Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Mam pytanie ile osób utrzyma osób serwer bez lagów z mobami i animalami !

Komputer:

Ram: 3gb (1,5 gb na serwer)

Procesor: Intel dual core 2.0 ghz

Internet: 10 mb/s

Serwer: No - hamachi

Proszę o szybką i dokładną informacje

mca.png
Opublikowano (edytowane)

niewiem ile osób wytrzyma na serwie bo to od servera zależy ale slotów ok 20

Edytowane przez elfina
Opublikowano

niewiem ile osób wytrzyma na serwie bo to od servera zależy ale slotów ok 20

Jak nie wiesz to po co się odzywasz. Slotów może sobie ustawić pół tysiąca, i wyobraź sobie że utrzyma to komputer z 512 ramu.

Nic nie zależy od serva tylko od hosta, dużo zależy od tego czy masz porządek na kompie. Dysk musi być po defregmentacji jeżeli chcesz aby wszystko ładnie śmigało.

Jeśli masz na kompie wgraną 7 to bierz pod uwagę że zasysa on do pół Gb ramu na sam pulpit.

Na Xp jest to około 50% mniejsza strata.

10 - 15 bez lagów :)

20 - 25 z lagami

Druga odpowiedź też nie koniecznie dobra, u mnie na 2gb ramu (mało znanej firmy :s) +win7 i totalnie rozbabranym dysku trzymam do 15 osób bez laga. Dodam jeszcze że mój internet jest nie szybszy niż 2mbps

i mam włączony nether, moby i animals'y

Opublikowano

Druga odpowiedź też nie koniecznie dobra, u mnie na 2gb ramu (mało znanej firmy :s) +win7 i totalnie rozbabranym dysku trzymam do 15 osób bez laga. Dodam jeszcze że mój internet jest nie szybszy niż 2mbps

i mam włączony nether, moby i animals'y

Ta 15 tylko jeśli większość jest w sieci LAN, a tylko 2 uciągniesz z poza tej sieci. Sam wyłączone miałem wszystko i utrzymałem max 5 osób na 2MB.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC