Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shaiya: Nowy serwer specjalnie dla polskich graczy

LastPchenx

Podoba się?że bęndzie drugi server   

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Tak czy nie ?

• Tak
      18
    • Nie
      3
    • Nie wiem
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Firma Aeria Games specjalizująca się w grach sieciowych (ponad 17 mln graczy na całym świecie) poinformowała, że 28 lipca rusza nowy serwer przeznaczony specjalnie dla polskich fanów gry Shaiya.

Shaiya_serwerem_polskich_5343968.jpg

Shaiya to darmowa gra fantasy MMORPG koncentrująca się na intensywnej rozgrywce PvP. Różne stopnie zaawansowania postaci oraz tryby gry znacznie ułatwiają rozpoczęcie zabawy początkującym graczom.

To co odróżnia Shaiya od innych gier tego typu, to bardzo duża ilość specjalnych akcji organizowanych przez Mistrzów Gry. W większości gier akcje specjalne odbywają się 1-2 razy w tygodniu, w wypadku Shaiya raz dziennie. Akcje mają bardzo zróżnicowaną tematykę - od starcia z generałem, gdzie Mistrz Gry wciela się w przywódcę swojej frakcji i prowadzi ją do boju, po imprezy typu "żar tropików. gdzie gracze mogą wypić drinka, pograć w rozbieranego pokera z boginią.

"Społeczność tej gry licząca sobie już kilkadziesiąt tysięcy osób rośnie w błyskawicznym tempie. Chcemy dotrzymać złożone polskim fanom obietnice bezproblemowej, intensywnej rozgrywki, dlatego zdecydowaliśmy się uruchomić dodatkowy serwer", powiedział Stephane Rochy, dyrektor marketingu Aeria Games Europe.

Co jeszcze oznacza uruchomienie nowego serwera dla fanów gry? Przede wszystkim łatwiejszy dostęp do przedmiotów na wyższym poziomie oraz sporo usprawnień takich jak np. możliwość ulepszania ekwipunku.

Więcej informacji o nowym serwerze zostanie podane w dniu jego uruchomienia, czyli 28 lipca.

09073062417199019668.jpg
Opublikowano

"będndzie" kurwa, ...ludzie pamiętajcie! Słowniki ortograficzne NIE GRYZĄ!!!

Zagram bo miałem właśnie zamiar wrócić do gry ; ) Szkoda, że dopiero 28 ale no nic.

Opublikowano

http://gry.interia.pl/informacje/news/shaiya-nowy-serwer-specjalnie-dla-polskich-graczy,1667454?voted=true

Tego mi zabrakło w Twoim poście.

A mój komentarz co do nowego serwera?

http://www.pown.it/429

Jeśli ktokolwiek myśli, że to pomoże Shaiyi PL to się myli.. Nie będzie mniej noobów, rvs nie przestanie hackować na pvp, tc nie przestanie kombinować na GRB, sławny gracz BUTCHER z Gromu swoją postacią _HateMe_ nie przestanie kampić portali, Grom nie przestanie wyśmiewać sprzedajnych riuców, nooby nie przestaną trollować na forum gry.. Będzie za to 2x więcej problemów, 2x więcej "super promocji", 2x więcej noobów.. I co najlepsze w tym wszystkim: będzie enchant broni 56+ Czemu to mnie tak bawi? Zdarzyło Ci się kiedyś, że lajt/Dark prawie Cię zabił z deadly strike, albo jednego wirka? Istnieje 95% szans, że miał broń na lvl 56+ A czemu to jest dla Ciebie, drogi graczu, problem? Bo wejdzie ep4.5, Caelum Sacra, Dios, ele lv2, sonici i flashe lv2, bronie z wkutymi już ele i itemy służące do enchantowania tych śmiercionośnych broni = Broń end-game na 59lvl z CTI wbita na +12 z ele lv2, flashem lv2, a osoba dzierżąca ją biegająca w sonicach lv2 i nostrum szybkości.. Bez szans. :) Lajty z swoją bandą dzieci, które przez wakacje mają wolne będą nad tym panowały przez jeszcze ok. półtora miesiąca, potem się skończy sielanka, weźmie się za to Grom..

A najlepsze w tym wszystkim, że jeśli ktokolwiek spodziewa się, że będzie miał szansę zdobyć którykolwiek z tych itemów to cóż..... † na drogę i wydajmy więcej AP, może goddessy pojawią się w IM! ;)

Shaiya się stoczyła...i to tyle ode mnie na temat nowego serwera.

http://www.pown.it/429

EXPmIpC.gif

Opublikowano

"będndzie" kurwa, ...ludzie pamiętajcie! Słowniki ortograficzne NIE GRYZĄ!!!

Zagram bo miałem właśnie zamiar wrócić do gry ; ) Szkoda, że dopiero 28 ale no nic.

Człowieku po co ci ta ku....... ? niewystarczyło grzecznie napisać. Brak wychowania i jakiej kolwiek ogłady.

A co do gry zobaczymy widziałem filmy zobaczymy. moze i ja zagram.

27402144507863919339.jpeg

Opublikowano

Co to ma być? To ma być gra MMORPG. Jeśli tak to ja dziękuję

STOPNIE TRUDNOŚCI: PRZEGLĄD

Udostępniamy Ci cztery tryby w Shaiya. Gdy grasz po raz pierwszy, do dyspozycji masz tryb mięczaka, słabiaka i mocarza. Gdy dotrzesz do poziomu 40 w trybie mocarza, możesz stworzyć postać także w trybie herosa.

Mięczak

Zalecany dla graczy bez doświadczenia w grach MMORPG. Potraktuj go jak samouczek.

Dostępne jest 30 a nie 60 poziomów

Doświadczenie wzrasta dwukrotnie szybciej

Nie można dołączyć do gildii ani założyć własnej

Nie można posługiwać się akcesoriami z określeniem: Groza, Legenda czy Bogini

5 punktów w Statystykach i 3 punkty z Umiejętności co poziom

Nie są dostępne umiejętności specjalne poszczególnych klas

Słabiak

Przeznaczony jest dla osób z już pewnym doświadczeniem w grach MMORPG.

Dostępne jest 60 poziomów

Można posługiwać się wszystkimi akcesoriami z trybu łatwego i akcesoriami z określeniem Groza

Co poziom twa postać zyskuje 5 punktów w Statystykach i 3 punkty z Umiejętności

Mocarz

Ponownie więcej punktów ze Statystyk i Umiejętności wzmocni twą postać co poziom.

Potrzebne Ci będzie więcej doświadczenia, by wbić kolejny poziom, ale twój trud zostanie Ci wynagrodzony

By przejść do trybu najtrudniejszego gracze muszą nabić 40 poziom w tym trybie

Dostępnych jest 60 poziomów

Można używać wszelkich akcesoriów dostępnych trybie normalnym plus przedmiotów typu Legenda.

Co poziom zyskujesz 7 punktów w Statystykach i 4 punkty z Umiejętności.

Heros

Szczyt uprawnień i mocy. Zdobywanie kolejnych poziomów wymaga umiejętności i uzbrojenia się w cierpliwość.

UWAGA!: Postacie trybu najtrudniejszego zostają na stałe usunięte z gry, jeśli nie zostaną wskrzeszone w ciągu 3 minut od śmierci. Ten tryb jest dla poszukiwaczy największych wrażeń.

Wymagane jest więcej doświadczenia by nabić kolejny poziom

Gracze muszą osiągnąć poziom 40 w trybie trudnym, by móc utworzyć postać trybu najtrudniejszego

Ma 60 poziomów

Więcej punktów w Statystykach i Umiejętnościach wzmocni twą postać: przysługuje Ci 9 pkt. STAT i 5 pkt. z umiejętności co poziom

Można posługiwać się wszelkimi akcesoriami dostępnymi w grze, w tym niszczycielskim orężem Bogini.

Dostępne są umiejętności zarezerwowane tylko dla postaci trybu najtrudniejszego

Jeśli postać umrze, ma tylko 3 minuty, by ktoś ją wskrzesił... albo zostanie na stałe usunięta z gry... (dodatkowo istnieją w grze akcesoria, które chronią twą postać).

tutaj możecie sobie poczytać zdecydowanie wiecej o tej grze http://pl.shaiya.aeriagames.com/guide

27402144507863919339.jpeg

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...