Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyżby to usprawnienie trydamere miało by zachęcić ludzi do gry ową postacią?

Oficjalne info z forum eu:

Witam wszystkich!

W następnym patchu pojawi się aktualizacja Tryndamere'a. Wiąże się z tym kilka niespodzianek, ale chciałem omówić mechaniczną stronę zagadnienia – furię.

Od momentu stworzenia Renektona zastanawialiśmy się nad oparciem Zewu Krwi Tryndamere'a na furii. Użyliśmy tego systemu do zarządzania ładunkami Zewu Krwi.

* Pasek osiąga maksymalnie 100 pkt furii

*Każdy normalny cios zadany przez Tryndamere'a stworowi lub bohaterowi daje temu pierwszemu 5 pkt furii

*Trafienia krytyczne dają 10 pkt furii

*Cios, który zabije cel, daje podwójną ilość furii (10 pkt przy zwykłym trafieniu, 20 przy krytycznym)

* Premia od Zewu Krwi jest teraz zależna od ilości posiadanej furii (zarówno premia do statystyk, jak i moc leczenia)

Po co ta zmiana? Istnieje kilka powodów:

* Tryndamere jest świetny na niskich i średnich poziomach rankingu elo, ale nie pojawia się w rozgrywkach profesjonalistów. To dlatego, że gra nim jest pełna skrajności, a ponadto nie przydaje się on, jeśli nie jest w stanie zdominować alei. System furii powinien rozwiązać ten problem.

* Zew Krwi jest nieprzejrzysty dla przeciwnika – obserwowanie paska efektów nie jest łatwe dla gracza. Przesunięcie go na pasek surowców sprawia, że łatwiej go monitorować, no i jest „fajniejszy”.

* To ma sens! Tryndamere to barbarzyńca wpadający w szał. Wskaźnik furii wprowadzilibyśmy już na początku, gdybyśmy mieli wtedy takie możliwości techniczne.

Uważamy, że to będzie dobra aktualizacja Tryndamere'a, zarówno dla tych, którzy nim grają, jak i tych, którzy walczą przeciwko niemu.

"Nafeedowany" tryd robi wymiot, co będzie robił gdy wprowadzą to rozwiązanie?

Opublikowano

Każdy nafeedowany char robi wymiot. Po nerfie nawet eve z statami 10/0 może zdziałać cuda...

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

ciekawe co będzie działać Ev po tym jak dostanie perma stealth'a(czy tam invi).

Perma ward.

Nie wiem czy taki "buff" pomoże dla Tryndy, ale to się jeszcze okaże.

Skąd masz te informacje?

Opublikowano

dokładnie, trynda to nie doceniona postać lecz jak ktoś już nim ogarnia jest praktycznie nie do zniszczenia w mid game, natomiast w late game jego pozycja zależy od poziomu nafeedowania.

Reasumując: Jeżeli dostanie tego buffa to coś mi się zdaje że na rankedach znów będzie brany pod uwagę.

"Więcej czytam niż pisze"

x070x = 0 poczucia humoru.

2chxdoj.jpg

Sygna by Me

Opublikowano

Perma ward.

Nie wiem czy taki "buff" pomoże dla Tryndy, ale to się jeszcze okaże.

Skąd masz te informacje?

Z oficjalnego forum eu tak jak napisałem w temacie ;)

Każdy nafeedowany char robi wymiot. Po nerfie nawet eve z statami 10/0 może zdziałać cuda...

Troszeczkę inaczej podchodzę do nafeedowanej postaci tryd a np. eve bo według mnie tryd przoduje tym że ma m.in. tą swoją "nieśmiertelność".