Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gitara vs perkusja <ogolnie>

Eryk624

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

a wiec jak w temacie myslalem nad gra na perkusji bądź gitarze < bardziej elektrycznej> i tu moje pytanie:

czy cięzko nauczyć się grac na tym czy na tym? ile trzeba czasu by cos umiec zagrac itp? jak ktos ma doswiadczenie prosze o wlasne wrażenia

;]

Opublikowano

Na gitarze jest trudniej się czego kolwiek nauczyć.

Na perkusji wystarczy rytm załapać i już coś możesz zagrać a na gitarze nie bardzo.

Gitara- Trudno

Perkusja- Łatwiej

Nie wiem ile czasu trzeba poświęcić :P

Opublikowano

Oj, na perkusji wcale nie jest łatwiej.

Zacznij grać na elektrycznej.

Jak ją opanujesz, to praktycznie umiesz grać na Klasyku :)

Opublikowano

Jesli nie lubisz duzo zapamiętywac(akordy) to wybieraj perkusje, lecz nie kazdy człowiek potrafi(lub ma) grac rytmicznie.

Opublikowano

Sam gram na Perkusji, od 2 lat (wiem, nie wiele) i POOOLECAm , a to strasznie Polecam ten iinstrument ;]

Niestety, trzeba miec poczucie rytmu i sluch muzyczny.

Taka rada :D

Zanim wezmiesz to sobie na powaznie, to postukaj sobie rekoma/ widelcem ^^ o stol /krzeslo /kolana, w czasie sluchania muzyki, naprawde dobry trening i krok do przodu, przed zaczeciem brania tego na powaznie :)

Zreszta .. gra na perkusji, to nic powaznego... Sama zabawa! 4Fun ;]

Zapraszam do grania na Perkusji - Zajebiaszczy instrument ;)

Ps

na gitarze kiedys smigalem, lecz po paru .. ykgm.. latach mi sie to znudzilo :>

PS2

przepraszam, ze bez Polskich znakow, lecz jestem za granica (i nie ma TU perkusji :( )

Opublikowano

tzn bardzo mi sie to spodobalo taka gra lecz wiadomo perkusja droga a jak bym się uczyl grac to cos w stylu perkusista na koncertach ;] ale popróbuje znajomy ma perkusje to sie sprawdze czy to nie tylko takie sobie upodobanie];

;]

Opublikowano

Oczywiście, że gitara elektryczna :s Na przykład jakbyś grał w jakimś zespole to kim wolałbyś być, perkusistą, którego zazwyczaj ludzie nie zauważają, czy popularnym gitarzystą prowadzącym :P

Do tego, nawet jak Ci się znudzi, to nic tak nie działa na dziewczyny jak gitara elektryczna :D

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@up

wiesz... nie liczy sie tylko szpan . . .

@2up

Perkusja nie jest wcale taka droga, a nawet czasem tansza niz gitara :)

Ja w tej chwili w domku pykam na elektrycznej (tak, perkusji) ktorej cena nie przekracza 1,500 zl. (sam kupilem za rowno 1,000)

Tak wiec.. jak pisalem, POLECAM :D

Opublikowano

gitara, perkusja szybko się nudzi

grałem na obu perksuja pół roku gitara już 4 lata i nie zamierzam przestać na niej grać, i jak już perkusja to lepiej sobie znajdź zespół czy kapele bo samemu to nuda

Opublikowano

ludzie mam pytanie,bo właśnie chcę zacząc grę na gitarze,już kupiłem na razie klasyka(później elektryczna) i pytania:

1.Ile będe musiał poświęcac czasu dziennie żeby już umiec podstawy(chce do września już coś umiec :P)

2.Jak się uczyliście gry? sami np. z neta czy lekcje albo znajomy uczył?

www.pustkamiska.pl -błagam klikajcie i pomagajcie zwierzętom ze schroniska.

Opublikowano

Nie wiem, ale mnie zawsze bardziej ciągnęło do gitary niż do perkusji, chociaż czasami fajnie by było się wyżyć na czymś takim ;d

Ja po około 1-2h uczenia się na gitarze przez niecały miesiąc zaczęłam ogarniać co jak idzie;p

I jestem samoukiem, dużo jednak nie potrafie, ponieważ gitarę miałam pożyczoną od kumpla i musiałam ją zwrócić, a obecnie dostałam jakiegoś grata, który psuje dźwięk z powodu krzywego gryfu ;s

Ale jeśli kupisz sobie porządną gitarę to na pewno dasz radę, a jeśli nie lubisz uczyć się sam to lekcje gitary nie wychodzą drogo (bynajmniej w mojej okolicy) :)

31b674f3355fc1312e5c3a358736d670.gif?1311455603

A może by tak + ? ;d

Opublikowano

Ja tak samo się kiedyś zastanawiałem kupiłem sobie nie elektryka a klasyka pograłem max 2miechy a teraz jest powieszony na ścianie i nie używany od pól roku xD.

standup2a.png

satabplayer.png

Weteran
Opublikowano

Gra na klasyku wcale nie jest zla.

Posluchajcie tego goscia , on podajze ma klasyka.

Wystarcza tylko checi i troche czasu.

Osobiscie niedlugo kupuje niedlugo klasyka badz akustyka , nie moge sie przekonac do elektryka ...

W planach tez mam kupic kiedys perkusje badz klawisze.

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

Chyba cie gosciu totalnie pojebalo. Wiesz jak glosna i duza jest perkusja ?? gdzie ty ja zmiescisz ? jak mieszkasz w bloku to nawet o niej nie mysl.

Bierz gitare, najlepiej klasyczna bo elektryczna jest dla metali , wyjdz na miasto i graj i rób hajs.

Wtf . Konto mi się zbugowało i nie mogę się zalogować

http://www.mpcforum.pl/user/349579-pedores/

Looknijcie - taki sam mam tam nick jak tu. Jak możecie mi go zmienić czy coś to pisac na gg 12753084, wroce na stary profil.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Nie ma gitar elektronicznych(chyba, że mówisz o tej z Guitar Hero). Elektryka a elektronika to nie to samo.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...