Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam am problem z wifi . mam telefon samsung galaxy mini no i kiedy łącze się przez livebooxa pisze że zapamiętano i zabiezpieczone za pomocą protokołu WPA . wpisałem hasło poprawinie a neta nie ma . klikam połącz to nic nie daje . a oto konfiguracja

2czy55h.jpg

. .

Opublikowano

@ UP

Co za chujowa rada o.O . Na przyszłość jak masz pisać głupie posty to odpuść sobie.

Na screenie widać, że kolega ma włączone FILTROWANIE PO ADRESACH MAC !

Co to jest ?

To zabezpieczenie gdyby ktoś złamał hasło to musi zostać zweryfikowany ADRES MAC tego ktosia. Jeśli nie ma go w bazie adresów MAC wpisanych to nie połączy się z WIFI.

Twoja rada nic mu nie da ;).

@ TOPIC

Wyłącz FILTROWANIE MAC i dodaj adres mac swojego fona . Wybierz EDYTUJ LISTE FILTROW MAC . Tam powinna byc opcja WYKRYJ URZADZENIA KORZYSTAJACE Z WIFI. Wtedy znajdzie jakies nieznane urzadzenie z adresem mac . Dodajesz je do listy adresow MAC i zapisujesz. Potem włącz ponownie filtrowanie adresow mac :). Jest to konieczne by ktos ci nie podkradal lacza wifi ;). Bo zlamanie hasla jest banalne i szybkie. Wpisanie sie do bazy adresow mac jest niemozliwe.

Ew. zainstaluj TeamViewer i napisz do mnie na GG: 2616595 i pomoge ci to zalatwic ;).

jqeuR.png

Opublikowano

A wybrales najpierw przycisk EDYTUJ LISTE FILTROW MAC ?

Jeśli tak to daj tu screen co masz po wybraniu tej opcji.. Oczywiscie mozesz zaslonic adresy MAC w paincie. Bo mozna je wykorzystac do niecnych celow podszywajac sie pod nie.

jqeuR.png

Opublikowano

no teraz to widzę ze jest taka opcja na obrazku , na 10 calowym monitorze ten obrazek zajmuje 3 ekrany a nie przesuwałem na bok strony !

wyłącz po prostu to filtrowanie po mac i przestaniesz mieć problemy , jeśli nadal nie łączy to zmieniaj tylko sposoby zabezpieczeń aż zadziała właściwy w telefonie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png