Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Video]Sumator (maszyna do dodawania) w Minecrafcie!

Programerus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nieźle, nieźle. + leci ;)

Mój Kanał na

YouTube

Subskrybować / Oceniać / Komentować

Będzie 5.000 wyświetleń wszystkich filmów na kanale = KONKURS !

Opublikowano

Proste do stworzenia aczkolwiek czasochłonne.

Jesli chodzi o pomysły to nie jest jego pomysł bo na YT jest tego w ciul.

Tak samo jak 32 bytowe cpu i ramy z redstone :)

Masz + za pracę :)

Czekam na maszyne do odejmowania :D

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Sam mam pewien pomysł na maszyne do dodawania nie koniecznie taki jak na YT :)

Możliwe że to twój, no ale komputerek to raczej nie za bardzo.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Wymyślenie to niedługo, ale jestem dumny z systemu zapisywania jednym przyciskiem do dwóch komórek. Dalej to już zwykły schemat sumatora. Budowałem to kilka dni.

9989.jpg

"Głupców nie sieją, sami się rodzą"

Opublikowano

Generalnie to działa to na takiej zasadzie:

Przypuscmy że robimy sumator 1+2.

Kiedy zaciągamy dźwignie 1 i 2 te dwa sygnały idą osobnymi kablami do Gate'u "AND" jest on na tym SS:

StandardLogicGates.png

Teraz aby prąd wyszedł po drugiej stronie trzeba zaciągnąć dwie dzwignie.

Odprowadzamy kabel do naszego licznika cyfrowego lub poprostu pochodni nad tabliczką z wynikiem i gotowe.

Jesli chcecie mozecie do tego dołączyć RAM zapamietujacy wynik co uda się wam z odrobiną inteligencji i wysokiego IQ. Jest co do tego masa tutów na YT.

Sam osobiscie nie mam czasu bawić się z Redstone :)

P.S

Nawet nie oglądałem filmiku.

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

To czemu się wypowiadasz jak nie oglądałeś? To ma działać w systemie binarnym, nie dziesiętnym.

9989.jpg

Opublikowano

Dobra mój fail ^^ Mogłem obejrzeć pierw filmik...

32Aef.png

By Alicexcullen

Opublikowano

A, i jeszcze jedno, na temat tworzenia takich rzeczy nie ma ŻADNYCH tutoriali na YT. Są najwyżej filmy, które pokazują jakiś maleńki wycinek takich rzeczy i to najczęściej z daleka.

9989.jpg

Opublikowano

No nie mów mi że nie pokazują ramu z bliska... Widziałem takie filmiki.

Co do "tutów" to faktycznie źle okresliłem aczkolwiek da się z tego wyniesc jak takie cos zrobić :)

32Aef.png

By Alicexcullen

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...