Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klonowanie płotków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Nie wiem czy już taki temat przypadkiem nie był ale parę dni temu dopiero zauważyłem że da się klonować płotki na mp (Fence) Oto instrukcja jak to zrobić:

Krok 1

12517083088517015260.jpg

Zbuduj coś na wzór tej budowli( Może być brama)

Krok 2

70576438634296367977.jpg

Postaw tabliczkę i w drugiej linijce wpisz '[Gate]'

Krok 3

85839121431766037368.jpg

Usuń 2 dolne płotki ale najwyższy zostaw! (Jak masz taką samą budowle ale wyższą usuń te co są niżej od pierwszego najwyższego płotka)

Krok 4

60523532225226612823.jpg

Kliknij tabliczkę prawym przyciskiem myszy i zobacz czy masz tak samo jak w kroku drugim, jeśli tak powtarzaj krok 3 i 4 cały czas

W taki oto sposób możemy klonować płotki (Fence), powinno działać na wszystkich serwerach multiplayer gdzie jest zainstalowany plugin CraftBook

Działa to tylko jeżeli ta brama zajmuję jedno pole i jest odgrodzone od jednej strony, chyba większość powinna wiedzieć jak się robi taką bramę. Jak by co PW

Jeśli było proszę moda o zamknięcie tematu !!!

Przepraszam że tak chaotycznie napisane, ale spieszyłem się

Edytowane przez Gargamel512
Legenda
Opublikowano

Napisz, że jest do tego potrzebny plugin i, że działa tylko jeżeli ta brama zajmuję jedno pole i jest odgrodzone od jednej strony.

Opublikowano

Nie wiedziałem o tym, bardzo przydatny tutorial, dla tych co nie stać na patyki :P

Opublikowano

Bardzo stary , ale nawet przydatny sposób. Sporo ludzi o tym sposobie już od dawna wie ,ale nawet znajdą się jeszcze osoby które o tym czymś nie słyszały.

:)

Opublikowano

Bardzo stary , ale nawet przydatny sposób. Sporo ludzi o tym sposobie już od dawna wie ,ale nawet znajdą się jeszcze osoby które o tym czymś nie słyszały.

Na przykład ja ;o

Opublikowano

Można jeżeli jest ten plugin też tworzyć mosty np z desek, cobbla. Niszczyć je, a potem kliknąć na tabliczke i tak ciągle. pozdrawiam.

PS. Osobiście wiedziałem o tym sposobie, nawet go używałem na minecraft.mpcforum :unsure:

usunelem bo sie jakas grzyp pluł

Opublikowano

No jest to dosyć stary sposób słyszałem o nim lecz nie wiedziałem mniej więcej jak to zrobić. Poradnik dobry lecz wspomniałeś tylko pluginie Craftbook jest jeszcze jeden plugin oparty na Craftbooku, dzięki któremu można robić Gate, Bridge, Door itp. nazywa się on Falsebook. Ale i tak + leci ^^.