Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Jako że zacząłem grać ponownie chciałem przetestować Wizka.

I kilka pytań mam :D

1.W jakie staty dawać punkty (narazie jade w "Auto set")?

2.Czy ten opis skilli jest dobry? KLIK

Dziękuję

SwornV

Edytowane przez SwornV

...

Opublikowano

@up dzięki,

mi nie do końca spodobał się wiz, ale mojej siostrze bardzo.

Więc mam pytanie :

-Jaki set dobry jest dla wizka? (prosiłbym o opisanie go)

Dziękuję w imieniu siostry.

...

Opublikowano

@up dzięki,

mi nie do końca spodobał się wiz, ale mojej siostrze bardzo.

Więc mam pytanie :

-Jaki set dobry jest dla wizka? (prosiłbym o opisanie go)

Dziękuję w imieniu siostry.

Hełm 20cdi + 8cr

Ręce, buty, klata + 7 ampa

2rol + 2

2cr + 1

2 orby 36cdi

RAsfepN.png
Opublikowano

Skorzystająć w temacie mam też pytanie do wizka .

Czemu Space Collapse i Extreme Dual Cannon nie wbijamy na 20 ? Podstawowe skile do pvp i expa. I po co nam maksowanie skili które według wielu poradników nie bedą użyte w pvp ani w pve ? Nie lepiej dać w Space Collapse i Extreme Dual Cannon a zrezygnować np z jednego canona + 1 lancy (dla przykładu magic canon + fire lanca) ?

Opublikowano

Skorzystająć w temacie mam też pytanie do wizka .

Czemu Space Collapse i Extreme Dual Cannon nie wbijamy na 20 ? Podstawowe skile do pvp i expa. I po co nam maksowanie skili które według wielu poradników nie bedą użyte w pvp ani w pve ? Nie lepiej dać w Space Collapse i Extreme Dual Cannon a zrezygnować np z jednego canona + 1 lancy (dla przykładu magic canon + fire lanca) ?

Ale na 20 skill ma bardzo duży cooltime i przy combo, w którym chcemy stałego stunlocka te skille(Czyt SC i EDC się nie załadują). A cannony i lance się wbija, żeby wyciągnąć z nich jak najwięcej skill ampa, bo ich colltime nawet na 20 nie jest za duży:) A i z tym, że skill Space Collapse jest podstawowy do pvp to bym się kłócił, ew. na dobicie przeciwnika, tak to radzę zaczynać EDC'em(ze względu na zasięg) i naparzać cannonami/lancami. Wizek na odległość może zdziałać wiele w zwarciu jest praktycznie nic nie wart.

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano (edytowane)

Ale na 20 skill ma bardzo duży cooltime i przy combo, w którym chcemy stałego stunlocka te skille(Czyt SC i EDC się nie załadują). A cannony i lance się wbija, żeby wyciągnąć z nich jak najwięcej skill ampa, bo ich colltime nawet na 20 nie jest za duży:) A i z tym, że skill Space Collapse jest podstawowy do pvp to bym się kłócił, ew. na dobicie przeciwnika, tak to radzę zaczynać EDC'em(ze względu na zasięg) i naparzać cannonami/lancami. Wizek na odległość może zdziałać wiele w zwarciu jest praktycznie nic nie wart.

Ale w duelu używamy tego tylko raz . (zazwyczaj wywalamy SC i EDC ) a potem bijemy z lanc , nigdy nie widziałem żeby ktoś wywalił więcej niż 2 razy któryś z tych skili . Praktycznie przy 2/3 canonach i 1/2 lancach jestem w stanie nie mieć cd na skilu więc po co mi więcej tych ustrojstw ? Nie lepiej zadać jakiś większy dmg na start kosztem 1 lancy lub canona (o którym wogółe zapomniałem maksować tak przy okazji) . A i Chain explosion wogóle się do czegoś przyjade ? Bo nie widziałem , żeby ktoś tego używał za duzo w pvp jak i pve ?

Jeszcze jedno pytanie : Co daje w skilach xxx% inceased for rank up bonus ? Jest to na resist intension , od 1 do 20 poziomu daje tyle samo (oczywiście czas trwania się zwięszka ) oraz właśnie ten xx%.

Edytowane przez Cromek
Opublikowano

Ale w duelu używamy tego tylko raz . (zazwyczaj wywalamy SC i EDC ) a potem bijemy z lanc , nigdy nie widziałem żeby ktoś wywalił więcej niż 2 razy któryś z tych skili . Praktycznie przy 2/3 canonach i 1/2 lancach jestem w stanie nie mieć cd na skilu więc po co mi więcej tych ustrojstw ? Nie lepiej zadać jakiś większy dmg na start kosztem 1 lancy lub canona (o którym wogółe zapomniałem maksować tak przy okazji) . A i Chain explosion wogóle się do czegoś przyjade ? Bo nie widziałem , żeby ktoś tego używał za duzo w pvp jak i pve ?

Jeszcze jedno pytanie : Co daje w skilach xxx% inceased for rank up bonus ? Jest to na resist intension , od 1 do 20 poziomu daje tyle samo (oczywiście czas trwania się zwięszka ) oraz właśnie ten xx%.

Nie rozumiesz mnie. Zaczynamy EDC, który powinien zestunować przeciwnika, następnie seria cannonów/lanców(jak już będziesz miał dużo m.attacku to polecam lance, ponieważ są szybsze)Przeciwnik po takiej serii będzie leżał, albo będzie daleko po czym można dobić SC'em. Chain explosion używam tylko przy BM2.

A ten x%for rank up bonus jest przy buffach czyli, że przy niektórym rank-up'ie(tym co się dostaje za lvling co 10lvli) duration(czyli czas trwania tego buffa) wzrośnie o taki procent.

Opublikowano (edytowane)

Nie rozumiem tego skoro mam 2 lance i 3 caonony to i tak zdąrzam castować tylko 3 spele i już nie mam cd na lacnach więc po co mi więcej niż dajmy 2 cacony . Jeśli mówisz , że lance są przydatne to zazwczyaj mam na nich taki cd , że po użyciu jednego canonu mam już lance. Teoretycznie będę używał tylko 3 czarów to nie lepiej cofnąć jeden caonon (którego nie używam) do 9 pkt a dać w coś czym zaczne , skończe duel ?

Jestem nowy więc co to jest BM2 ?

Do którego lvl jest lepszy atak skili a od którego mniej więcej AMP ?

Co to jest za skill meteorite ? (można kupić na targu )

Tak z góry dzięki za pomoc , nareszcie się ktoś znalazł co chce wytłumaczyć a nie dobijać newbie.

Edytowane przez Cromek
Opublikowano

Nie rozumiem tego skoro mam 2 lance i 3 caonony to i tak zdąrzam castować tylko 3 spele i już nie mam cd na lacnach więc po co mi więcej niż dajmy 2 cacony . Jeśli mówisz , że lance są przydatne to zazwczyaj mam na nich taki cd , że po użyciu jednego canonu mam już lance. Teoretycznie będę używał tylko 3 czarów to nie lepiej cofnąć jeden caonon (którego nie używam) do 9 pkt a dać w coś czym zaczne , skończe duel ?

Jestem nowy więc co to jest BM2 ?

Do którego lvl jest lepszy atak skili a od którego mniej więcej AMP ?

Co to jest za skill meteorite ? (można kupić na targu )

Tak z góry dzięki za pomoc , nareszcie się ktoś znalazł co chce wytłumaczyć a nie dobijać newbie.

Oczywiście jeżeli chodzi o cannony i lance to używać od najlepszego do najsłabszego aż ten najlepszy się nie załaduje i od nowa(jeżeli jest taka potrzeba). Widzę też, że martwisz się o brak skill pointsów na inne skille. Najpierw wymaksuj transa potem Ci się wszystko ładnie ułoży:)

BM2 dostaje się na 50lvl. Tak jak BM1 czy Battle Aura pożera on 5k sp i dodaje zależnie do lvl bonusy do statystyk typu def, atak itp. Jednak BM2 daje specjalną umiejętność(inną dla każdej postaci) u wizarda jest to możliwość używania 2skilli naraz na jednym celu lub bić dwa cele naraz różnymi skillami. Dużym plusem BM2 u wizka jest również fakt, że wszystkie skille podczas jego trwania mają casting time 1.7s - czyli w ciągu 17sek jesteś w stanie użyć nawet 20 skilli! Do BM2 najlepiej wypełnić, którąś zakładkę skilli (F1-F4) całkowicie najmocniejszymi skillami i podczas bicia włączać auto atak(ctrl + A). Wtedy wizard jest prawdziwą maszynką do zabijania z kosmicznie zajebistym DPS'em (Dmg per second)

Zazwyczaj jest tak, że jak skill ma większy add.atak to i ma większy AMP(chyba nawet zawsze mogę się mylić) Jednak na tym 100+ jak już się zarobi i kupi set osmiumów polecam bardziej patrzeć na amp.

Meteorite to skill na Transa wprowadzony chyba po EP IV. Warto kupić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...