Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam mały dylemat związku z ostatnim nerfem vladzia zostały zwiększone jego cd i powstaje pytanie

Penetracja vs Zmniejszone CD

kupować buty na penetracje czy cd? czy opłaca się inwestować w runy na zmniejszone cd?

Edytowane przez KRULL666
Opublikowano (edytowane)

Tak, warto jest inwestować w butki cooldown reduction oraz runki.

Edytowane przez suchy1

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

coldowny skilli zostały zwiększone. Wcześniej skill bodajże na poziomie 5 ładował sie 4 sekundy (nie jestem pewien). Przed nerfem mogliśmy ładnie spamować tym skillem. Teraz kiedy cooldowny się zwiększyły. Runki musisz mieć pod coldown reduction żeby nadrobić, z butami jak chcesz ale polecam te na cd.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Ja polecam penetracje. Cooldowny skilli nie są wcale takie duże jak mówi kolega up, a zawsze więcej dmg się zadaje ;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Ja polecam penetracje. Cooldowny skilli nie są wcale takie duże jak mówi kolega up, a zawsze więcej dmg się zadaje ;)

Gówno prawda.Zawsze grało sie vladem na cdr i teraz jest to jeszcze bardziej potrzebne.

Spirit Viseage->Ionian boots->Revolver->Rabadon = carrujemy nobów

Runy na cdr na vlada jak najbardziej tak

Opublikowano

Gówno prawda.Zawsze grało sie vladem na cdr i teraz jest to jeszcze bardziej potrzebne.

Spirit Viseage->Ionian boots->Revolver->Rabadon = carrujemy nobów

Runy na cdr na vlada jak najbardziej tak

Akurat spirita składałem zawsze ,ale miałem dylemat bo 20penetracji to jest jednak dużo w early

Przekonaliście mnie walne sobie meczyka vladkiem i stestuje go z tymi cd.

Opublikowano

dla mnie runki cd są nie potrzebne bo po co ? w early i tak grasz defensywnie i last hitujesz, a po 9 i tak spamujesz to Q jak debil, 1 sekunda nie robi praktycznie różnicy

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

dla mnie runki cd są nie potrzebne bo po co ? w early i tak grasz defensywnie i last hitujesz, a po 9 i tak spamujesz to Q jak debil, 1 sekunda nie robi praktycznie różnicy

No to pozdro 1 sekunda decyduje o killu, o ucieczce...I tu nie chodzi o samo q ale też o plamę, najbardziej op escape imo, które ma trochu duże cd

Opublikowano

nie masz killa - masz farme bo ktoś się musi cofnąć, plame masz zawsze jako escape i zawsze możesz brać blue

a i jeżeli dajesz hipotetyczne przykłady ja dam inny: gość ucieka z 10 HP i tylko dlatego bo nie miałeś penetracji

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

nie masz killa - masz farme bo ktoś się musi cofnąć, plame masz zawsze jako escape i zawsze możesz brać blue

Blue się zostawia manożercom czy junglerowi a nie dla vladka rzadko kiedy vladek dostaje blue. Plama to nie tylko escape i szkoda ją tylko do tego ograniczać..

Opublikowano

+.

Jak Ci zależy na cd, to można złożyć Kindlegem, potem przeistoczyć go tam w coś, lub zostawić tak, itemek ładnie współgra z vladem.

Wow.Tylko, że spirit po buffie można traktować jako core a ze Spirit viseage+butami+masterami+runami masz -40~%cd

Polecam pograć vladem a potem się wypowiadać

Pocałuj się w nos, nie wiem jakim prawem wypowiadasz się ze nie grałem vladem, skoro udzielam się na jego temat, marna prowokacja i za grosz szacunku.

Opublikowano

+.

Jak Ci zależy na cd, to można złożyć Kindlegem, potem przeistoczyć go tam w coś, lub zostawić tak, itemek ładnie współgra z vladem.

Wow.Tylko, że spirit po buffie można traktować jako core a ze Spirit viseage+butami+masterami+runami masz -40~%cd

Polecam pograć vladem a potem się wypowiadać

a i jeżeli dajesz hipotetyczne przykłady ja dam inny: gość ucieka z 10 HP i tylko dlatego bo nie miałeś penetracji

Jak ma ci uciec jak walisz ulta + masz szybsze q?No chyba, że nie potrafisz trafić ulta / q to już nie mój problem.

Grałem Vladem sporo ranków i powiem ci, że z połączeniem na cdr optymalnie wykorzystujesz postać, w early masz runki na m.pene a w late void staffa więc nie wiem czego ci brakuje o.O

Opublikowano

Imo buty tak, runki nie. Ja zawsze gralem na butach cdr, ale runy mres flat albo per lv, chodzi o glyphy.

Graj Vladkiem na runach mres flat/lvl, widac twoje super elo. Czlowieku jezeli nie znasz sie na sprawie, to daj sie wypowiedziec madrzejszym/bardziej doswiadczonym, bo jak ogladam to forum to tylko placzesz.