Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmniejszyć wagę filmu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Znacie jakiś program, który znacznie zmniejsza wagę filmiku, a przy tym nie zmniejsza aż tak bardzo jakości? Renderuję w Camtasii do HD, a potem w Freemake Video Converter. Drugi program zmniejsza wagę tylko o 60 MB :/ Za podanie nazwy dobrego programu daję +/- ;)

1339163822-U301909.png

Opublikowano (edytowane)

ja tam po nagraniu frapsem zrzucam do program WinAvi ( gdzies na necie jest crack czy tam jakis chuj ) i przerabiam na format rmvb czy jakos tak to z 600mb sie robi 60 a jakosc troche spada, wiadomo.

Edytowane przez dordo27
Opublikowano

Nie, nie będzie jakości HD. Jeśli chcesz jakość HD i zmniejszyć o trochę rozmiar to użyj winrara i spakuj ów film.

Jeśli Ci pomogłem, to uprzejmie proszę - w ramach odwdzięczenia - daj plusa.

:)

UBPlanet-1308915433-U15790.png

by me

Opublikowano

Allok video to mp4 converter, bez strat jakości, zmniejsza wagę naprawdę solidnie.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Nie miałem jak sprawdzić za bardzo, więc przekonwertowałęm to co miałem na kompie - HD film z NFS U2 10 sekundowy o wadze 138 mb nagrany frapsem przekonwertowałem na .mp4 i otrzymałem filmik o takiej samej jakości, bez strat w kolorach, ilości fpsów, czy dźwięku o wadze uwaga 11,4 mb : ) .

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Tak jak Czerew polecam Alloka. Nie traci się zbytnio na jakości, może inaczej.. nie widać aż tak tego jak przy innych konwerterach.

EMPTY :C

Opublikowano

Freemake Video Converter.

40 minutowy materiał miał ~39 GB z frapsa. Ten program zmniejszył ów materiał do 890MB przy bardzo małym spadku jakości.

Opublikowano

Polecam też program format factory.

I konwertowanie filmu do .rmvb. Nagrywając aparatem była dobra jakość film ważył dużo przekonwertowałem do rmvb i nic z obrazem się nie stało.

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Ja zawsze używam VirtualDub.

Po nagraniu Frapsem filmik zajmował kilka albo kilkanaście giga. Po skonwertowaniu tylko 200MB :>

Oto on:

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

A dzieki wam wszystkim,tez poszukiwalem takiego programu ktory nie psuje jakosci filmu a skraca jej pojemnosc

Jak narazie uzywalem windows movie maker ktory bardzo obnizal hmm... grafike filmu

Skorzystam z programu czerewa bo cos mnie zacheca ten program

sstwc.jpg