Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwalny][Hamachi] [NO-WI] [No-Premium] Serwer Role Playing "Minecraftowcy77"!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam! Chciałbym dziś zaprezentować wam mój serwer na wersji Minecraft 1.7.2.

Informacje o serwerze:

Panuje na nim klimat Role Playing'u (Gry Fabularnej), czyli naśladowanie realnego życia. Dlatego też stworzyłem miasto, w którym można robić wszystko to, co w rzeczywistym świecie.

Regulamin serwera:

1. Szanuj adminów i innych graczy.

2. Nie kradnij.

3. Nie niszcz mienia miasta ani innych graczy.

4. Nie zabijaj innych graczy. (PvP jest na razie włączone, gra będzie dzięki temu ciekawsza.)

5. Nie używaj wulgarnych słów.

6. Nie obrażaj nikogo.

7. Nie reklamuj żadnych innych stron internetowych ani serwerów.

8. Wszelkie problemy, pytania lub skargi kieruj do administratorów serwera: (Qwerty, Kamilonoha, Mattios)

Za nieprzestrzeganie regulaminu grozi więzienie (na serwerze oczywiście ;p) lub ban.

Co możesz zrobić na naszym serwerze:

1. Bawić się zgodnie z klimatem Role Playing'u.

2. Stworzyć własny dom na przydzielonej działce.

3. Pracować i zdobywać pieniądze (tylko w grze ;P)

4. Korzystać z wszelkich usług i rozrywek miasta, m.in:

- Paintball,

- Spleef,

- Wyścigi łódek.

5. Freebuildować poza miastem.

6. Zdobywać, kupować i sprzedawać różne przedmioty.

7. Dobrze się bawić ;)

Serwer jest otwarty prawie 24/7.

Dane o połączeniu:

Serwer działa na hamachi.

Sieci hamachi: Minecraftowcy77, Minecraftowcy771, Minecraftowcy772 (uprasza się, żeby jedna osoba dołączała do TYLKO JEDNEJ SIECI)

Hasło (w każdej sieci takie samo): 1234

IP: 5.134.210.230:25565

ScreenShoty:

Tablica ogłoszeń:

post-368206-0-43555000-1310291402_thumb.jpg

Tor wyścigów łódek:

post-368206-0-08127600-1310291417_thumb.jpg

Arena Paintball:

post-368206-0-22869400-1310291430_thumb.jpg

Arena Spleef:

post-368206-0-49853100-1310291454_thumb.jpg

Miasto z lotu ptaka:

post-368206-0-22704600-1310291470_thumb.jpg

Wnętrze kościoła:

post-368206-0-14514400-1310291489_thumb.jpg

Bar:

post-368206-0-03298200-1310291595_thumb.jpg

Wnętrze baru:

post-368206-0-01800800-1310291610_thumb.jpg

Odwrócona piramida (freebuild za miastem):

post-368206-0-33713200-1310291649_thumb.jpg

Wnętrze ratusza:

post-368206-0-27853200-1310291675_thumb.jpg

Kawałek miasta:

post-368206-0-29839800-1310291686_thumb.jpg

Mały park miejski:

post-368206-0-79403500-1310291699_thumb.jpg

Następny kawałek miasta:

post-368206-0-27744700-1310291721_thumb.jpg

Brama miasta:

post-368206-0-57504600-1310291733_thumb.jpg

Wolne działki na osiedlu widoczne z góry:

post-368206-0-23260200-1310291751_thumb.jpg

Wolne działki na osiedlu v.2:

post-368206-0-70520400-1310291770_thumb.jpg

Blok i kawałek miasta z góry:

post-368206-0-70369600-1310291791_thumb.jpg

Dodatkowe informacje:

Na serwerze używamy następujących pluginów:

- WorldEdit,

- WorldGuard,

- NoWeather,

- CommandBook,

- Lockette,

- iConomy,

- AuthMe,

- Paintball,

- RegionWarp,

- Jail.

I kilka innych...

Główny Administrator - Qwerty

Edytowane przez Qwertas77
Opublikowano

Polecam serwer, miła atmosfera, można się zatrudniać do wielu prac w mieście oraz otrzymywać za nie wypłaty, wiele rozrywek i atrakcji, serwer cały czas się rozwija :D

Opublikowano (edytowane)

A ja serwera NIE polecam, 10 sekund na serwerze, po czym zostałem zbanowny, i wyrzucony z sieci Hamachi.

Nie ośmieszaj się Rafał, zostałeś zbanowany bo nie jesteś mile widziany na naszych serwerach noobku - twój serwer rozpadł się po niecałych dwóch tygodniach, założę się że chciałeś zniszczyć i nasz, jak to zrobiłeś z serwerem innego gracza - dostałeś admina i od razu wysadziłeś TNT całą mapkę. Poza tym dostałeś bana za nick. Bystrzejsi użytkownicy wiedzą dlaczego :P

PS: Pisałeś że jeszcze do nas zawitasz, pod innym nickiem i IP - wątpię w to. (a jednak wbił, jednak na parę sekund)

PPS: Jeszcze dzisiaj wbił pod nickiem walter5 - naprawdę mi go żal ;p

Edytowane przez Kamilonoha
Opublikowano

Czy to, że rozwaliłem jakiś inny serwer, kolesiowi, który bezczelnie się reklamował na moim serwerze, znaczy, że mam otrzymywać bana z miejsca, do tego bezpodstawnie? Nie złamałem żadnego z punktów tego "profesjonalnego" regulaminu. Co do nicku, nie widzę w regulaminie żadnego punktu dotyczącego nicków, mój nick nie jest w żaden sposób niepoprawny, tak samo mógłbym stwierdzić, że nick "Kamilonoha" mnie obraża, bo znajduje się tam litera "I", co z pewnością znaczy, że jestem idiotą. I tak na marginesie chciałbym pogratulować Panu Kamilowi daru czytania w myślach, bądź przewidywania przyszłości, zamiast za adminowanie na serwerze, wziąłbyś się za zbijanie kasy, dzięki takiemu darowi =)

Opublikowano (edytowane)

Czy to, że rozwaliłem jakiś inny serwer, kolesiowi, który bezczelnie się reklamował na moim serwerze, znaczy, że mam otrzymywać bana z miejsca, do tego bezpodstawnie? Nie złamałem żadnego z punktów tego "profesjonalnego" regulaminu. Co do nicku, nie widzę w regulaminie żadnego punktu dotyczącego nicków, mój nick nie jest w żaden sposób niepoprawny, tak samo mógłbym stwierdzić, że nick "Kamilonoha" mnie obraża, bo znajduje się tam litera "I", co z pewnością znaczy, że jestem idiotą. I tak na marginesie chciałbym pogratulować Panu Kamilowi daru czytania w myślach, bądź przewidywania przyszłości, zamiast za adminowanie na serwerze, wziąłbyś się za zbijanie kasy, dzięki takiemu darowi =)

Hmm skoro rozwaliłeś jeden serwer, to możesz rozwalić i drugi - do tego masz podstawy. A może po prostu nasz serwer nie życzy sobie Twej obecności na nim, gdyż nie życzymy sobie noobów/grieferów? Może i nick atoidiłafaR mógłby cię obrażać, ale nie możesz stwierdzić że nick Kamilonoha cię obraża - nie ma nawiązania do Twojego nicku ani nie zawiera wyrażenia "Idiota", natomiast nick Jeglimak/kamilgeJ obraża jak najbardziej. Jak już mówiłem, nie udawaj głupiego i daj nam spokojnie prowadzić serwer (który zresztą polecam ;D). Hmm i odczep się od naszego regulaminu, skoro twój pożalsięboże serwer nie wytrzymał nawet 2 tygodni... Hmm, i dlaczego uważasz że mam dar jasnowidzenia? Po prostu to jest oczywiste że wbiłeś jako walter5, ale nie powiem skąd my to wiemy, bo może się okazać, że rzeczywiście się nie zorientowałeś dlaczego.

(Można napisać, że naruszyłeś 6 pkt regulaminu)

Edytowane przez Kamilonoha
Opublikowano

Nie polecam tego serwera, opóźnienie kilkuminutowe całkowicie psuje jakąkolwiek przyjemność z gry, klimatu nie ma, jest to przeciętny, niskiej jakości serwer jakich cała masa wokół, w dodatku źle hostowany i z lagami.

Opublikowano

Nie polecam tego serwera, opóźnienie kilkuminutowe całkowicie psuje jakąkolwiek przyjemność z gry, klimatu nie ma, jest to przeciętny, niskiej jakości serwer jakich cała masa wokół, w dodatku źle hostowany i z lagami.

Dziwne, jak gram ani razu nie spotkałem się z lagiem kilkuminutowym, nawet 20 sekundowego nie spotkałem.

Opublikowano

Hmm skoro rozwaliłeś jeden serwer, to możesz rozwalić i drugi - do tego masz podstawy. A może po prostu nasz serwer nie życzy sobie Twej obecności na nim, gdyż nie życzymy sobie noobów/grieferów? Może i nick atoidiłafaR mógłby cię obrażać, ale nie możesz stwierdzić że nick Kamilonoha cię obraża - nie ma nawiązania do Twojego nicku ani nie zawiera wyrażenia "Idiota", natomiast nick Jeglimak/kamilgeJ obraża jak najbardziej. Jak już mówiłem, nie udawaj głupiego i daj nam spokojnie prowadzić serwer (który zresztą polecam ;D). Hmm i odczep się od naszego regulaminu, skoro twój pożalsięboże serwer nie wytrzymał nawet 2 tygodni... Hmm, i dlaczego uważasz że mam dar jasnowidzenia? Po prostu to jest oczywiste że wbiłeś jako walter5, ale nie powiem skąd my to wiemy, bo może się okazać, że rzeczywiście się nie zorientowałeś dlaczego.

(Można napisać, że naruszyłeś 6 pkt regulaminu)

Co do nicku, masz takie same podstawy, by sądzić, że Cię obraża, jak ja. Nick "Jeglimak" też nie ma nawiązania do Twojego nicku. To, że rozwaliłem serwer, który reklamował się na moim, nie znaczy, że jestem grieferem. Poprostu taka mała "zemsta". Poza tym to, że banujecie ludzi z góry, bo sobie "przewidujecie", co ktoś zrobi świadczy o waszym braku profesjonalizmu w podchodzeniu do sprawy, a co do tego, że mój serwer stał 2 tygodnie, ciekawi mnie, ile wasz będzie stał. Co do wypowiedźi Pana "cado", wczoraj, jak wszedłem na serwer miałem problem z rejestracją, bo serwer nie odpowiadał na komendę "/register hasło", więc coś w tym jest ^^

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...