Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot The West - Pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, umieszczam ten wątek niestety drugi raz na forum, bo poprzedni zamieściłem chyba w złym miejscu.

Otóż, mam prośbę, czy ktoś mógłby mi wykonać, lub pomóc/nauczyć robić bota do the west?(www.the-west.pl)

Taki bot należał by myślę do najprostszych, gdyż jest to gra przeglądarkowa, więc specjalnie dużo się nie zmienia.

Bot automatycznie by się logował, po czym ustawiał prace, jakie bym mu wcześniej zlecił.

Np. ustawiam mu, żeby codziennie wchodził i ustawiał dwa razy pracę wędkowanie i szedł do hotelu.

Tak naprawdę jest to 6 ruchów myszką, a prace i hotel są w stałych pozycjach.

2.

Programik sprawdzał by regularnie targ, i kupował rzeczy po stawkach jakie kupujący wcześniej by ustalił.

Np. potrzebuję tanio bawełny, więc ustawiam bawełna 5$, i program sprawdza cały dzień, czy nie pojawi się jakaś nowa oferta, i jeżeli

będzie oferta za 5$ lub tańsza to automatycznie kupuje.

Czy mógłby mi ktoś pomóc to zrobić?

Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Aby zrobić punkt 2 bot musiałby parsować cały dokument HTML poszukując cen i odnośników do kupienia. Punkt 1. zrobisz bez problemu sam, w dziale AutoIT są bardzo dobre poradniki, pokazujące że w AutoIT to banał.

Nie siłą, a młotkiem.

Opublikowano

Nie myśl że ktoś odjebie za Ciebie całą robotę a ty odejdziesz z zyskiem :rolleyes:

Wystarczy przeczytać pare tut'ów, choćby w dziale AutoIt i po tygodniu, dwóch jeśli Cię to wciągnie, napiszesz takiego bota ;)

Może masz już jakiś staż w programowaniu?

stop1.png

pierdl szysko, fotographój tap madl!

Opublikowano

Jedyne co jak dotąd robiłem autoIt to :

http://www.mpcforum.pl/topic/161158-tut-full-autoit-v3-tutorial/

Wykonywałem krok po kroku, ale specjalnie dużo nie załapałem, bo jestem "informatycznym lamer" :/

Nie chciałbym odejść z samym zyskiem, tylko także nauczyć się jak się takie "boty" robi, aby móc w przyszłośći pomagać też innym.

Jutro wyjeżdżam, więc specjalnie dużo już raczej nie zrobię, ale po powrocie, z chęcią wezmę gg kogoś cierpliwego, kto mógłby mnie choć trochę podszkolić.

Pozdrawiam

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Żeby nie było że sam nie próbuję :P

Sleep(5000)

MouseMove(212,28)

MouseClick("")

Send("legiapl1")

Send("{enter}")

MouseMove(164,24)

MouseClick("")

Sleep(10000)

Zrobiłem coś takiego na podstawie poradników znalezionych w sieci.

Sleep-włączy sie bot po 5sekundach

Mouse move-powinien najeżdżać na ikonę gdzie wpisuje się login, ale niestety tego nie robi, i najeżdża w zupełnie inne miejsce co niestety psuje całą resztę:/

Wiecie jak na to poradzić?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

po co aż dwa polecenia ! mousemove jest zawarte w MouseClick i tylko jego wystarczy użyć

widocznie sobie nie radzisz z pozycjami w przeglądarce albo całkiem inna jest w momencie kiedy klikać ma

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Koordy są widocznie zupełnie inne w przeglądarce, niż wtedy kiedy je sprawdzałeś, jeśli ruszysz oknem przeglądarki/ zmienisz jego rozmiar koordy się zmienią...

Nie siłą, a młotkiem.

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...