Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam was dziś pokaże wam jakie mogą być przyczyny tego problemu.

Będę pokazywał punkt po punkcie gdyż każda informacja z tego błędu może być przyczyną.

1.No suitable graphic card found, to jest nasz problem spróbujemy go rozwiązać.

Nazwa procesu inna ale ten sam problem.

http://imageshack.us/photo/my-images/803/nosuitablegraphicscard.jpg

Coś nie mogę img wrzucić.

2.Could not find direct3D device thats supports the XNA Framework reach profile.

Możliwość jest taka że XNA nie obsługuje silnika 3D naszej karty graficznej ale nie poddawać się może problem leży w czymś innym.

http://www.xnawiki.com/index.php?title=Graphics_card_compatibility sprawdź czy twoja karta jest kompatybilna z XNA.

Jeżeli nie czeka cię zakup nowej karty graficznej.80% graczom Terraria właśnie nie działa przez ten punkt.

3.Verify that a suitable graphic device installed.

Po prostu zainstaluj najnowsze sterowniki dla twojej karty graficznej, jeżeli masz najnowsze cóż nie tu problem.

4.Make sure destkop is not locked, and that no other aplication is running in full screen mode.

Sprawdź czy nie masz zablokowanego pulpitu??? (nie wiem o co właściwie z tym chodzi) i sprawdź czy inna aplikacja nie działa w trybie pełnoekranowym.

5.Avoid running under Remote Destkop or as Windows service

Unikaj pracy na systemie awaryjnym (chyba) lub Serwisie Windows'a???

6.Check the display properties to make sure hardware acceleration is set to Full.

Sprawdź ustawienia wyświetlana i sprawdź czy przyspieszenie sprzętowe jest ustawione na max.

Na pulpicie klikamy PPM>właściwości>ustawienia>zaawansowane>rozwiązywanie problemów.

Jeżeli pasek masz na full to nie tu problem, jeżeni nie przesuń go na full.

To chyba tyle ale większości osób nie działa terraria z powodu pkt2. Ja niestety jestem jedną z nich :P

Jeżeli pomogłem proszę wykonaj prośbę z syngatury.

Edytowane przez Darktimi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...