Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Cross Fire - Failed To Initialize Antihak

manyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie, walcze z tym problemem już dwa tygodnie, i nic z tych podanych na różnych forach pomocy nie działa

cały czas za każdym razem wyskakuje napis "Failed to initialize antihack" dodawałem konta, przeinstalowywałem grę , robiłem wszystko a najdziwniejsze jest to że kilka razy udało mi się zagrać mimo że niezrobiłem akurat nic , poprostu włączyłem kompa , klikłem cross fire i o dziwo działa ale tylko kilka godzin i nagle spowrotem to samo. Czy ktoś umie konkretnie pomóc? ale coś konkretnego , aha i nigdy nie używałem żadnych hacków ani nic podobnego.

Opublikowano

próbowałem też zainstalować na innym dysku i na Viście , też nie pomogło , podobno ma to jakiś związek z IP lub hakowaniem kont.

Opublikowano

Nie ma to żadnego związku ani z IP ani z hackowaniem kont. Pisałem to już w jednym poście ale gdzieś znikł...

Problem dotyczy firmy GameGuard, która to jest odpowiedzialna za chronienie gry przed różnego rodzaju cheatami. Silnik chroniący grę (NProtect - Antihack) po ostatniej aktualizacji (tj. 19.05.2009) zaczął ingerować w rejestr komputera co spowodowało błędy w inicjalizacji tego oprogramowania. Niektórym pomaga stworzenie nowego konta administratora a niektórym usunięcie folderu GameGuard z katalogu z zainstalowaną grą. Co poniektórzy próbują przeinstalowywać grę lub formatować dysk i instalować wszystko od zera. Problem w tym, że system zabezpieczający grę chroni ją przed nami samymi co jest niedorzeczne ale jednak.

Dziś dowiedziałem się na forum gry, że jeszcze w tym tygodniu ma wyjść auto Patch który ma naprawić błędy gry. Sam na niego czekam i jestem ciekaw czy pomoże czy może narobi większych szkód.

Pozdrawiam.

Opublikowano

dziękuje , wreszcie coś konkretnego. dziwne ale wczoraj udało mi się pograć jakieś 2 godziny , ale dziś już nie i zaczoł się pojawiać inny komunikat "can nat find or load a file which is required to execute the game" nie wiem dlaczego.

ok. przeinstalowałem gre i działa.!!!1 tzn.. uruchomiła się raz , a teraz spowrotem "failed to initialize antihack"

Opublikowano

Dziś ma być kolejna próba dodania nowego patcha do gry. Wczoraj się nie powiodło więc mam nadzieję, że dziś się im uda.

Opublikowano

patch i owszem się zainstalował ale w grze nic się nie zmieniło , nadal ten sam problem.

podłączyłem wczoraj do kompa inny internet bluconect z Ery, nowy system na nowym twardym dysku, sterowniki tylko płyta, i grafika . wiec wszystko surowe i tylko CrossFire i co? Dupa nadal to samo więc niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego u jednych działa bez problemu a u mnie działało a teraz nie chce.

Opublikowano

Niestety manyl. Patch został stworzony tylko po to żeby dodać nową mapę i broń. Na patch który Cie gnębi na chwilę obecną nie ma 100% fixa. Jest masę ludzi którzy na to czekają. Ja osobiście spróbowałem wielu sposobów. Format zrobiłem bo i tak się na niego zanosiło. Problem pojawił się znowu, zaraz po zainstalowaniu nowych systemów. Próbowałem na Viscie Ultimate 64, XP Pro SP2 i XP Pro SP3 i nadal kicha. Obecna data wydania nowego patcha do gry przez GameGuard (czyli dotyczącego zabezpieczeń przed hackerami) nie jest znana. Ja czekam już od 28.05.2009 i mam nadzieję, że w tym miesiącu się coś pojawi.

Pozdrawiam.

Opublikowano

też mialem i mam problem gdyż na laptopie czekałem miesiąc aż w sobote rano aktualizacje właczylem i dziala lecz na pc nie idzie nawet aktualizacja nie pomaga

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...