Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FlashWarriors

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w tym temacie chcę wam przedstawić rozwijającą się grę - FlashWarriors, teraz już nazwa FlashWarriors nie jest już używana przez team, a prawidłowa nazwa to FW-Game.

Podczas przechodzenia na nowy hosting, wykonaliśmy update 0.9 który zwiększył możliwości gry.

Nowy adres gry to : www.FW-Game.tk

Niedługo zastaniemy forum, które będzie umożliwiało wam - graczom, pisanie propozycji, wypisywanie błędów, oraz inne rzeczy dot. forum.

Chciałbym podkreślić iż potrzebujemy grafiko-webmastera, który wykonałby nam szablon - a jego wysiłki zostaną nagrodzone diamentami w grze.

Administracje MPCForum proszę, o zmianę nazwy tematu na : FW-Game (FlashWarriors)

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Specjalista
Opublikowano

Już mówię ..

Silnik z graviawww- tak jak pisane...

Edytowany poprzez jakiegoś Przem'ka, a te wszystkie dodatki są z silnika clon gladiatusa, nawet koszt treningów nie ostał zmieniony, zmieniony został tylko 1 potworek..

Medyk tyle samo jak w clonie gladiatusa, sklep, bez itemów...

słąbo jeszcze, słabo

Opublikowano

Itemki są, w sklepie, to tak - z gry Gladiatus o której mówisz - nic nie brałem.

Skrypt jest pobrany z GryViaWWW, dokładniej nie pobrany, a zrobiony z 'poradnika'.

Jest jeden potworek, bo na inne nie mam pomysłu, a i tak byłeś jedynym graczem.

Styl tak samo jest z GryViaWWW, niedługo zostanie wykupiony lepszy silnik do mojej gry.

Koszty treningu są standardowe z poradnika.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Specjalista
Opublikowano

Możliwe że jest to robione z poradnika, bo nie mam zadnych dowodów że przekopiowałeś i edytowałeś pliki z silnika gladiatusa.

Także zwracam szacunek, lecz naprawdę popraw te skrypty..

Opublikowano

Słucham wszystkich sugestii, ale nie mam użytkowników, którzy chcieli by podać jakieś przykłady dotyczące gry, tzn. co dorobić itp.

eXu, jako, że byłeś pierwszym użytkownikiem dostałeś kilka bonusów (do statów, kasy i punktów).

Specjalista
Opublikowano

Heh :), cieszę się ..

Myślę że możesz zastosować

Jakieś divy przy walce, albo tabele,kolumny od nicku gracza i od akcji "atakuj"

żeby to ładnie i estetycznie wyglądało.

Tło, ogólnie grafikę bym nieco przyciemnił,albo całkowicie zmienił, bo białe jebie się starcze w oczy ...

Hełmów/broni itp wg nie widać ;d

Podatek od skarbca powinien być nieco wyższy i zależności od puli jaką wpłacam

np:

wpłacam 100 złota i bierze mi 3złota podatku

wpłacam 1000 złota to powinno brać z 30złota podatku

taki przykład, a nie za każdą wpłatę bierze tyle samo ..

Praca, na pewno ją rozbuduj.

czyli od możliwości od 1h aż do 12h taki przykład.

W walkach z bestiami możesz zastosować kolory ;d

że jest treść " zattokowałeś za 10dmg" (cios krytyczne) to może niech cały tekst będzie czerwony ?:D

Edit

Takie wygląd konta

ss

http://imageshack.us/photo/my-images/833/nu2b.jpg/

Opublikowano

Podatek jest mały - byle był. Ciosy krytyczne zostały dodane 15minut temu, dlatego trzeba je udoskonalić (i dodać w walce w coloseum).

Praca tymczasowo zostaje na 4 godziny, później dodam jeszcze 8h i 12h, (*2, *3).

Tło i grafika - będzie poprawione.

Z tymi bronami nie rozumiem, proszę opisz mi to na PW.

Walki będą troszkę pozmieniane - może zastosuje twoje propozycje.

Dzięki za wszystko, i zapraszam do rejestracji, niestety - bonusy się już skończły :) Ale niedługo konkurs, więc szykujcie się.

Specjalista
Opublikowano

zobacz sobie ss, bo go edytowałem w paince, tak można by było zastosować, aby jakoś to ładnie urozmaicić

Klikam sklep, pozniej bronie i powinna się jakaś wyświetlić,aby ją zakupić ,a mi się żadna bron nie wyświetla.

Opublikowano

dodaj sobie skrypt z vipem:

<script type='text/javascript'>

function liczCzas(tid,ile) {

godzin = Math.floor(ile / 3600);

minut = Math.floor((ile - godzin * 3600) / 60);

sekund = ile - minut * 60 - godzin * 3600;

if (godzin < 10){ godzin = "0"+ godzin; }

if (minut < 10){ minut = "0" + minut; }

if (sekund < 10){ sekund = "0" + sekund; }

ile--;

if (ile > 0) {

document.getElementById(tid).innerHTML = godzin + ':' + minut + ':' + sekund;

setTimeout("liczCzas('"+tid+"', "+ile+" )", 1000);

} else {

document.getElementById(tid).innerHTML = 'zakończono';

}

}

</script>

<?php

if($player->vip > $player->uend){

if(($player->vip - $player->uend) >= 3600){

$time = date("H:i:s",($player->vip - $player->uend) -3600);

} else{

$time = date("00:i:s",($player->vip - $player->uend) -3600);

}

header("Refresh: ".($player->vip - $player->uend)."; ?a=account" );

echo "

Posiadasz konto VIP.<br/>

Do końca pozostało:       <span id='timer'>$time</span>

<script type='text/javascript'>liczCzas('timer',".($player->vip - $player->uend - 2).");</script>

<hr/>

";

}

?>

<p>

<?php

if(!empty($_POST['kod'])){

$_POST['kod'] = mysql_real_escape_string($_POST['kod']);

$msg = "";

mysql_query("update spartacus_kody set status = 1, data = now(), gracz = ".$player->user." where kod = '".$_POST['kod']."' and status = 0");

if(mysql_affected_rows() == 1){

mysql_query("update spartacus_users set coins = coins + 100 where user = ".$player->user);

$player->coins += 100;

$msg = "dodano 100 monet";

} else $msg = "niepoprawny kod";

echo $msg."<br><br><br>";

}

if(!empty($_GET['id'])){

$msg = "";

switch($_GET['id']){

case 1:

if($player->vip > time()){

$czas = $player->vip + 30 * 86400;

} else {

$czas = time() + 30 * 86400;

}

if($player->coins >= 50){

mysql_query("update spartacus_users set coins = coins - 50, vip = ".$czas." where user = ".$player->user);

$player->coins -= 50;

$player->vip = $czas;

$msg = "ustawiono konto vip";

} else $msg = "nie posiadasz wystarczającej ilości Monet";

break;

default :

$msg = "nie ma takiej opcji";

break;

}

echo $msg."<br><br><br>";

}

?>

Posiadasz: <b><?php echo $player->coins ?></b> monet<br><br><br>

Kup monety przez SMS<br><br>

1 SMS = 100 monet<br><br>

Koszt smsa: 1,22zł z VAT<br><br>

Wyślij SMSa o treści <b>[wpisz treść]</b> na nr <b>[wpisz numer]</b>, otrzymasz kod potwierdzenia, który musisz wpisać poniżej:

<br><br>

<form action='?a=vip' method='post'>

kod: <input type='text' name='kod'> <input type='submit' value='użyj'>

</form>

<br><br>

<h4>Konto VIP</h4>

<p>

Regeneracjia życia i zmęczenia x5, czas oczekiwania na walkę na arenie i zwiedzanie lokacji zmniejszony o połowę (<b>50 Monet</b> / 30 dni)

<a href='?a=vip&id=1'>[ użyj ]</a>

</p>

</p>

Tabelek w bazie Ci nie podam, napisz je sam.

Opublikowano

Boże, u mnie po pierwsze nie będzie kont 'V.I.P' chyba, że potem, po drugie, to jest pod zupełnie inny silnik :)

Specjalista
Opublikowano

funkcje musi odpowiedni dopisać jakie 'vip' bedzie wykonywał..

Może nie jesteś programistą, ale wiem że programista sam woli napisać skrypt niż go kopiować, lub edytować.

Opublikowano

w tym wypadku zależy i głównie się mylisz. Bo programista woli coś przerobić i dopasować, bo łatwiej idzie to przerobić. Takie piasnie gier to nic trudnego a programowanie np. w C kod są długie.

Specjalista
Opublikowano

@up, nie, nie i jeszcze raz nie !

Pisanie gry nic trudnego ?, czekam na Twój projekt :):)

"Obracam" się w środowisku programistycznym od od chatów poprzez boty i kończąc na pisaniu gier i wiem że jeżeli ktoś potrafi pisać, to sam pisze ...

W przypadku admina serwera, on to potrafi i na pewno bd wolał sam sobie pisać, przynajmniej jak ja tworze jakieś proste skrypty, wolę pisać sam niż ściągać od kogoś, lecz na początku gdy poznawałem dopiero programowanie i mi się nie udawało to korzystałem z gotowych skryptów i edytowałem je pod własne potrzeby, lecz teraz jak już coś potrafię wolę pisać sam niż przerabiać czyjąś prace...

Opublikowano

mam kilka silników na swoim komputerze, skrypty stron, sklepiki do serwerowni cs, chat, kilka projektów stron co zrealizowałem. Mam pomysł na nową grę jakiej jeszcze nie ma na żadnym rynku, tylko zobaczymy czy uda mi się wszystko rozpisać i napisać w kodzie.

Ale mnie tak naprawdę nie chodziło o programowanie internetowe tylko o programowanie programów. Bo co to jest silnik który ma kodu tylko na 100-400kb. A co powiesz na program co mają od najmniejszych(20000kb) do olbrzymich aplikacji(nawet czasami kilka giga). To programiści stosują na początku z tego kto coś napisać, a potem rozbudowują to w stronę swojego programu.

Specjalista
Opublikowano

@up tak :), ale to są aplikację nie mniejsze niż 20000kb, jak sam wskazałeś, a przy takim małym to lepiej samemu pisać :)

Opublikowano

Dobrze no to tak - wprowadziliśmy kilka zmian, dostępne są one na stronie głównej, oraz zmieniliśmy adres i hosting na taki w którym nie zostaniemy zbanowani.

Adres strony to teraz : FW-Game.tk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...