Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie ;)

Poszukuję opisu pakietów jakimi komunikuje się klient z serwerem HLDS. Do tej pory znalazłem to http://developer.valvesoftware.com/wiki/Server_Queries , ale to są tylko zapytania o liste graczy, ustawienia serwera itp. Chodzi mi tu o coś więcej, mianowicie:

Załóżmy, że jestem administratorem serwera i chcę kick'nąć gracza o nicku Player, ale jestem dość "wybrednym" adminem i nie chce korzystać z konsoli. Chcę wykorzystać pakiet, który prześle do serwera komendę: kick Player. CS działa na protokole UDP, a więc jego pakiety nie wymagają, żadnych sum kontrolnych i numerów sekwencyjnych (jak to jest w protokole TCP). Przykładowo zaprezentuję Wam funkcje napisaną przeze mnie w AutoIT, która sprawdza czy dany gracz jest podłączony do serwera (wykorzystałem opis pakietów z powyższej strony):

To jest ukryta treść, proszę

Chciałbym w podobny sposób wysłać do serwera jakąś komende np. kick Player. Nie wiem jak powinienem skonstruować pakiet, by serwer odebrał moje polecenie. Próbowałem za pomocą Sniffera (WPE pro) wyciągnąć taki pakiet, ale nie mogłem za bardzo tych pakietów zrozumieć. Wszystkie pakiety wyglądały bardzo podobnie, z tego co zauważyłem pierwsze bajty były inkremetowane. Jeśli ktoś z Was zajmował się juz tego rodzaju rzeczami, to proszę podzielcie się ze mną swoim cennym doświadczeniem. Proszę też, o "inteligente" wypowiedzi ;).

Pozdrawiam Yubasek.

Edytowane przez yubasek

Usunięte przez D&G