Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomozcie bo ja juz sam nie wiem o co to chodzi ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam internet z ynetu bez limitow, nigdy nie zwracalem na to uwagi ale ostatnio zauwazylem ze internet bardzo bardzo zamula strony chodza normalnie ale predkosc pobierania to masakra 70kb/s. Wszedłem w opcje i sprawdzilem predkosc łącza pisze ze 54mb/s wiec dlaczego predkosc pobierania to 70kb/s ???? Zauwazylem jeszcze jedno od godziny 2 do 12 predkosc pobierania to 200-400kb/s a jak wtedy wchodze i sprawdzam predkosc pisze 12mb/s czyli niby łącze wolniejsze ale tak naprawde net jest szybszy. Dodam ze mam router ale to chyba nie ma wplywu na predkosc. Prosze o pomoc !

sygnatura.png

pomogłem zapodaj minuska !

Opublikowano

ee moze poprostu sciagasz z chujowego serwera ktory ma jakies ograniczenia co do predkosci pobierania

Gość malutki688
Opublikowano

Moze ktos wlamal Ci sie do sieci?Ustaw w routerze wszytko od nowa jeszcze raz.Kiedys szybciej pobieralo?zadzwon do dostawcy internetu

Gość malutki688
Opublikowano

a te 54 mega gdzie Ci pokzalo?w routerze?ile CI pokazuje na speed tescie etc?

Opublikowano

Może śćiągasz z torrentów i nikt nie seeduje dlatego tak wolno :)

COLLECT ONLY -

plakat31.jpg

ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC 1906 !

Nie mów mi że jest lepiej widzę jak się tutaj gra...:(

Opublikowano

Pewnie ktoś ci podkrada neta, zresetuj router i ustaw hasło na niego albo wyłącz router i podciągnij kabel do laptopa, bo pewnie masz laptopa skoro ma router.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

wszedłem na stronke speedtest.net nie wiem czy ta stronka jest sprawna ale pokazuje mi ze predkosc 0,31 mb/s ;/

sygnatura.png

Opublikowano

jak sie nie zna przeliczników z pomiędzy mega bitami a mega bajtami to zawsze problem z pobieraniem że niby za wolne

połączenie do routera nic nie ma do tego bo jak widze wszystko działa jak należy ( nawet to najwolniejsze na wifi 12 mega bitów / s to maksymalnie ok 600-800 kilo bajtów /s ) , ważne jest jakie łącze jest podpięte do routera , a twoja sieć ma limity na transfery w określonych godzinach i pewnie masz wykupiony najtańszy pakiet z możliwych INTERNET STANDARD 3 to nei narzekaj że masz wolny net

strony testowe nie są miarodajne, serwer w sieci obsługuje proxy dlatego czasem na kompie wychodzą dziwne wyniki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

wkoncu jakas sensowna odpowiedz dzieki wielkie do zamknięcia

Edytowane przez srajtaśyma

sygnatura.png

Opublikowano

12.00-24.00

ŚCIĄGANIE 3MB/S

WYSYŁANE 512KB/S

24.00-12.00

ŚCIĄGANIE 12MB/S

WYSYŁANE 2MB/S

MB/s czy KB/s ( B to bitów ) dzielisz przez 8 i wychodzi kb ( kilobajtów na sekunde )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png