Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Daje ten temat ponieważ Mam problem z Cabalem

Problem Jest następujący Wszystko ładnie chodzi Ale gram sobie tak z 5min/10min No i nagle Lagg I Wyłancza Grę !

Wiem, że nie tylko ja mam ten problem ale nikt tego nie umie rozwiązać ;// :(

Daje + ; ))

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

A niemasz jakiś czitów co blokuje GG i tak jest?

Nwm nie jestem pewny Bo na Hack gram nie raz :rolleyes:

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

Miałem ten problem. Robiłem z clientem cabala wszystko co możliwe - nie pomogło. Następnie bawiłem się w sterowniki, czyszczenie rejestrów - nic. Ostatecznie zrobiłem pełnego formata tzn. zainstalowałem partycję, na której są pliki systemowe od nowa, a następnie zainstalowałem XP professional SP3 (Wcześniej miałem zwykłego SP2, może to być problemem). Możesz mieć też za słabego kompa - jeżeli masz 512MB RAM lub mniej to możesz zapomnieć o grze nawet przy najmniejszych detalach. Przy 1GB jakoś idzie, ale tak porządnie można zacząć przy 1,5GB-2GB RAM'u. Wiem, że komputer to nie tylko Pamięć RAM, ale cabal w porównaniu do innych podzespołów żre o wiele za dużo RAM'u.

Także jeżeli masz kompa w miarę porządnego to polecam pełnego formata partycji z plikami systemowymi, najlepiej na XP professional z SP3 - mi to pomogło:)

P.S. Co do cheatów - jakby GG je wykrywał to by już miał po koncie:)

Ustaw poniższy link jako stronę strartową, to pomaga.

http://www.pah.org.pl/pajacyk/dziekujemy

Opublikowano (edytowane)

Miałem ten problem. Robiłem z clientem cabala wszystko co możliwe - nie pomogło. Następnie bawiłem się w sterowniki, czyszczenie rejestrów - nic. Ostatecznie zrobiłem pełnego formata tzn. zainstalowałem partycję, na której są pliki systemowe od nowa, a następnie zainstalowałem XP professional SP3 (Wcześniej miałem zwykłego SP2, może to być problemem). Możesz mieć też za słabego kompa - jeżeli masz 512MB RAM lub mniej to możesz zapomnieć o grze nawet przy najmniejszych detalach. Przy 1GB jakoś idzie, ale tak porządnie można zacząć przy 1,5GB-2GB RAM'u. Wiem, że komputer to nie tylko Pamięć RAM, ale cabal w porównaniu do innych podzespołów żre o wiele za dużo RAM'u.

Także jeżeli masz kompa w miarę porządnego to polecam pełnego formata partycji z plikami systemowymi, najlepiej na XP professional z SP3 - mi to pomogło:)

P.S. Co do cheatów - jakby GG je wykrywał to by już miał po koncie:)

Mam 1Gb ram ;// To muszę hyba do kupić ?

Edytowane przez xTriPL_x

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

Zrób system i format dysków ;/ może masz jakieś wirusy które nie widzi anty wir a widzi GG[GameGuard]

Wiesz może i znam się na kompach ; )) Ale Formata wole sam nie robić ; / :)

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

zolwik1234

"jeżeli masz 512MB RAM lub mniej to możesz zapomnieć o grze nawet przy najmniejszych detalach"

to wg. twojej wypowiedzi nie powinienem grac w cabala, w ktorego gram ponad pol roku i ktory mi sie prawie nie tnie

jedyny problem to 1 wlaczenie, z 2 min. pochodzi i lajcik

mam 512 ram i nie narzekam, jak jestemw miescie i jest tak z 20-30 osob to mam ok 20-25 fps, podczas expienia kolo 15-20, jak full miasto zawalone to zalezy ale 10-15 to tak srednio

na globie na ch1 (trade channel) bez wiekszych problemow wchodzilem, wystarczylo kawalek za miasto wyjsc relog na ch1 i wejsc do miasta (czasem logalo jak w miescie bylem i odrazu relog) kolo 4-5 fps mialem ale na 512 na ch1 to juz cos ;p

wiec nie mow mi ze jak mam 512 to mam zapomniec o grze

@do autora

jak masz lagi to polecam ci obnizyc all detale i efekty na min (ja mam jedynie range view na 4 i effect na 2 zeby widziec skille innych [dziwnie wyglada jak ktos bije ze skilla i nie ma efektu tego])

nie wiem czemu ale to mi tez pomoglo: bawilem sie opcjami i mialem ekran 4:3 i odswiezanie 60MHz, zrobilem za 1 razem na 16:9 i 75MHz, za 2 na 60MHZ zmienilem, za 3 z powrotem na 4:3

jakos mi to o wiele zmniejszylo lagi, grafa taka sama ale zyskalem kilka FPS :D

pzdr ;p

Opublikowano

zolwik1234

"jeżeli masz 512MB RAM lub mniej to możesz zapomnieć o grze nawet przy najmniejszych detalach"

to wg. twojej wypowiedzi nie powinienem grac w cabala, w ktorego gram ponad pol roku i ktory mi sie prawie nie tnie

jedyny problem to 1 wlaczenie, z 2 min. pochodzi i lajcik

mam 512 ram i nie narzekam, jak jestemw miescie i jest tak z 20-30 osob to mam ok 20-25 fps, podczas expienia kolo 15-20, jak full miasto zawalone to zalezy ale 10-15 to tak srednio

na globie na ch1 (trade channel) bez wiekszych problemow wchodzilem, wystarczylo kawalek za miasto wyjsc relog na ch1 i wejsc do miasta (czasem logalo jak w miescie bylem i odrazu relog) kolo 4-5 fps mialem ale na 512 na ch1 to juz cos ;p

wiec nie mow mi ze jak mam 512 to mam zapomniec o grze

@do autora

jak masz lagi to polecam ci obnizyc all detale i efekty na min (ja mam jedynie range view na 4 i effect na 2 zeby widziec skille innych [dziwnie wyglada jak ktos bije ze skilla i nie ma efektu tego])

nie wiem czemu ale to mi tez pomoglo: bawilem sie opcjami i mialem ekran 4:3 i odswiezanie 60MHz, zrobilem za 1 razem na 16:9 i 75MHz, za 2 na 60MHZ zmienilem, za 3 z powrotem na 4:3

jakos mi to o wiele zmniejszylo lagi, grafa taka sama ale zyskalem kilka FPS :D

pzdr ;p

No ja nwm Może mam Słaby procek bo mam 3,8 Ghz ;// Ale To napewno jakiś wirus ! Ale Nod może nie wykrył ale Robiłem skanerem ! :)

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

moze masz malo miejsca na dysku albo cos masz jakieggos wira lub cos, czego antywir ci nie wyszukuje i moze ci kompa spowalniac

mozesz zrobic tak: jak masz malo miejsca (najlepiej z 30% wolnego miec ;p) skopiuj lub nagraj sobie swoje rzeczy na plyte/dysk przenosci/pena

ew. w ostatecznosci (OSTATECZNOSCI) format, ale jesli nic nie pomoze

Opublikowano

moze masz malo miejsca na dysku albo cos masz jakieggos wira lub cos, czego antywir ci nie wyszukuje i moze ci kompa spowalniac

mozesz zrobic tak: jak masz malo miejsca (najlepiej z 30% wolnego miec ;p) skopiuj lub nagraj sobie swoje rzeczy na plyte/dysk przenosci/pena

ew. w ostatecznosci (OSTATECZNOSCI) format, ale jesli nic nie pomoze

To pewnie Wirus Bo mam 1. Pusty Dysk i tam to instaluje I Norm ; )) Ale Wirusy podobno zostały Usunięte ;/// ! o.O

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

Jeżeli Ci już naprawdę nic nie pomaga to polecam tylko i wyłącznie formata. Znam parę osób, którym to naprawiło wszystkie problemy z Cabalem w tym także taki podobny do Twojego.

Opublikowano

Jeżeli Ci już naprawdę nic nie pomaga to polecam tylko i wyłącznie formata. Znam parę osób, którym to naprawiło wszystkie problemy z Cabalem w tym także taki podobny do Twojego.

Robię Format za tydzień będę w grze ; ))) Mój nick MakkoPL

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

ciekawe kto ci zrobi :P hehe

:P :P Ten Informatyk co zawsze ; )) Dam mu 50zł i mi all zrobi ; ))) B)

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

:P :P Ten Informatyk co zawsze ; )) Dam mu 50zł i mi all zrobi ; ))) B)

W internecie jest mnóstwo tutoriali jak zrobić formata. Jak masz słabą pamięć to wydrukuj. Szkoda 50zł wyrzucać w błoto.

Opublikowano

W internecie jest mnóstwo tutoriali jak zrobić formata. Jak masz słabą pamięć to wydrukuj. Szkoda 50zł wyrzucać w błoto.

Zauważ na Moim Profku Ile mam lat ! Mogę zrobić ale nie chce zjeba*** All ! ;)

57314009.png

+ Zbieram; )

Opublikowano

Zauważ na Moim Profku Ile mam lat ! Mogę zrobić ale nie chce zjeba*** All ! ;)

Jak ktoś wyłoży krok po kroku to chyba tu ten wiek nie przeszkadza:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...