Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Zbugowane Przedmioty z IS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam serwer dedykowany itemshop jak ktoś kupi np fryzure nie może jej założyć jak ktoś kupi bron nie może wkładać KD jak to naprawić? :-)

xgh0.png

Opublikowano

A nie lepiej zrobić hmm Pod każdy przedmiot z IS skrzynkę ?

I z tej skrzynki dopiero wypadał by przedmiot.

Naprawiło by to wszystkie bugi.

ex

Opublikowano

Tak jak UP napisał jest to najlepsze rozwiaznanie na Bronie i Zbroje, oraz bizuterie. Gdyz jak dostajesz item przez Magazyn IS, to jest zablokowane wkladanie KD, a co do fryzurek one zbugowane są tylko jak kupujesz przez IS? Sprawedz czy nie ma takiego problemu jak Wstawisz Fryzurki do Shopu w grze.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano (edytowane)

Na MPC forum masz tematy jak Nowe Szkatułki, masz tam doklanie opisane jak je dodac.

A potem dodajesz owe itemki do dropu w plikach takich sepcial_drop_item masz je w germany, nie jestem pewien czy akurat special odpowiada za drop ze szkat ale to mozna bardzo latwo sprawdzic, wystarczy ze otworzysz ten plik w notepadzie i znajdziesz poprzez ctrl+F np id Szatułki Wodza Orków, jezeli nie to szukaj dalej masz tam tylko 4 podobne pliki więc jest to 2 minuty szukania.

I dodajesz drop np na podstawie szkaty wodza orko. Tylko pamietaj dodajac drop dajesz nazwe itemka z pierwszej tableki nazwy w item proto.

Licze na PLUS'a.

Tlyko pamietaj zeby dodac te nowa szkate na sam dol i jak bedziesz kopiowa szkate wodz np to zmień jej ID!

Edytowane przez Cracovias94

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Na MPC forum masz tematy jak Nowe Szkatułki, masz tam doklanie opisane jak je dodac.

A potem dodajesz owe itemki do dropu w plikach takich sepcial_drop_item masz je w germany, nie jestem pewien czy akurat special odpowiada za drop ze szkat ale to mozna bardzo latwo sprawdzic, wystarczy ze otworzysz ten plik w notepadzie i znajdziesz poprzez ctrl+F np id Szatułki Wodza Orków, jezeli nie to szukaj dalej masz tam tylko 4 podobne pliki więc jest to 2 minuty szukania.

I dodajesz drop np na podstawie szkaty wodza orko. Tylko pamietaj dodajac drop dajesz nazwe itemka z pierwszej tableki nazwy w item proto.

Licze na PLUS'a.

Tlyko pamietaj zeby dodac te nowa szkate na sam dol i jak bedziesz kopiowa szkate wodz np to zmień jej ID!

ok wszystko pieknie

ale jesli dodam to do dropu to co będzie wspólnego miał z tym IS?

I te szkaty mam dodac do item schop?

bez YT

Opublikowano (edytowane)

Tak ustaw zebys mial latwiej np jak chcesz dodac do szkaty Zatruty Miecz to tak nazwij szkatułke i dodaj ja do IS. I ta bron z is bedzie miala mozliwosc wkladania KD.

Pomogłem, daj plusika :)

Jutro napisze ladny czytelny tutek na Forum.

Edytowane przez Cracovias94

Regulamin sygnatur