Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 Vs Ps3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do kupna konsoli w wakacje tylko, że mam dylemat którą wybrać PS3 czy Xbox. Piszcie którą z tych dwóch polecacie i dlaczego. Niech obejdzie się bez komentarzy typu "ps3 ssie" chce konkrety.

neveskkftr5.gif

kspfanlw7.jpg

sandecjaon3.jpg

stalfansz1.jpg

Opublikowano

Telewizor Full HD mam 37', a graniem w sieci tez pewnie nie pogardze ale zbyt duzego nacisku na to nie klade.

@DOWN

Czytaj co napisal w pierwszym poscie. Chce same konkrety. Jaka konsola i dlaczego to wlasnie ta.

neveskkftr5.gif

kspfanlw7.jpg

sandecjaon3.jpg

stalfansz1.jpg

Opublikowano

Kup Xboxa 360 Premium. Nowe wersje mają wyjście HDMI więc w Full HD możesz grać ;] Bezprzewodowe pady, czyli rozumiem się samo przez sie. Potem w wersji Premium masz odrazu Xbox Live Silver, czyli po podłączeniu do neta masz darmowe aktualizacje gier, etc. Można wykupić także abonament Gold, co daja ci możliwość grania przez neta + zestaw słuchawkowy ( w zestawie) 100% satysfakcji.

Powiedzą Ci, że PS3 ma lepszą grafikę. Ale zobacz na listę exclusiwów na Xboxa ^^ Więc pograsz na nie tylko na tej konsoli. Po drugie jednak Xbox jest popularniejszą konsolą niż PS3.

Dochodzi kwestia ceny gier. To wiadomo kosztują tyle samo co na PS3. Nowości ~200zł, po premierze 169, klasyka ok. 100.

No i tu pojawia się kwestia pieniędzy. Jeśli masz je i nie szkoda ci ich wydawać na zakup gier co jakiś czas to Ok.

Ale jeśli ich nie masz to możesz konsolę przerobić. Jest to o tyle dobre, że kupujesz wtedy gry na przeróbkę za 20zł. A najnowsze metody "crackowania" konsoli prawie eliminują problem banowania na Xbox Live. No, ale nawet to ma swoje minusy. Przeróbka jest równa z utratą gwarancji, ale są zaufane firmy zajmujące się tym, wtedy one naklejają swoje plomby na konsole i wrazie awarii wgrywany jest poprzedni soft i można wysłać na naprawę do Mirco$oftu, 100% gwarancji.

Poza tym konsola ma dysk twardy 60gb, gdzie możesz zgrywać gry, filmy, muzykę i oglądać na konsoli.

Tyle ;p

Jak gdzieś się mylę poprawcie mnie, bo nie chce źle doradzić ;]

EXPmIpC.gif

Opublikowano

No i jeszcze jedna ważna informacja.

Zauważ iż na starsze wersje xBoxa nie wychodzą już gry a na starsze wersje Playstation wychodzą :)

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

jak dla mnie nie ma lepszej konsoli od ps. Sam posiadam 3 i 2. Nigdy w życiu na nic innego bym nie zamienil. Przedewszystkim chocdzi mi o ceny gier. Na Xboxa straszna drozyzna

Opublikowano

@up ps3 to drożyna 300 zl kolekcjonerska fallouta 3 a na xa 214 zl

Pod względem tanich gier polecam xboxa 360 premium

pod względem gry polecam ps3 (jest tam między innymi Playstation Go!

To jest ukryta treść, proszę

mam xboxa od 1,5 roku (3 raz kupuje) bo często się psuje

ps3 mam ale tylko F.E.A.R.: First Encounter Assault Recon,Turoka,Cod WOW,Alone in the Dark,Resident Evil 5

a na xa 360

GTA IV,fifa 09,cod 4,mirror's edge,table tennis,conflict denied ops,circle of doom,juiced 2,gears of war,gears of war 2,pgr 3 , pgr 4

a więc polcema x'a

Opublikowano

Co do tego psucia, to też zależy od partii jaką się kupuje. Ja teraz kupuje 2 po wakacjach ;d Mój się spalił, ale to wina złego użytkowania ( 3 dni włączony), więc nie należy przesadzać z awaryjnością.

EXPmIpC.gif