Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta]Takie pytanie...

Hamachi  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wybieraj?c serwer patrzysz na czym jest za?o?ony?

• TAK
      12
    • NIE
      8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Droga administracjo, drodzy gracze mam do was takie pytanie... A mianowicie chodzi mi o to "pod jakim kątem" patrzycie na serwer założony przez hamachi? Ignorujecie takowy serwer, wolicie aby był bez hamachi? Czy jednak nie obchodzi was to i gracie na hamachi serwerze. Proszę o odpowiedzi, bo jest to dosyć ważny szczegół jak więcej graczy przyciągnąć... Bo w moim przypadku to mogę powiedzieć odrazu, że czasem bywa, że mam lepszą maszynę od tych dedyków, ale co z tego, jeżeli serwer jest przez hamachi... Pomimo to, że jest włączony przez cały dzień(10:00-02:00), ale i tak odpycha bo to jest "hamachi".

Opublikowano

ja serwery hamachi pomijam. A uwagę w dedykach zwracam na ilość slotów i sprzęt na jakim stoi

Opublikowano

Według mnie najważniejszy jest opis serwera ^^ bo taki byle jaki to od razu odrzuca.

Podam ci kilka punktów DLA MNIE dość istotnych:

1. Nazwa tematu, najlepiej żeby od razu było wiadomo jaki to serwer np. [FB] Super MC, a nie Super serwer hamachi.

2. Skoro jest na lepszej maszynie niż niektóre dedyki to polecam podkreślić to w temacie oraz w tym mini opisie pod nazwą wątku.

3. Lubię jak dany serwer posiada fajne logo, bo to od razu świadczy o zaangażowaniu administracji.

4. No i temat: ładny, schludny, estetyczny, nie za długo, najważniejsze info ;-) oraz ss-y z mapki.

jLRw2A6.png

Opublikowano

Pomijam hamachi oraz VPS'y.

Dlaczego?

Każdy serwer hamachi, przy 15 osobach będzie miał lagi. Nie dość że mały czas online, to jeszcze szybko pada.

VPS rownież odrzucam. Po co? Dlaczego? Dlatego iż, co jakiś czas trzeba go przeinstalować. Bo często się psuje. A połowa osób które zakładają owe serwery, nic nie umieją i kogoś proszą. A wtedy serwer jest offline.

Patrżę również na złożoną publikaccję, bo nie raz może być tak, że w team'ie są 13-to letnie dzieci które nic nie umieją. A nie raz znajdzie się koleś 10 letni, który umie więcej niż taki 20.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Mnie obchodzi ilość pluginów i sprzęt.

Oraz jaka jest administracja.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}