Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie działa Minecraft, wejdź !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w moim poradniku, co zrobić gdy crashuje z błędem

"Bad video card driver"

Kierując się tym poradnikiem dojdziesz do celu.

Powodem błędu wyżej wymienionego mogą być nie najnowsze sterowniki do karty graficznej.

1.1 - Instalacja najnowszych sterowników do karty graficznej

a) ATI

To jest ukryta treść, proszę

1.2 - Uzupełnianie wymaganych pól

a1) - Wybieramy Desktop Graphics

a2) - Wybieramy Radeon HD Series

How too ?

XP - Pulpit > Prawy Przycisk Myszy > Właściwości > Ustawienia > Zaawansowane > Karta > Typ Karty > ATI Radeon HD 56xx

Win 7 -

Vista -

a3) - Wybieramy Radeon HD 5xxx Series PCle <up>

a4) - Wybieramy Windows XP 32bit

How too ?

XP -

Win 7 -

Vista -

a5) - Klikamy Display Results

B) nVidia

b1)Z tym proszę o pomoc posiadaczy nVidii.

c) Intel

c1) - Tutaj bywa różnie, zrobię różnę wersje, zależnie kto do czego będzie potrzebował, proszę pisać nazwe sterowników i ja uzupełnię.

1.3 - Błąd po instalacji najnowszych sterowników

Oczywiście przed instalacją najnowszych sterowników usuneliście stare, ale znów po instalacji najnowszych nie działa Minecraft.

Jeśli błąd się powtarza należy odinstalować i zainstalować jeszcze raz te same sterowniki - TO POMAGA W 100% !

Oczywiście można to zastosować jeszcze przed instalacją najnowszych sterowników.

How too delete graphic drivers ?

Win XP - Pulpit > PPM > Właściwości > Ustawienia > Zaawansowane > Karta > Właściwości > Sterownik > Odinstalu

Win 7 -

Vista -

1.4 - Java Virtual Machine Błąd

Po zrobieniu kroku 1.3 występuje błąd wyżej napisany <up> to świadczy o tym, że nie mamy lub potrzebujemy zainstalowanie najnowszej Javy, aktualnie najnowsza wersja 7.0

To jest ukryta treść, proszę

Myślę, że reszta osób to duzi chłopcy i potrafią resztę zrobić samemu.

Zabraniam kopiowania bez zgody autora.

100% made by BunZ

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Do twojej karty o.O .. To jest bez sensu każdy ma inna karte graficzną no jest cząstka ludzi co ma taką karte jak ty ale oni chyba wiedzą czemu im nie działa i że trzeba zaktualizować kartę graficzna -,-

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano (edytowane)

Do twojej karty o.O .. To jest bez sensu każdy ma inna karte graficzną no jest cząstka ludzi co ma taką karte jak ty ale oni chyba wiedzą czemu im nie działa i że trzeba zaktualizować kartę graficzna -,-

Przeczytaj to jeszcze raz - może wtedy zobaczysz że można podstawić do wzoru własną karę graficzną.

A tutek trochę bez sensu napisany, postarał byś się :]

Edytowane przez Spacja666
Opublikowano (edytowane)
A więc po zainstalowaniu sterowników dalej wam nie działa Minecraft ?

Co by tu zrobić ? A więc odpowiedź jest bardzo prosta !!

Należy odinstalować sterowniki i zainstalować je od nowa.

Nie odinstalowujemy tych nowych sterownikow tylko te stare (zainstalowujac i odinstalowujac sterowniki karty graf. system windows moze oglupiec i sie zrypac , tylko xp i vista na win7 niewiem)

Edytowane przez xcepax
Opublikowano

Szczerze temat napisany na odwal się. Tworząc temat taki jak ten powinieneś uwzględnić, że nie wszyscy mają ATI.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Chyba kazdy zrozumie, ze ten blad oznacza niezainstalowane/nierozpoznawalne sterowniki do karty graficznej.

Opublikowano

Ahh, oczywiście wiem, że przy instalacji nowych sterowników te nowe sie nadpisują, ale u mnie to nie pomagało, tylko musiałem odinstalować sterowniki i na nowo.

Trudziłem się z tym 2 miesiące.

@CrisPL

Ahh, ale większosci takich problemów zdarza się właśnie na ATI ....

@UP

Oj nie, zdziwisz się, że nie każdy.

Miałem taki temat, NIKT nie umiał mi pomóc dosłownie nikt.

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>