniałeś hasło do serwera? Jeżeli tak to jest małe prawdopodobieństwo, że ktoś włamał by się tobie na hamachi...

Najlepiej wyłączaj port 22 i nikt już nie wejdzie do ftp :)

Opublikowano

sorki ze odpisuje po 2 dniach ale wcześniej nie mogłem co to up to tak zmieniłem hasło do navicat i do ftp wiec też myślę że było małe prawdopodobieństwo ale czemu w takim razie było połączenie z portem 22 ?