Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Da Sie Przerobic Maina Z Playsafe Na Bez Playsafe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialem zapytac czy da sie przerobic maina z playsafe na takiego ktory nie ma playsafe??

I odrazu mowie ze niechce omijac go tylko chce sie dowiedziec czy mozna go przerobic zeby nie mial playsafe...

Jak ktos wie jak prosilbym o info..

Z gory thx.

Opublikowano
Chcialem zapytac czy da sie przerobic maina z playsafe na takiego ktory nie ma playsafe??

I odrazu mowie ze niechce omijac go tylko chce sie dowiedziec czy mozna go przerobic zeby nie mial playsafe...

Jak ktos wie jak prosilbym o info..

Z gory thx.

da sie

przeczytaj jeszcze raz to co napisales - chcesz przerobic maina z playsafem na maina bez playsafea bez omijania go

jak to zrobic:

sciagnij czystego maina i zmien w nim serial

Opublikowano

1. Sciągasz to moze być jakis inne Hex Editor inny

http://www.download.net.pl/2892/Free-Hex-Editor-Neo/

2. Intalujesz

3. Otwierasz nim maina (File>Open>Open file i wybierasz tego maina)

4. Klikasz ctrl+f albo na tą lupke zeby znalazł Ci cos i wpisujesz adres Ip ten co znasz on Ci znajdzie zaznaczasz go i potem podmieniasz na ten z maina z playsafe

5. Potem wpisujesz serial ten co znasz i zaznaczasz go i podmieniasz na ten z maina z play safe

IP i serial ten co znasz znacyz jak sciagasz skads maina to tam jest napisane jakie ma IP w srodku i serial. A Ip i serial z maina z playsefe musisz znaleźc Ip łatwo serial troche trudniej.

Mysle ze nie zamotalem za bardzo.

Opublikowano

wielkie dzieki

mam jeszcze jedno pytanie. jak dokonam edycji maina to musze jeszcze jakas kompilacje przeprowadzic?? jak normalnie zapisze to wyskakuje mi pozniej przy odpalaniu ze nie jest to aplikacja win32

Opublikowano

edytujesz tym programem i tylko zapisujesz po tym. Nigdy nie maiłem podobnego problemu. A robiłem tego dużo bo próbowałem na kilknunastu wersjach postawic serwer mu i edytowałem wiele main'ów i nigdy takie cos nie było po tym klikałem tylko save i było ok.

Opublikowano

udalo mi sie juz polaczyc z serwerem ale wchodze do gry pojawiam sie w norii i odrazu dostaje DC, wiesz moze co jest nie tak?

moze jednak zlego maina mialem. nie moge znalzesc scrackowanego 1.02c bez playsafe

Opublikowano
1. Sciągasz to moze być jakis inne Hex Editor inny

http://www.download.net.pl/2892/Free-Hex-Editor-Neo/

2. Intalujesz

3. Otwierasz nim maina (File>Open>Open file i wybierasz tego maina)

4. Klikasz ctrl+f albo na tą lupke zeby znalazł Ci cos i wpisujesz adres Ip ten co znasz on Ci znajdzie zaznaczasz go i potem podmieniasz na ten z maina z playsafe

5. Potem wpisujesz serial ten co znasz i zaznaczasz go i podmieniasz na ten z maina z play safe

IP i serial ten co znasz znacyz jak sciagasz skads maina to tam jest napisane jakie ma IP w srodku i serial. A Ip i serial z maina z playsefe musisz znaleźc Ip łatwo serial troche trudniej.

Mysle ze nie zamotalem za bardzo.

Czy moglbys to bardziej wytlumaczyc? Iz Potrzebuje to na ver1.05D a dokladnie na SmileMu

Opublikowano

Musiał byś napisać DLL do maina, która to by zablokowała pakiet od CheckSumy maina i wysłała własny z poprawną. To jest oczywiście tylko ze strony teoretycznej ;).

Playsafe to nic innego jak źródła f1x'a. Po prostu dodali auto update sygnatur hacków oraz spakowali dobrze maina. Bardzo łatwo można to ominąć, wystarczy schować proces. Hacki spakowane Themidą (Memory Guard) też powinny normalnie się odpalić.

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=35076

Tu jest cheat który działa na smile mu (chyba bo nie sprawdzałem)

tutaj jest TUT Maziego jak ominac play safe

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=34894

A z tym co opisałem to nie umie za bardzowytłumaczyc lepiej. Napisz moze do Maziego na Pw on zna sie na pewno lepiej ode mnie tlyko problem ejst zeby to wytłumaczyc ....