Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Struktury i backdoor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Kiedyś jak zacząłem się uczyć o strukturach (tylko w teorii) naszła mnie chęć wypróbowania mojej wiedzy. Więc tworzyłem trojana backdoora (nie jest on nigdzie w internecie i nigdy nie będzie, gdyż tworzę go w celach edukacyjnych!), który był oparty na strukturach. Pamiętam jaką frajdę mi sprawiało głowienie się nad czymś parę dni i nagle szybkie rozwiązanie :) Ma on ponad 26 funkcji, ostatnio zacząłem go ulepszać, ale nie mogę nic wymyślić. Macie jakieś pomysły?

Opublikowano

"kiedyś zaczełem się uczyć o strukturach"

wtf ?

przecież to podstawa.

struct huj {

int dupa;

char cipa;

};

najprostsza struktura. Np. klasa też jest strukturą.

-----------------------------

Najpierw podaj które funkcje już masz to coś pomyślimy nad udoskonaleniem.

Wygrywaj bez pychy, przegrywaj bez urazy

Opublikowano

klasa też jest strukturą.

Nie. Struktura jest domyślnie publiczna a klasa domyślnie prywatna. Jedyna(w c++), ale różnica :P

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

a jakie to ma znaczenie ? Nie mówie że class = struct, tylko że klasa jest strukturą a to jest różnica !

Spójrz na pojęcie struktura ogólniej, nawet nie patrząc na zasady c++.

Opublikowano

Nie mówie że class = struct tylko że klasa jest strukturą a to jest różnica !

No nie ma żadnej różnicy. To tak jak byś napisał, że banan = kiwi to kiwi = banan też jest prawdzwie...

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Tyle że "struct" z c++ jest strukturą.

"class" też jest strukturą.

ale struct nie jest tym samym co class.

Tak samo jak słoń jest zwierzięciem i ryba jest ziwierzięceim.

Ale słoń nie jest rybą.

Ok, rozumiesz o co mi chodzi ?

Struktura
                                                    /                \
                                                   /                  \
                                               class                struct

Opublikowano
Np. klasa też jest strukturą.

Zdanie bardzo mylące.

W nomenklaturze C++ błędne, gdyż:

Struktura jest klasą. Klasa _nie_jest_ strukturą.

W terminologii ogólnej, może być poprawne.

To tak jak byś napisał, że banan = kiwi to kiwi = banan też jest prawdzwie...

Lol? To chyba najprostszy sylogizm. Jeśli A = B, to B = A. Więc powyższe zdanie jest prawdziwe.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Ja pierd... Pierwszy debil napisał żebym zajął się czymś pożytecznym, a ja to robię tylko dla ćwiczeń! Za rok pewnie o tym zapomnę. Drugi chciał się wywyższyć na de mną w wiedzy, której jak widać mu brak. Później poprawiły go 4 osoby, a on palnął 2 bezsensowne posty. I w ostateczności nikt nie odpowiedział na pytanie. Teraz tu nikt nie zajrzy, bo jak zobaczy tyle odpowiedzi to albo pomyśli, że dyskusja w której nie chce brać udziału, albo że problem rozwiązany...

Opublikowano

-Sterowanie myszką

-Wysuwanie/wsuwanie cd romu

-Blokada myszki i klawiatury (w drugą stronę też)

-Wyłączanie/włączanie monitora

-Śmiecenie na dysku

-Robienie screena i wysyłanie go do nas

-Lista procesów

-Zabijanie procesów

-Dodawanie kluczy do rejestru

-Rozbudowany czat z ofiarą

To te główne, reszta to pierdoły

Opublikowano

Ja pierd... Pierwszy debil napisał żebym zajął się czymś pożytecznym, a ja to robię tylko dla ćwiczeń! Za rok pewnie o tym zapomnę. Drugi chciał się wywyższyć na de mną w wiedzy, której jak widać mu brak. Później poprawiły go 4 osoby, a on palnął 2 bezsensowne posty. I w ostateczności nikt nie odpowiedział na pytanie. Teraz tu nikt nie zajrzy, bo jak zobaczy tyle odpowiedzi to albo pomyśli, że dyskusja w której nie chce brać udziału, albo że problem rozwiązany...

Sam jesteś debilem, że takie głupoty piszesz. Sam przyznajesz, że twój backdoor gówno umie, więc przestań go rozwijać bo jak dołożyć gówna do gówna to nic nie zmienisz, tylko będziesz miał jeszcze więcej gówna.

Kurwa, wysuwa tackę -.-, strzeżcie się ludzie, pro elo hacker na forum zawitał.

RAsfepN.png
Opublikowano

Przecież tutaj nie ma żadnego problemu. Pytałeś nas o nasze pomysły. Wyraźnie odpowiedzieliśmy Ci na Twoje pytanie:

Macie jakieś pomysły?

Mianowicie nie, nie mamy żadnych pomysłów.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Skoro nie macie to temat do zamknięcia.

@2 UP

Debilu, siedzę na tym forum 2 lata, popatrz sobie posty sprzed roku (miałem przerwę), nie pisałem nigdzie że ten backdoor gówno robi, a patrząc na twoje posty to bezsensowne kłótnie w które nie będę wkraczał...

@ UP

Jesteś jedną z nielicznych osób normalnych w tym dziale... Do ciebie dochodzi jeszcze MrOMGWTF9, więcej osób nie pamiętam.

//Edit:

Jeszcze Kidjamkas

Opublikowano

Skoro nie macie to temat do zamknięcia.

@2 UP

Debilu, siedzę na tym forum 2 lata, popatrz sobie posty sprzed roku (miałem przerwę), nie pisałem nigdzie że ten backdoor gówno robi, a patrząc na twoje posty to bezsensowne kłótnie w które nie będę wkraczał...

@ UP

Jesteś jedną z nielicznych osób normalnych w tym dziale... Do ciebie dochodzi jeszcze MrOMGWTF9, więcej osób nie pamiętam.

//Edit:

Jeszcze Kidjamkas

Gówno mnie to obchodzi? Chwalisz się jakimś gównem a ja go oceniam. Mam takie prawo. Najmniej umiesz a najbardziej się rzucasz.

RAsfepN.png
Opublikowano

zabezpiecz go przed Reverse Engineering'iem a potem wyślij do neta :)

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

Jak to coś zobaczą chłopcy z jakiejś firmy antywirusowej to będą mieli niezłą beke.

A jak zobaczą jego zabezpiecznia to powstaną anegdotki o tym WIRUSIE.

Opublikowano

Ja pierdole, nie no te forum na psy spada... -.-

Gościu sie o coś pyta, a zaraz milion postów bo ktoś coś źle napisał, i to jeszcze mało ważne w tym temacie, no ogarnijcie sie.

A możesz dodać jeszcze że "wirus" auto. sie dodaje do autostartu, może wyłączać kompa, resetować go itd.. drukować coś :D, że może patrzeć przez kamerkę, nagrywać pulpit, odczytywać klawisze...

Opublikowano
Gościu sie o coś pyta, a zaraz milion postów bo ktoś coś źle napisał, i to jeszcze mało ważne w tym temacie, no ogarnijcie sie.

"bo" jest w tym zdaniu łącznikiem, więc przed nim powinien stać przecinek

"no ogarnijcie sie" stanowi nową, kompletną myśl. Powinna być oddzielona średnikiem lub kropką.

Poprawne zdanie powinno wyglądać:

Gościu sie o coś pyta, a zaraz milion postów, bo ktoś coś źle napisał, i to jeszcze mało ważne w tym temacie. No ogarnijcie sie.

Ta sygnatura jest pusta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...